icon

Môžu vyrážky na tele naznačovať svrab?

alibaba33
7. feb 2025

Ahojte už asi 2 a pol mesiaca sa mi robia vyrážky bola som už aj na kožnom ale dostala som len krémy.
Nesvrbi ma to dako , skôr občas tak trocha pali ale nič intenzívne.
Skôr horšie je že sa mi to robí po chrbte rukách nohách bruchu .
Myslite že by to mohol byt svrab? Ale na dlani a na prstoch nič nemám. Len pri svrabe by ma to svrbelo nie?
Neviem už čo to môže byt som zúfalá. Primam každú radu ďakujem

Môžu vyrážky na tele naznačovať svrab?Môžu vyrážky na tele naznačovať svrab?Môžu vyrážky na tele naznačovať svrab?
amy234
7. feb 2025

Kedy ťa svrbí? Cez deň alebo v noci v posteli?
Máš psa alebo iné zviera ktorý spí s tebou?

alibaba33
autor
7. feb 2025

Práve že mňa to skoro vôbec nesvrbi. Mám mačku ale tá je iba doma nepúšťame ju von ani nič. Ale keď ma to občas tak hocikdy nie len v noci

amy234
7. feb 2025

@alibaba33 nový aviváž alebo prací prášok? Alebo nejaká nová kozmetika? Dokonca, niekedy už tie kt človek roky používa zrazu začnú pokožke vadiť. Ja by som možno skúsia týždeň prať oblečenie a aj všetko čo sa dotýka pokožky len octom, netreba sa báť, oblečenie nebude smrdieť a nosiť tie, ak sa to zlepší, treba hádať alternatívu a keď nie, treba hľadať inde príčinu (v strave napríklad ale vyrážky môže pôsobiť aj stres alebo hormóny/tehotenstvo). Ale určite by som začala s kozmetikou a praním. Aj doktorka by s tým začala.

alibaba33
autor
7. feb 2025

@amy234 ďakujem vyskúšam v tom octe.

katty123456
7. feb 2025

@alibaba33 ale no tak.myslis mas blbu kožnú?že by nevidela nikdy svrab?že sú na koníkovi väčšie odborníčky?však čo nejdeš za ňou znovu že ani po mastiach to neprechádza?nejedla si niečo exotické,nebrala ATB napr alebo nejaký nový liek,nie si alergik?ja som sa tak vyhádzala z lieskovcov,a aj po liekoch a mastiach trvalo vyše mesiaca kým mi postupne vyše zmizlo

alibaba33
autor
7. feb 2025

@katty123456 bola som pri 2 už kožných. To iba moja domienka ci náhodou to nemôže byt svrab. Lieky som nebrala ani nič exotické nejedla. Skôr či to nebude problém dako s avivažou premýšľam.

katty123456
7. feb 2025

@alibaba33 no čo tá druhá na to?krv na ige ti nebrali?

renatablazejova
7. feb 2025

Svrab to určite nie je ten má úplne iné príznaky aj inak vyzerá a svrbí .Skôr si treba odsledovať buď prášok či si nezmenila alebo jedlo možno kombinácia jedál telová kozmetika mlieko .Niekedy to môže byť aj po nosení čierneho oblečenia aj s tým som sa stretla treba si to odsledovať a pokiaľ to neprejde treba navštíviť kožnú lekáku a povedať že liečba ktorá Ti bola doporučená tak nezabrala.Nie je to problém určite lepšie ako sa trápiť prajem veľa síl a určite to prejde neboj 🥰

nitakimuri
7. feb 2025

@alibaba33 svrab zacina vzdy niekolkymi bodkami v jednej linii pod prsiami a odtiaľ sa siri po tele. Chytila som raz dávno na dovolenke - to by si sa skriabala nonstop jak blchavy pes a so krvi

johanka21
7. feb 2025

@alibaba33 Svrab určite nemáš, to sú červíky pod kožou...

alibaba33
autor
8. feb 2025

@renatablazejova ďakujem za milú odpoved ,určite odsledujem.

andulka1988
8. feb 2025

@alibaba33 alergia na niečo

pupava36
9. feb 2025

Ja som toto mala s prachu. Robila som v baliarni a jak sa tam prasilo tak sa mi toto vytvorilo. Odkedy tam nerobim tak mi to zmizlo.