Mŕtvy zub - citlivosť

gabka213
6. aug 2020

Dobrý deň. Rada by som sa s Vami poradila ohľadom jednej veci. V marci ma začal bolieť zub. Bolesť mi vystrelovala až do ucha, tak som išla k zubárovi a ten mi vybral nervy. Bola som na RTG, vybral mi nervy, dal liečivú vložku, že o dva týždne nech idem k zubárovi opäť, aby mi to dorobil. Lenže prišla situácia s vírusom, tak som k nemu išla v júli. Zub ma vôbec nebolel, nemala som s ním žiadny problém. Zubár mi vybral vložku, na dvoch sedeniach ešte precistoval kanáliky, potom plombou pekne uzavrel a poslal na RTG zuba, či je vsetko ok. V pondelok, 3.8. mi ho uzavrel a vsetko je pohode. Akurát som zub začala mať citlivý na poklep a tvrdší zahryz. Normálne ma nebolí, jesť môžem,akurát na poklep a tvrdšie veci pri jedení cítim, že je trochu citlivý. Nemáte náhodou niekto skúsenosť, či to je normálne? Nikdy predtým mi toto nerobil, takže neviem.Je to od zaplombovania iba štvrtý deň,ale predsa. Budem veľmi rada, ak sa podelite s vašimi skúsenosťami, poprípade ak ste to mali rovnako a či vám to same prešlo. Vopred ďakujem.

mmoonna
6. aug 2020

@gabka213 ahoj, ja som mala presne toto isté. Mne to prešlo asi po týždni.

pdt
6. aug 2020

aj ja som to tak mala, ako keby bol uvolneny, ale preslo to

miriel
6. aug 2020

@gabka213 Riesila som mrtvy zub pred vyse rokom a citim ho doteraz. Bola som upozornena, ze jeden zo 4 kanalikov mam zatoceny a nejde uplne vycistit, cize to je to citlive miesto. Medzitym som sa dozvedela aj to, ze kanaliky vlastne nejde vycistit na 100%, mozno sa ti tiez nejaky ozyva. Ja som zmierena s tym, ze po nejakom case budem davat ten zub trhat, domnievam sa, ze ma zacne naozaj boliet a nepojde to inak.

gabka213
autor
6. aug 2020

@pdt po akej dobe približne??

nikaeli
6. aug 2020

@gabka213 mňa pobolieval mŕtvy zub každé ráno po prebudení asi dva roky od ošetrenia.. lekárka mi robila kontrolné snímky, všetko bolo ok.. časom to ustalo 😉

angelovka
6. aug 2020

Stava sa to niekedy ked je vyssia plomba, tzv artikulacna prekazka.niekedy staci plombu upravit,prelestit a zlepsi sa to.

pdt
7. aug 2020

@gabka213 prepac, bolo to uz davno, ale preslo to a doteraz nemam problem. inak vzdy po plombovani beriem par dni ibac, lebo sa mi casto stavalo ze som zapal dostala. Aj po tomto som si ho nasadila.

megyi1711
13. aug 2020

@gabka213 aj ja som to mala presne ale potom to prešlo

gabka213
autor
14. aug 2020

@megyi1711 približne po akej dobe??

megyi1711
14. aug 2020

@gabka213 tak cca jeden dva mesiace

shawlin
10. dec 2022

@nikaeli ahoj neviem ci mi odpises ale mozno ano.. ako to je s tvojim zubom? Pisala.si ze kazde rano bolel? Lebo mne trpnne a je citlivy na poklep zahryz ..samovolne neboli jest na nom mozem...

nikaeli
10. dec 2022

@shawlin je úplne v pohode, všetko ustalo. Už ho máš prečistený? mňa takto bolel pred čistením kanálikov, mala som pod ním hnis. Nemohla som sa ho ani dotknúť jazykom.

shawlin
10. dec 2022

@nikaeli no doktorka mi preciatila kanaliky bolo to bolestive ani 3 umrtvovacky nezabrali ...potom ho zavrela je citlivy ked naň pritlacim jazykom ale neboli inak aj jest mozem ... rano trpne akoby potom uz ok ... kanaliky cistili 2 mesiace dozadu? Asi tak

nikaeli
10. dec 2022

@shawlin mne keď prečistili kanáliky, nechali mi zub otvorený asi týždeň.. potom ho zavreli, avšak do večera som bola zelená od bolesti, tak ho zase otvorili a nechali ďalší týždeň tak. Medzitým som vybrala ATB, lebo pod koreňom bol stále hnis.
Keď som písala, že ma bolel ráno po prebudení, nebola to neviem aká neznesiteľná bolesť, nepotrebovala som bolesť tlmiť liekmi, len to bolo nepríjemné. Časom to úplne ustalo.

shawlin
10. dec 2022

@nikaeli a bol aj dlho citlivy na dotyk ci zahryz?

nikaeli
10. dec 2022

@shawlin nie, po ošetrení a definitívnom zatvorení už nie