Myslím si, že mám histriónsku poruchu osobnosti
Je to ťažká téma, ale pokúsim sa to opísať...
Túžim po pozornosti, až príliš. Nezdravo. Chcem, aby sa o mne rozprávalo. Aby si ma všímali. Možno je to tým, že som kedysi bola na základnej škole šikanovaná a snažila som sa silou mocou ostatným zapáčiť... Často klamem. Veľakrát nie schválne, iba zo spontánneho rozhodnutia – potom to ľutujem. Často sa vo svojich klamstvách strácam. Neviem, čo a komu som povedala, pretože každému hovorím niečo iné. Mávam silné depresie, cítim sa tak sama. Nezaujímavá, ničím výnimočná. Mám pocit, že trápim svojich rodičov mojimi neustálymi náladami a "divadlami", ktoré si dopredu neplánujem a teším sa, akým spôsobom zareagujú. Najhoršie, že furt sú tie plány horšie a horšie... Nemám žiadne zábrany, ja som schopná všetkého pre pár minút slávy. Bojím sa toho, čoho som schopná... Veľmi často si myslím, že nemám žiadne city. Napríklad s bývalým priateľom som sa rozchádzala bez dôvodu, najmenej päťkrát. Páčilo sa mi, že o tom jeho aj naša rodina diskutuje. Ja som bola tá "zlá" a páčilo sa mi to, lebo som mala POZORNOSŤ! Reči o tom, že som rozmaznaná a pomohla by facka – SI NECHAJTE. Neviem, že ako by sa dalo toto celé riešiť. Ak je tu medzi vami nejaký psychiater, tak prosím – Opíšte, čo sa dá robiť. Naozaj ma to trápi, ale ja mám takú osobnosť dlhé roky a zožiera mi to srdce. Chcem s tým niečo spraviť a zmeniť sa.
Terapia... vyhľadaj psychológa, ten ťa prípadne odporúči aj na psychiatra... je super, že si to uvedomuješ, že to chceš zmeniť, ale je to beh na dlhú trať a potrebuješ odbornú pomoc celou cestou
@anonym_f3a014
Len... neviem, čo bude, keď rodičia zistia, že som toľko toho hrala a bolo to len divadlo...
@anonym_f3a014
Len... neviem, čo bude, keď rodičia zistia, že som toľko toho hrala a bolo to len divadlo...
@anonym_autor to všetko ti pomôže vyriešiť a spracovať dobrý psychológ, niekde začať musíš..

Terapia... vyhľadaj psychológa, ten ťa prípadne odporúči aj na psychiatra... je super, že si to uvedomuješ, že to chceš zmeniť, ale je to beh na dlhú trať a potrebuješ odbornú pomoc celou cestou