Môžu sa Erdomed a Stop Kašeľ užívať spolu?
Ahojte,
lekár mužovi predpísal mimo antibiotík na zápal pľúc aj ERDOMED tablety, ktoré podporujú vykašliavanie, mimo iného mi v lekárni k tomu odporučili sirup STOP KAŠEĽ, teraz čitam v pribalovom letáku, že sa ERDOMED ~NESMIE~ užívať spoločne s antitusikami, vysvetľujem si to tak, že nakoľko ERDOMED podporuje vykašliavanie a STOP KAŠEĽ ho má tlmiť, je to dosť protichodné, čo hovoríte ??? Ďakujem.
V prvom rade uzivat Erdomed, je silnejsi, rozpusta hlien a ulahcuje vykasliavanie, cize uziva sa na vlhky kasel... Stopkasel je len bylinny preparat, ktory sa moze uzivat aj pri suchom, aj pri vlhkom kasli, nie je vyslovene antitusikum (ktore sa uzivaju len na suchy kasel, bez hlienov, s cielom zastavit ho). Osobne by som nekombinovala, podla mna je to zbytocne. Cize uzivat Erdomed, zvysit prijem tekutin a super vec je inhalovanie, to tiez podporuje odkasliavanie hlienu
A to si kde citala, ze Stopkasel je antitusikum?
Stopkasel nie je antitussicum.
Je vo všeobecnosti na každý druh kašľa.
Predpokladám, že erdomed má brať 3x denne.
Ja som mala zápal pľúc v decembri. Rovnaké lieky, magistra v lekárni poradila erdomed 2x denne a najneskôr dve hodiny pred spánkom si dať stopkasel.
Nebude ho tak dráždiť na kašeľ a nebude ho ani sriabat v hrdle
Zabrala to úplne skvele po týždni takmer bez spánku som sa na druhý deň po začatí užívania stopkasla večer konečne vyspala
Erdomed je liek, Stopkasel nie, len bylinny preparat, nie je to antitusikum. Ale ja osobne nemozem nic na podporu vykasliavania a uz vobec nie vecer, vecer aj pri vlhkom kaali musim Tussin alebo take nieco na tlmenie kasla.
Erdomed sa predpisuje v poslednej dobe ako najuzasnejsi liek na kasel, no nie kazdemu tiez sadne. Moja mama sa skoro po nom zadusila. Nemala vyslovene alergiu, ale tak ju drazdilo na kasel po nom, ze prisla o hlas a sla sj vykaslat pluca. Musela to prestat brat.
Ja by som Stopkasel odlozila, ak beries ten Erdomed. Na doliecenie pripadne by som si dala Stopkasel alebo inokedy, ked by mi zacinala choroba. Ako prvu volbu. Ak uz mas brutal silny kasel, tak ber liek, nie doplnok.

@linduska_ je to úplne protichodné. Erdomed je skvely liek a na sirup radšej zabudni 🙏