icon

Mykoplazmy

maruska24
1. sep 2013

po troch mesiacoch liečenia a rôznych zdravotných problémoch, kedy ma lekárka liečila najskôr na bežnú chrípku, potom na alergiu, následne na nejakú novú chrípku, som si vypýtala vyšetrenie na pľúcne chlamýdie, keďže kvantum antibiotík mi nepomohlo absolútne nanič, akurát tak mi začali aj mykozy. Testy zistili, že mám pľúcne mykoplazmy. Ďalšie antibiotiká. Oproti tým niekoľkým mesiacom sa mi troška uľavilo / v noci sa už nejdem zadusiť/. Z toľkých antibiotík sa už cítim unavená. Testy mi idú o mesiac opakovať, vraj je to beh na dlhé trate, nakoľko sa to nezachytilo hneď na začiatku. /vďaka lekárke/. Doteraz som sa však nedopátrala k tomu, ako samykoplazmy vlastne chytia a prenášajú, čo je to vlastne za pliagu a pod. Nemáte s týmto niekto osobnú skúsenosť? Na nete som našla hocičo, aj protichodné, vlastný lekár nevie dať poriadnu info...

Strana
z3
angelinja
14. nov 2019

@aimee77 makrolidy su sumamed cize tri balenia po sebe bez prestavky?

silesias
11. dec 2019

Ahojte dcére zistili pozitívne mykoplazmy a chlamidie a dr ju hneď vypísala na tri týždne doma, je ozaj nutné aby tak dlho bola doma? Je druhacka na strednej teraz idú prázdniny potom hneď polrok. Nieje tri týždne byť doma moc? Boli ste niekto tak dlho pn?

nicky8477
4. okt 2021

Ženy, manželovi zistili mykoplazmu na pľúcach ešte v januári. Vtedy mal 4 týždne Klacid. Kašeľ trochu ustúpil no ja som dostala covid v majú a manželovi sa kašeľ vrátil. Znovu mal 2 tyhdne Klacid. Teraz samozrejme na som dostala zápal horných dýchacích ciest manžel znovu kašeľ a znovu mu dala doktorka Klacid 🤦‍♀️... Viete mi poradiť stále kašle akoby to už vôbec nepomáhalo je niečo iné co by som sa mohla opýtať doktorky nejaká iná varianta na tu mykoplazmu lebo ja už som z toho chorá ved viete aké to je keď je chlap chorý 😒

elizabeth453
9. jan 2024

Skusim aj tu...dcera 15r. 2 tyzdne bola liecena na anginy atb.zinnat. dnes mu vsak dr. Volala, ze z krvy jej zistili mykoplazmy. Tak jej dala atb.klacid ze zas na dva tyzdne. Lenze ona este pred vianicami brala megamix , koli raste 8...cize v podstate vyse mesiaca na atb. Zo skoly uz chybat nemoze. Dr povedala , ze pokila sa neciti zle , moze chodit. Len sa obavam toho dlhodobeho uzivania atb . Ci este nieco nemoze pochytat v sjile koli znizenej imunite. Ktoru urcite ma po tolkych atb. Berieme aj probiotika. Co este odporucate aby sme uplne imunitu nerozbili. Teda ak este nie🫣🫣🤔🤔

nikuskovic
30. aug 2024

Ahojte, chcem sa opytat na vas nazor: myslite, ze je spravne brat ATB po 8 dnoch, ked sa stav nezlepsil, alebo ich rovno vymenit? Nechcem, aby syn bral zbytocne nieco, co neucinkuje. Alebo treba len trpezlivost? Ja mam za to, ze ked je nieco ucinne, tak vidis vysledok uz po par dnoch, inak nieco nie je v poriadku. Vdaka za vas nazor 🙂 (Syn ma kasel uz 3. mesiac, teraz mu objavili v krvi mykoplazmu 😢).

flower1134
1. nov 2024

@elizabeth453 môžem sa prosím opýtať ako to dopadlo u vás, mali ste klacid a zabral, bez hnaciek či kŕčov ? Dcéra ma 8 r. brala zinat na močové cesty , keď ich dobrala dostala horúčky a kašeľ a zistili sa mykoplazmy a nasledne dostala z formilidu kŕče a z klacidu hnačky mame probiotiká stále.

denysa2021
6. apr 2025

dobry den,Je to prosim dobra duse? deti 3 a 7 let potvrzenaa mycoplasma dostaly na 14 dni klacit pak lekoklar a vysledek zadny :( sem z toho nestastna mame zvysene teploty uz 2 mesice.Kdyby sem nerekla ja ze chci vzit krev tak ani neveme.vytery s krku a nosa ciste crp taky jen stale ty zvysene teploty.Myslite ze nemohou zaberat antibiotika? nebo staci prelezit a ustoupi to samo? dekuji za odpoved

lentil0805
19. máj 2025
@denysa2021

dobry den,Je to prosim dobra duse? deti 3 a 7 let potvrzenaa mycoplasma dostaly na 14 dni klacit pak lekoklar a vysledek zadny :( sem z toho nestastna mame zvysene teploty uz 2 mesice.Kdyby sem nerekla ja ze chci vzit krev tak ani neveme.vytery s krku a nosa ciste crp taky jen stale ty zvysene teploty.Myslite ze nemohou zaberat antibiotika? nebo staci prelezit a ustoupi to samo? dekuji za odpoved

@denysa2021 ahoj, ako to u vas dopadlo?

Strana
z3