Môžu úzkosti a panické ataky poškodiť zdravie?
Ahojte idem sa opýtať kamarátka robí prácu do školy myslím si že to bude Daaka osoba zameraná v psychiatrickom smere alebo ako to nazvať potrebuje vedieť či úzkosti a panické ataky ktoré nesú liečené dlhodobo môžu telu ublížiť a akým spôsobom. Jedine čo vie tak to že môže si človek ublížiť keď z toho takzvane zosalie ale môže aj to ublížiť telu že napríklad daake ochorenia čriev srdca celkovo či to môže zabiť človeka. Za každú správu ďakujem. Preistotu si profil nechám súkromný keby to tu nepatrilo ďakujem ešte raz .
Veď to by sa mali práve v tej škole učiť nie ?
To je skúška musia sa pomocou sociálnych pomôcok dostať k odpovediam ona má tému psychická pohoda a má tam takéto body ktoré musí zistiť ale internet nič nevie povedať
@zmrzlinka2021 neviete asi upresniť dobu po ktorej sa objavujú problémy a aké ? Ak náhodou to by pomohlo
Vies co, ja mam uzkosti a paniky uz skoro 25 rokov. Moja skusenost je, ze to telo nenici. Nervova sustava je pravdaze na tom nie velmi dobre. Ale zvysok tela funguje. V krizovych obdobiach ma clovek vselijake priznaky a naozaj kazda cast tela moze vtedy haprovat a vsetko ta moze boliet. Ale ides na vysetrenie a aj ked ti urobia milion odberov, EKG a MR, tak je vsetko ok. A po krize mozes byt zase fit. Ja dlhodobo necitim vplyv na nic. Jedine klasicky vekom degradujem 🙂.ale nic horsie nez maju rovesnicky.
@marianarem super ďakujem vám veľmi moc ja mám zas tému tetania ale k tomu sa dopracujem hocikde ale zaujíma má ešte intenzita týchto stavov a ako často to mavate, ste bez liečby u psychiatra alebo neurológa ? Mavate po panickom ataku búšenie srdca napríklad po koniec dňa ? Ďakujem krásne ste zlata 😊
Tak v miernejsej forme kazdu chvilu, aj teraz napriklad, odhadom raz za mesiac-dva je to take horsie. Ale to nie su az ataky. Tie som mala naposledy pred 8 rokmi. Vtedy som bola aj hospitalizovana. Tak dajme tomu dvakrat do roka pridu silnejsie uzkosti. Srdce busi niekedy, ale to skor pri tych atakoch. Chodim k psychiatricke, ale viac menej len kvoli spanku, AD mne osobne na tieto stavy nezaberaju.

Pravdaže áno. Psychika vie byť svina.