MR chrbtice - nález
Dobrý deň. Pár rokov mám ťažkosti s chrbticou, brala som injekcie, infuzky, lieky, rehabilitácie, cvičenie, ale vždy všetko pomohlo nachvíľu. Teraz mám robenú MR, len neurol.idem až koncom augusta. Z MR mi poslali rozpis, niečo som googlila, ale rada by som keby mi napísal niekto, kto sa s tým už stretol. Je tu prosim niekto, kto by mi vedel povedať podľa nálezu čo mám asi očakávať?
MR LS chrbtice:
sag T2tse, T1tse, T2spair, tra T2 tse v rozsahu od L3 po S1
1. vyšetrenie tejto lokality u nás
Chrbtica znázornená v sagitálnej rovine od úrovne Th11/Th12 po S4/S5
V polohe na chrbte napriamená L lordóza, telá stavcov primeranej výšky, v.s. droný hemangióm v tele stavca $1
stredočiarovo dorzálen veľkosti do 6 mm, bez iných ložiskových zmien. Chondrózy diskov v.p. L3/L4, L4/L5, L5/S1 s
diskopatiami dľa popisu
Spinálny kanál primárne nestenotický. Conus medullaris v úrovni L1/L2
y.p. L3/L4: paramediálne HEDI bilat.v AP do 4,2 m s tlakom na ventrálne okraj durálneho vaku, s anulárnou
trhlinkou vyklenujúceho disku paramediálne l.sin., neuroforamina voľné
v.p.4/ L5: bulging disk s akcentáciou mediálne do 2mm s ľakým tlakom na ventrálny okraj durálneho vaku,
spondylartrotické zmeny fazetových klbov bilat.
V.p.L5/S1: bulging disk do 3mm,spondylartrotické zmeny fazetových klbov bilat.
Záver:
Chondrózy diskov v.p. L3/L4, L4/L5, L5/S1 s diskopatiami dľa popisu
Ďakujem. Pekný deň.
Bulging disku je zle.Ale lekár povie viac
Bulging disku je zle.Ale lekár povie viac
@eliska13 bulging nie je az take zle je to len vyklenuta platnicka, horsie je ak to vyklenutie tlaci ma niechu co u nej tlaci - tento stav treba riesit + pisu ze je tam "trhlinka" to by mohlo byt ze platnicka praskla a vytiekla a tlaci na miechu preto su bolesti trpnutie nohy...
@eliska13 bulging nie je az take zle je to len vyklenuta platnicka, horsie je ak to vyklenutie tlaci ma niechu co u nej tlaci - tento stav treba riesit + pisu ze je tam "trhlinka" to by mohlo byt ze platnicka praskla a vytiekla a tlaci na miechu preto su bolesti trpnutie nohy...
@kacena4 dočítala som sa, že ten bulging nebýva nič hrozné, ale mám bolesti, tým ze to tlačí na miechu, prešlo mi to do rúk a do nôh, ale teda neviem či to mam zhrnuté aj to prvé mr..lebo po ňom mi rozpis neprišiel, az po tomto druhom.. to prvé mi robili min mesiac a vtedy mi asi robili na krčnú.

smer neurochirurg a drzim palceky