icon

Muž má fľaky po celom tele

moniocko
11. nov 2022

Ahojte Žienky. Môjmu mužovi sa spravili také fľaky po celom tele,aj ho to svrbí. Je to ekzém, alebo alergia? Ďakujem 🙂

Muž má fľaky po celom tele
babovka2321
11. nov 2022

@moniocko mne to pripada ako plesen 🤷

hlubik
11. nov 2022

@moniocko plesen

jana_eyre_2
11. nov 2022

Áno, vyzerá to ako pleseň, treba ísť ku koznej..

jarmila2010
11. nov 2022

skuste kupel v hypermangane

moniocko
autor
11. nov 2022

Ďakujem pekne za odpovede 🙂

daniela2202
11. nov 2022

@moniocko možno aj veľa aviváže, prášku

evka64
11. nov 2022

@moniocko ja som take mala, strasne to svrbelo, alergia na udeneho lososa...moze to mat z nejakeho jedla

andula77
11. nov 2022

@moniocko Vyzerá to aj ako žihľavka, dcére sa vyhodilo prvý krát v lete keď bola veľmi spotená, potom po vanilkovej zmrzline. Predtým taky problém nemala, možno tým že už 3x mala covid tak sa jej vyvinula alergia... Ktovie.. Dostala zodac. Pomáha vyrážky schladiť vlažnou vodou, aspoň v lete to bola úľava od svrbenia. Po zodacu sa jej uľavilo vždy a vyrážky rýchlo ustúpili.
Mala ich najmä na nohách, neskôr aj na rukách, zadku

duduska25
11. nov 2022

Na toto pozor. Aby sa to nerozsirilo dalej, alebo aj na inu osobu pouzitym uterakom napriklad. Ja, moha dcera a aj syn sme to mali z macky. Nevedela som sa toho dlhe mesiace zbavit. Je to veru plesen a tiez som to liecila zodacom. Zo zvierat okrem macky toto moze byt aj z morciat.

selest
11. nov 2022

Moj ex to mal podobne, plesen, trebalo lieky vnutorne
aj kremy... A pozor na prenos na inu osobu ci opatovne na seba. Cize vsetko som prala zehlila popouziti na najvyssie teploty, oblecenie, uteraky, postelne menit prat a tak dookola. Trvalo to dlho kym sa toho zbavil.. tazko takto z fotky usudit, urcite radsej hned ku koznej.

moniocko
autor
11. nov 2022

Ďakujem, bude to riešiť. Morčata doma nemáme, ale králika a čo som si prečítala, tak sú tiež prenášači plesní.

zuzinka888
11. nov 2022

@moniocko skuste canesten nme pomohol. Myslela som ze je to pigmentova skvrna tak skm to neriesila az na koznom - ked mi kontrolovala znamienka.

nwnw
12. nov 2022

@moniocko kup si Micetal sprej v lekarni,dezinfekciu na pradlo a nech nosí iba bavlbu príp. ľan ma telo. Prať na vyššiu teplotu. Večer po sprche vystriekaj všetko Micetalom a nechat to posobit aspon 24h. Je to beh na dlhe trate. Mojmu sa to vracalo dokola. Spoteny z treningov,zaasov 😩