Musia sa antibiotiká dobrať celé?
Musia sa antibiotika dobrat celé?
@lucia851 min 7dni urcit3 treba brať ak vam lekarka nepovedala ze dlhsie
Neverím ze sa tu našli aj normálne odpovede... Žasnem, a co ze sa spýtala??
@lucia851 ak mas velky problem s konkretnymi ATB, porad sa s lekarom, ktory ti ich predpisal. Predčasne ukoncit uzivanie ATB je nebezpecne.
@margaretka_ prečo by to malo byt nebezpečné? Už som toľkokrát prestala užívať antibiotika. A aj tak mi ich dal bez toho aby vedel ci to je vírus alebo baktéria. Žiadne crp mi nerobil.
@lucia851 je tam riziko vzniku rezistentych bakterii
@margaretka_ dobre ale píšem že ako môže lekár dat ATB keď nerobí crp a nevie ci to je vírus alebo baktéria
@lucia851 tu bolest hlavy vobec nemusis mat z ATB. A ako vlastne vies, ze mas "nabeh na mykozu"?
Ked nedouzivas ATB vytvoris si rezistenciu a sposobis problem predovsetkym sama sebe.
@scorpionflower1 ja už poznám kedy mi začína mykoza. Co si tým akože spôsobim? A antibiotika sa neuzivaju na vírusové ochorenia
@lucia851 a čo tak to povedať svojmu dr. Však ti môže zmeniť za iné nejaká látka ti proste robí zle a pokiaľ to nepovieš že máš problém tak ti ich bude dávať stále
@lucia851 1. Mykozu urcit nevies bez testu. Mne gynos 2x tvrdil, ze mam mykozu a ani raz nemal pravdu. 2. Ja neviem na co ti predpisal doktor ATB. To, ze sa nepredpisuju na virusy viem, neviem, preco mi to pises. 3. Nedouzivanim si sposobis rezistenciu (odolnost) voci ATB, ked ich budes potrebovat dalsikrat, nebudu ti zaberat.
Bolest hlavy vobec nemusis mat z ATB, moze mat 100 inych pricin. ATB sposobuju traviace potiaze, ked nesadnu (hnacka). Aby si ju nedostala (a aby si nedostala mykozu, btw. mykoza z antibiotik sa neprejavi na druhy den ich uzivania) kup si probiotika a uzi ich min. dve hodiny potom ako uzijes davku antibiotik.
@lucia851 ja neviem preco ti dr predpisal ATB. Ale niekedy sa uzivaju aj pri vírusových ochoreniach. Tam totiz moze vznikať sekundarne bakterialny zapal. Ale to su skor otázky na tvojho dr.
@scorpionflower1 radšej ich do užívam. Probiotika beriem vždy a aj tak ma to tam dole začne pri ATB svrbiet a páliť. Ta hlava ma možno boli aj z počasia alebo pms. Lebo čakám aj menzes. A toto už mám druhé ATB lebo prvé mi vôbec nezabrali,
@lucia851 no ta migrena moze byt kludne z toho, ze budes mat ms. Ja to mavam kazdy mesiac a tiez mi na to nezabera ani tabletka, sposobuje to nizka hladina estrogenu pred ms. Je to otrasne, ja to velmi dobre poznam.
Mojej mame takto na jar robili problem antibiotika, mala z nich hnacku, zavolala doktorovi a vymenil jej ich. Ani tie probiotika vzdy nepomozu. Tak dufam, ze budes ok a nedostanes mykozu.
@scorpionflower1 ja mávam hnačku z každých ATB a aj keď beriem probiotika
@lucia851 to je na prd a na co ti dal tie ATB?
@scorpionflower1 na laryngitidu

nie davkovanie na liekoch je vymyslene a kazdy si ho davkuje tak ako sa rano zobudil a kolko dni sa mu prisnilo