icon

Musia sa antibiotiká dobrať celé?

lucia851
20. nov 2021

Musia sa antibiotika dobrat celé?

Strana
z2
coochy
20. nov 2021

nie davkovanie na liekoch je vymyslene a kazdy si ho davkuje tak ako sa rano zobudil a kolko dni sa mu prisnilo

hanelka1
20. nov 2021

@lucia851 áno, tak ako lekár predpísal, je to aj v príbalovom letáku toho lieku napísané

zuzkaa1991
20. nov 2021

@lucia851 min 7dni urcit3 treba brať ak vam lekarka nepovedala ze dlhsie

migynka
20. nov 2021

@lucia851 Musia, inak ich uzivanie bolo na dve veci...

viestta
Odpoveď bola odstránená
damiana1992
20. nov 2021

Neverím ze sa tu našli aj normálne odpovede... Žasnem, a co ze sa spýtala??

lucia851
autor
20. nov 2021

@viestta tak ma boli hlava z tých ATB že už si ich nedám ani za svet

viestta
Odpoveď bola odstránená
luccija
20. nov 2021

@lucia851 2 týždne sa sťažujes, že si chorá menili Ti ATB a teraz spekulujes?lieky robia väčšinou iné nežiaducece účinky skôr zažívacie či vyrazky.Moze Ta bolieť od chrbtice...ATB treba vždy dobrá čele s niekedy zaberajú až ku koncu uzivania

lucia851
autor
20. nov 2021

@luccija ja som ich od včera začala brať a od včera ma boli hlava jak šľak s chvilkovymi prestávkami ani lieky od bolesti mi nepomáhaju. A aj tak už mi je dobre a nekaslem

lucia851
autor
20. nov 2021

@lucia851 a začínam mať nábeh na mykozu, tak sa tu nemienim za chvíľu tam dole celá skriabat.

lorin29
Autor odpoveď zmazal
lorin29
20. nov 2021

@lucia851 aké užívaš ATB?
Mykoza je preto ze sa popri ATB neuzivaju probiotika... Niekedy je dobre brat rovno pri antibiotikách aj vklady

lucia851
autor
20. nov 2021

@lorin29 Penbene. A probiotika užívam vzdy keď mám antibiotika a aj tak dostanem po každé mykozu. A aj ma preháňa

margaretka_
20. nov 2021

@lucia851 ak mas velky problem s konkretnymi ATB, porad sa s lekarom, ktory ti ich predpisal. Predčasne ukoncit uzivanie ATB je nebezpecne.

lorin29
20. nov 2021

@lucia851 tak kľudne môžete mať precitlivenosť na penicilinove rady antibiotík...Ak ste mali doteraz len penicilinove tak dať nejaké iné... A odporúčam keď mávate problémy pri ATB s mykozou tak rovno nasadiť vklady aby ste tomu predišli

lucia851
autor
20. nov 2021

@margaretka_ prečo by to malo byt nebezpečné? Už som toľkokrát prestala užívať antibiotika. A aj tak mi ich dal bez toho aby vedel ci to je vírus alebo baktéria. Žiadne crp mi nerobil.

margaretka_
20. nov 2021

@lucia851 je tam riziko vzniku rezistentych bakterii

lucia851
autor
20. nov 2021

@margaretka_ dobre ale píšem že ako môže lekár dat ATB keď nerobí crp a nevie ci to je vírus alebo baktéria

scorpionflower1
20. nov 2021

@lucia851 tu bolest hlavy vobec nemusis mat z ATB. A ako vlastne vies, ze mas "nabeh na mykozu"?
Ked nedouzivas ATB vytvoris si rezistenciu a sposobis problem predovsetkym sama sebe.

lucia851
autor
20. nov 2021

@scorpionflower1 ja už poznám kedy mi začína mykoza. Co si tým akože spôsobim? A antibiotika sa neuzivaju na vírusové ochorenia

mariska1989
20. nov 2021

@lucia851 a čo tak to povedať svojmu dr. Však ti môže zmeniť za iné nejaká látka ti proste robí zle a pokiaľ to nepovieš že máš problém tak ti ich bude dávať stále

scorpionflower1
20. nov 2021

@lucia851 1. Mykozu urcit nevies bez testu. Mne gynos 2x tvrdil, ze mam mykozu a ani raz nemal pravdu. 2. Ja neviem na co ti predpisal doktor ATB. To, ze sa nepredpisuju na virusy viem, neviem, preco mi to pises. 3. Nedouzivanim si sposobis rezistenciu (odolnost) voci ATB, ked ich budes potrebovat dalsikrat, nebudu ti zaberat.
Bolest hlavy vobec nemusis mat z ATB, moze mat 100 inych pricin. ATB sposobuju traviace potiaze, ked nesadnu (hnacka). Aby si ju nedostala (a aby si nedostala mykozu, btw. mykoza z antibiotik sa neprejavi na druhy den ich uzivania) kup si probiotika a uzi ich min. dve hodiny potom ako uzijes davku antibiotik.

margaretka_
20. nov 2021

@lucia851 ja neviem preco ti dr predpisal ATB. Ale niekedy sa uzivaju aj pri vírusových ochoreniach. Tam totiz moze vznikať sekundarne bakterialny zapal. Ale to su skor otázky na tvojho dr.

lucia851
autor
20. nov 2021

@scorpionflower1 radšej ich do užívam. Probiotika beriem vždy a aj tak ma to tam dole začne pri ATB svrbiet a páliť. Ta hlava ma možno boli aj z počasia alebo pms. Lebo čakám aj menzes. A toto už mám druhé ATB lebo prvé mi vôbec nezabrali,

scorpionflower1
20. nov 2021

@lucia851 no ta migrena moze byt kludne z toho, ze budes mat ms. Ja to mavam kazdy mesiac a tiez mi na to nezabera ani tabletka, sposobuje to nizka hladina estrogenu pred ms. Je to otrasne, ja to velmi dobre poznam.
Mojej mame takto na jar robili problem antibiotika, mala z nich hnacku, zavolala doktorovi a vymenil jej ich. Ani tie probiotika vzdy nepomozu. Tak dufam, ze budes ok a nedostanes mykozu.

lucia851
autor
20. nov 2021

@scorpionflower1 ja mávam hnačku z každých ATB a aj keď beriem probiotika

scorpionflower1
20. nov 2021

@lucia851 to je na prd a na co ti dal tie ATB?

lylyjana
20. nov 2021
lucia851
autor
20. nov 2021

@scorpionflower1 na laryngitidu

Strana
z2