Mykoplazmy
po troch mesiacoch liečenia a rôznych zdravotných problémoch, kedy ma lekárka liečila najskôr na bežnú chrípku, potom na alergiu, následne na nejakú novú chrípku, som si vypýtala vyšetrenie na pľúcne chlamýdie, keďže kvantum antibiotík mi nepomohlo absolútne nanič, akurát tak mi začali aj mykozy. Testy zistili, že mám pľúcne mykoplazmy. Ďalšie antibiotiká. Oproti tým niekoľkým mesiacom sa mi troška uľavilo / v noci sa už nejdem zadusiť/. Z toľkých antibiotík sa už cítim unavená. Testy mi idú o mesiac opakovať, vraj je to beh na dlhé trate, nakoľko sa to nezachytilo hneď na začiatku. /vďaka lekárke/. Doteraz som sa však nedopátrala k tomu, ako samykoplazmy vlastne chytia a prenášajú, čo je to vlastne za pliagu a pod. Nemáte s týmto niekto osobnú skúsenosť? Na nete som našla hocičo, aj protichodné, vlastný lekár nevie dať poriadnu info...
@veve10 Veru nezistili, ani chlamydie a ani mykoplazmy, iba , ze kedysi davno som prekonala mykoplazmy, tak pravdepodobne ma caka bronchoskopia, kedze uz od jula stale pokasliavam
tak aj môjmu 5 ročnému synovi dnes výsledky potvrdili, že je silno pozitívny na mykplazmy 😒 pediatrička mu predpísala atb na tri týždne, dva týždne máme brať každých 12 hodín Fromilid a potom ten tretí týždeň sa uvidí, nutno povedať, že my sme kašľom nezačínali, iba vysokými teplotami, ktoré sme nedokázali zraziť, preto sme šli k našej lekárke a podľa výsledkov sme ešte ten deň skončili na Kramároch, kde mu znova boli odobraté vzorky, ale tamojšia doktorka nič nepotvrdila, iba že máme ísť znova našej lekárke na krv, tak sme v piatok šli a dnes sme si vypočuli verdikt, tiež som o mykoplazmách nič nevedela
ahojte, a aky typ kasla je pri chlamydiach a mykoplazmach? Dusivy, zachvatovy, pokasliavanie, vlhky? Ako to rozlíšiť? Dakujem!
Ahojte, pridám sa, mojej 5 ročnej dcére vo štvrtok pneumologička potvrdila, že má mykoplazmu, konečne po 3-4 rokoch liečenia. Totiž už si ani nepamätám, kedy to začalo, ale asi už od 1 roka. Týždeň nekašle a potom 3 týždne dusivý kašeľ, niekedy ani nevie povedať súvislú vetu, aby sa nedusila. Ešte k tomu asi pred pol rokom sa jej začala zapaľovať močová rúrka , pri cikaní stále plakala, bolesti brucha, hlavy úplne bežné. Všetky lekárky, ktoré sa dali sme obehali, Skončili sme aj na detskej gynekológii, kde jej brali aj vzorky, tie boli našťastie negatívne, ale silný zápal tam dole, takže každý deň 10 dní jej dávame čipky, samozrejme s plačom a nasilu. Dali jej aj ATB - prerušovaná liečba 3 dní a 4 dni pauza. Doktorka mi odporučila, aby sme sa išli dať aj my vyšetriť, keďže aj manžel občas pokašliava. Teraz ideme na 5 dní do Tatier tak dúfam, že jej to pomôže. Len neviem, či môžem chodiť s ňou von alebo nie, a či sa jej to vráti.
Nam klacid nepomaha.syn ma 3Atb
@mischelka226 tento problem so skolkami je asi vsade, problem je, ze ich je malo a tym padom je tam velmi vela deti v jednej uzavretej miestnosti. Moja starsia dcera, teraz uz ma 10 rokov, ked bola malinka, mala necele 3 roky, prihlasila som ju v BB do mestskych jasiel... bolo tam hadam zo 30 deti v jednej triede, deti nosili erarne oblecenie a dcerka mi tiez bola stale chora... len sme platili za jasle a 2/3 mesiaca bola doma, takze ucel ziadny. Potom som si vsimla, ze vonku bolo hadam 25 stupnov, ucitelky v trickach s kratkym rukavom, kratasoch a deti mali oblecene hrube flanelove kosielky a este hrubsie mencestrove nohavice na traky... no cudujte sa... dcerka sa vzdy prehriala a potom, ked vosli do triedy a vetralo sa, hned mi ochorela... Takze sme ju odtial zobrali a ked dovrsila 3 roky, dala som ju do skolky v Harmaci, kde sme vtedy byvali a dcerka mi nebola za cely cas, ako tam chodila, ani jedinky raz chora... Je to smutne, ze je na Slovensku take male mnozstvo skolok na take mnozstvo deti, pretoze ked su decka nonstop chore, skolka ako taka nema vobec zmysel. To len moj postreh k danej teme, navstivila som tuto stranku, pretoze mi dnes diagnostikovali plucne mykoplazmy, tak sama som zvedava, co sa bude dalej diat... uz 3 tyzdne mam riadny kasel, 2 tyzdne beriem antibiotika, ktore mi dal lekar na infekt dychacich ciest, no absolutne nezaberaju. Jedinu vyhodu asi mam, ze mam dusivy kasel cez den, v noci mozem normalne spat, pretoze ked si lahnem a dobre poprehltam, tak sa to upokoji a nekaslem az kym si rano nesadnem. No... uvidime.
akprosím, zabrali vašim deťom (vám) ATB na tie mykoplazmy? Ak nie, čo zaberie? ďakujem
Suvisia mykoplazmy aj s padanim vlasov? Hrozne padaju :( zistili mi plucne mykoplazmy, teraz beriem znovu atb, uz tretie...
@sjuzocka Ahoj, teraz som objavila túto tému, tak síce neskoršie, ale pridám sa. Podľa mňa ti vlasy nepadajú kvôli mykoplazmám ako takým, ale skôr kvôli antibiotikám. Ja som od minulej jesene do marca brala štvoro antibiotík, z toho posledné dve kvôli mykoplazmám, ktoré som chytila v decembri. Jedny som brala tri týždne, potom po kontrolnom odbere krvi, ktorý mi vyšiel pozitívne, som dostala ďalšie na mesiac. Zmenila som doktorku a tá nová povedala, že posledné atb som brala zbytočne, pretože ak už nemám akútne problémy (kašeľ, teplota), antibiotiká si s tým neporadia. Vysvetlila mi to tak, že mykoplazmy sa vedia dobre maskovať, takže imunitný systém má čo robiť, aby ich "odhalil" a ďalšie antibiotiká ho ešte viac oslabia. Odporučila mi riešiť to cestou podpory imunity. Vraj mi pri odbere krvi môžu mykoplazmy vychádzať pozitívne aj naďalej, ale ak nemám akútne prejavy, netreba to riešiť ďalšími atb. Tak som nabehla k mojej imunologičke a tá mi naordinovala injekcie na podporu imunity, ktoré síce dosť liezli do peňazí, ale myslím si, že mi dosť pomohli.
Mne síce nepadali vlasy, ale hrozne sa mi lámali a štiepili nechty, bola som stále unavená a pri tých posledných atb som dosť pribrala, cítila som sa ako keby ma nafúkli. A doktorka mi povedala, že môžem byť rada, že po toľkých antibiotikách v takom krátkom čase nemám hnačky a podobne 🙂 Tak držím palce v boji s touto pliagou.
ahojte dievčata,našla som si tuto debatu a som rada,že sa budem moct vyžalovat a poradit,,,,,tri tyždne som ležala v nemocnici,zapal pluc,mechura a ladviny,myslela som si,že všetko bude konečne ok,prišla som domov a po dvoch dnoch znova na tyžden do nemocnice,chytil ma taky kašel,že som len piskala a dusila sa,teraz mam doma fukačku ventolin a termin na farmacet.ambulanciu,vraj mam v celom tele mykoplazmy,dačo som si už o tom prečitala,ale som zufala,prečo to je???
@andrejka1975 Mykoplazmy sú baktérie a je dosť problém sa ich zbaviť, mne to doktorka vysvetlila tak, že sa vedia v tele akoby dobre zamaskovať. Nepíšeš, ako ťa liečili, dostala si antibiotiká? Na mykoplazmy niektoré druhy antibiotík neúčinkujú (napr. penicilín), preto treba mať potvrdené, že ide skutočne o mykoplazmy a lieky nasadiť podľa toho. Ja som si takto šla vykašľať dušu bez liekov, kým neprišli výsledky z krvi. Ako som písala v predošlom príspevku, antibiotikami mi preliečili akútnu infekciu a potom mi ich nasadili znovu, pretože kontrolný odber vyšiel opäť pozitívny. Prvé atb som mala na tri týždne, druhé na štyri. Potom som si ale našla novú doktorku a tá povedala, že treba v prvom rade riešiť posilnenie imunity (celkovo toto boli moje štvrté antibiotiká za pol roka, takže si asi vieš predstaviť, v akom stave asi bol môj imunitný systém). Tak som vyše pol roka chodila na injekcie na posilnenie imunity, plus sa snažím imunitu posilňovať aj bežnými prostriedkami a klop-klop, zatiaľ sa držím.
Niekto mi odporúčal aj biorezonanciu, ale toto je práve jeden z alternatívnych postupov, na ktoré ja nejako extra neverím, ale ktovie, možno ak by mi problémy pretrvávali, nakoniec by som sa odhodlala ju vyskúšať. Držím palce, aby si sa toho čo najskôr zbavila.
liečili ma atb:abaktal a cifit do žily,mala som aj unasin,ja sa tomu velmi nerozumiem,ale aj teraz doma mam zvyšene teploty a kašel,iked nie časty,ale taky dusivy a neviem čo vlastne sa ma vyriešit na tej farmac,ambulancii,pravda je,že som stale unavena a ubolena,lebo už dva dni mam zase urologicke problemy @lienka_snehulienka
@andrejka1975 odporucila by som ti urcite caj, alebo tabl. cistus incantus ... su velmi dobre na virusy, baktoreie, chlamydie, mykozy, podporu imunity ... je to aj velmi silny antioxidant ... ak by si mala zaujem, mozem dat blizsie info
Neda mi zareagovat ako Dr.Chlamydie a mykoplazmy su v tomto obdobi pomerne caste.V pripade klinickych priznakov a serologickej pozitivity(IgM pozit) sa pacient prelieci 3tyzdne ATB(makrolid,alebo chinolon, alebo tetracyklin). Kontrolne serologicke odbery sa robia najskor za 8-12 tyzdnov po ukonceni liecby..Skor to nema zmysel.Nedojde ku serokonverzii.Opakovana liecba ATB nie je indikovana,skor prinasa riziko post ATB hnacky.Treba mysliet aj na pertussis.Pri atypickym patogenoch aj pertussis dochadza k poskodenie epitelu dych.ciest a preto pretrvava niekedy aj po liecbe este 1-3mesiace kasel.V tomto moze pomoct inhal.liecbou pneumolog.Imunita nie je trvala,mozete ich opakovane prekonat...
@aimee77 Super, že si sa ako doktorka zapojila, len skús používať ľudskú reč, lebo sa obávam, že ti tu nikto nebude rozumieť 🙂 Keď si to preložím, tak mi z toho vychádza, že hovoríš presne to, čo mi povedala moja nová doktorka - že posledné atb som brala zbytočne. Moja predošlá doktorka si povzdychla, že "no to viete, niekto vyberie aj štvoro antibiotík a stále to bude mať pozitívne" a keby som od nej neodišla, tak by ich do mňa zrejme aj pchala. Čo ale s tým, ak klinické príznaky nie sú žiadne, ale odbery sú pozitívne? Nová doktorka povedala, že už iba posilňovať imunitu, nič viac. Teda ešte športovať a zdravo jesť 🙂
@andrejka1975 Tak uvidíš, čo ti povedia, ty to máš asi predsa len o dosť komplikovanejšie, keď si mala viacero problémov naraz a bola si aj hospitalizovaná. Hlavne nevešaj hlavu. Unavená si určite aj z antibiotík, aj z kašľa. Ja som kašľala tak, že som z toho mala až svalovicu a inak som bola unavená ešte dlho po dobratí antibiotík. (Aj keď mňa najviac dorazili tie posledné, čo už boli zbytočné). Ak môžeš, tak sa pokús čo najviac spať a oddychovať, zbytočne sa nepresiluj a skús sa opýtať doktorov, či by nebolo dobré urobiť aj nejaké vyšetrenie imunity.
Dievcata, tie, co ste mali plucne chlamydie a mykoplazmy, za ako dlho ste sa uplne vyliecili? Lebo nam aj po liecbe stale pretrvavaju slabe priznaky, podla dr ok. Tak ma zaujma, ci sa s tym zvyskom za nejaky cas telo vysporiada same, alebo, ci to uz tak bude navzdy a zvysok bude v tkanivach perzistovat. Ako to bolo u vas? Dakujem.
@medvedikoala ja sa prave liecim druhy krat. Vlani som uzivala tri tyzdne Klacid atb, uz po prvom tyzdni liecby mi bolo dobre. Teraz po roku sa choroba vratila a pani doktorka mi povedala, ze ked sa choroba vrati znovu, uz treba inu liecbu a zlikvidovat to silnejsimi atb, predpisala mi Doxyhexal a to by malo mykoplazmy uplne zlikvidovat. Uzivam druhy den. K tomu mam predpisane este antihistaminikum Desloratadin, na kasel Erdomed a plus Atrovent na inhalovanie. Mozem povedat ze po dvoch dnoch liecby uz mi je ovela lepsie, kasel ma uz nedusi a zmizla aj ta strasna unava
Ta horna krabicka su probiotika🙂
@kaya60 uf, u nas to maju decka. Dcera mala strasny kasel, uzivala sumamed, kasel uz nema, resp. obcas ju zacne dusit plus ma stale nadchu- taku slabsiu. Tak neviem.. mne sa to nezda, vraj sa to neda uplne znicit, preto ma zaujma, ci nejak casom sa s tym telo vysporiada.
@medvedikoala hej, citala som ze sa mozu usidlit tie hnusoby na roznych miestach, aj v nose, preto ma zrejme stale tu nadchu a asi aj ja som preto dostala aj tie lieky na alergiu, aby zmiernili prejavy. A uvidime s tym znicenenim ci bude definitivne, asi ani nie, skor si myslim ze pri opakovani len treba uz silnejsie lieky, aby sa s tym vysporiadali. A potom hlavne posilnovat imunitu, aby sa uz nevratili, resp. Neprejavili v plnej sile...
@medvedikoala Ja som to mala ako dospelá a po sumamede (3 balenia) som bola bez akýchkoľvek príznakov. V krvi mi ale vyšli pozitívne, tak mi šľahli ďalšie atb, na 4 týždne. Medzitým som si našla druhú doktorku, ktorá mi povedala, že v krvi mi budú vychádzať pozitívne ešte dlho, ale ak nemám príznaky, tak je zbytočné riešiť to ďalšími antibiotikami. U mňa to boli dokopy štvrté atb v priebehu pol roka, takže som bola ledva rada, že do mňa nechce pchať nič ďalšie. Potom som to riešila so svojou imunologičkou, tá mi nasadila liečbu zameranú na posilnenie imunity a odvtedy som v pohode (klop-klop).
Skús sa na to opýtať doktorky, ale určite je lepšie ísť cestou posilňovania imunity ako nasadiť ďalšie antibiotiká, ak nie sú nevyhnutné. Nie je dcéra náhodou aj alergička?
ja som si týmto všetkým prešla, antibiotiká nepomáhali atď.......nakoniec mi zistili z krvi astmu,teraz musím inhalovať a je mi už oveľa lepšie
@lienka_snehulienka ahoj, alergiu nemame ziadnu, ani nebyvala casto chora, kym sme toto svinstvo nechytili..snad sa dame teda casom do poriadku
@medvedikoala Pýtam sa preto, že teraz je sezóna a tá nádcha a kašeľ by mohli súvisieť aj s tým. Ale kašeľ odznieva dlho, obzvlášť, ak mala taký ten typický, čo pri mykoplazmách býva, že sa ideš až zadusiť. Každopádne, určite porieš tú imunitu - po antibiotikách je oslabená. Neviem, či ti niečo môže predpísať aj obvoďáčka, ale skúste aspoň voľnopredajné veci. Ja mám celkom fajn skúsenosť s rakytníkovým olejom značky Terezia.
mykoplazmy a chlamýdie - komunitné nákazy - niečo ako chrípka- stačí kašeľ a nezakryť si ústa a všetci to chytia. u nás v práci to rozniesol bývalý šéf, ktorý sa rád prechádzal pomedzi ľudí a "rozdával"....
riešim to opakovane, pred x rokmi atb, dnes homeopatiká a činske byliny

@katkasofi @cherry1981 ahojte. Tak co cherry, zistili ti nieco? A ak ano, co ti predpisali?
My zijeme v Portugalsku a od kedy sme tu (tu je hnusne vlhko), tak som tu zacala mavat strasne kasle - aspon 2-3x do roka zapal priedusiek. Dovtedy som v zivote nebrala ATB. Moj 4r. syn ma uz druhykrat v tomto roku atypicky zapal pluc. Tu vobec neberu krv ani ziadne odbery, popocuvaju a maximalne urobia RTG. Prvykrat mu dali na 5 dni Azitromycin, teraz mu dal doktor na 14 dni Klacid.Povedal, ze je jedno ci ma syn mykoplazmu, alebo chlamydie, udajne sa to lieci rovnako (co podla mna nie je pravda). Viackrat som citala, ze Klacid je velmi dobry. Dolezite je uzivat MAKROLIDOVE ATB.
Ja som si dala urobit vysetrenia na chlamydie (kolegyna ich totiz ma) a zistili mi "slabo pozitivne" IGG a negativne IGM, takze "prekonane chlamydie".Podla toho co som si o tom citala je to vsak asi pliaga, ktorej sa nikdy nezbavis - asi preto sa to kazdorocne katkasofi vracia. Treba posilnovat imunitu. Ja vsak beriem teraz stale Echinaceu, syn Imunoglukan aj Echinaceu, C-ecko a aj tak sme ochoreli. Ja uz kaslem tiez...a uz cakam, ako mi to postupne prejde do brutalneho dusiveho nocneho kasla. Vdaka katkaofi aspon viem, ze si mam pytat Sumamed, kedze tu sa tvaria, ze je to straaasne zriedkava bakteria - asi preto, ze fonendoskopom ju nevidno. 😉