Muž má fľaky po celom tele
Ahojte Žienky. Môjmu mužovi sa spravili také fľaky po celom tele,aj ho to svrbí. Je to ekzém, alebo alergia? Ďakujem 🙂

Áno, vyzerá to ako pleseň, treba ísť ku koznej..
skuste kupel v hypermangane
Ďakujem pekne za odpovede 🙂
@moniocko možno aj veľa aviváže, prášku
@moniocko Vyzerá to aj ako žihľavka, dcére sa vyhodilo prvý krát v lete keď bola veľmi spotená, potom po vanilkovej zmrzline. Predtým taky problém nemala, možno tým že už 3x mala covid tak sa jej vyvinula alergia... Ktovie.. Dostala zodac. Pomáha vyrážky schladiť vlažnou vodou, aspoň v lete to bola úľava od svrbenia. Po zodacu sa jej uľavilo vždy a vyrážky rýchlo ustúpili.
Mala ich najmä na nohách, neskôr aj na rukách, zadku
Na toto pozor. Aby sa to nerozsirilo dalej, alebo aj na inu osobu pouzitym uterakom napriklad. Ja, moha dcera a aj syn sme to mali z macky. Nevedela som sa toho dlhe mesiace zbavit. Je to veru plesen a tiez som to liecila zodacom. Zo zvierat okrem macky toto moze byt aj z morciat.
Moj ex to mal podobne, plesen, trebalo lieky vnutorne
aj kremy... A pozor na prenos na inu osobu ci opatovne na seba. Cize vsetko som prala zehlila popouziti na najvyssie teploty, oblecenie, uteraky, postelne menit prat a tak dookola. Trvalo to dlho kym sa toho zbavil.. tazko takto z fotky usudit, urcite radsej hned ku koznej.
Ďakujem, bude to riešiť. Morčata doma nemáme, ale králika a čo som si prečítala, tak sú tiež prenášači plesní.
@moniocko skuste canesten nme pomohol. Myslela som ze je to pigmentova skvrna tak skm to neriesila az na koznom - ked mi kontrolovala znamienka.
@moniocko kup si Micetal sprej v lekarni,dezinfekciu na pradlo a nech nosí iba bavlbu príp. ľan ma telo. Prať na vyššiu teplotu. Večer po sprche vystriekaj všetko Micetalom a nechat to posobit aspon 24h. Je to beh na dlhe trate. Mojmu sa to vracalo dokola. Spoteny z treningov,zaasov 😩

@moniocko mne to pripada ako plesen 🤷