Myslíte, že mi vypadáva veľa vlasov?
Prosím vás, je toto podľa vás veľa vypadaných vlasov počas umývania? (pozri link nižšie) Ja už úprimne neviem. Revem pri každom pohľade do vane, ale vzápätí sa snažím ukľudniť, že možno to nie je také zlé... (?) Mám 33 rokov, do cca 29 som mala krásne husté vlasy. Potom mi začali padať - plné umývadlo pri česaní, plný odtok pri umývaní... Momentálne mám na hlave tak 60% z toho, čo kedysi. Bola som u kožnej, zistila znížené železo a vit. D, ale nič drastické. Železo som brala, nepomohlo. Gynekologické vyšetrenie bolo v poriadku (hormonálny profil mi ešte nerobili, PCO nemám, menštruácia pravidelná), výsledky z odberu krvi na štítnu žľazu tiež. Stravujem sa zdravo, nepoužívam bežné komerčné šampóny, len šetrné prírodné. Skúšala som rôzne doplnky... Jedny tabletky, čo som si kúpila na dovolenke v Taliansku, mi zabrali, ale kožná mi povedala, aby som ich vysadila, keď chcem otehotnieť.
Toto je odtok po dnešnom umývaní (a toľko isto mi vypadlo po rozcesani): https://imggmi.com/full/2019/7/23/621b05f3fd621...
1
ja mam tolkoto len rano na vankusi ked sa zobudim, potom umyvanim a cesanim nazbieram plnu dlan vlasov kazdy den, cize omnoho, omnoho viac.. vypadavaju mi dost, mam ich ale huste, cely den v gumicke cize sa to nazbiera.. kadernicka mi vravela ze mam strasne velky ubytok, ja to ale tak mam uz aj 10 rokov a zatial to na mojej hlave nevidno, tak to neriesim.. len stitku mi kontrolovali, kvoli aj inym priznakom ale to je ok..
Nebojte co vypadne aj dorastie 🙂 to su obdobia vypadavania vlasov 🙂 ja teraz som tehotna a mam cop o polovicu tensi ako normalne uz som sa zmierila ze saa musim ostrihat .... tiez mi je do revu lebo vypadavali aj pred tehotenstvom a teraz staale pokracuju kym porodim a dokojim budem plesata
@salonka22 ako keby som o sebe čítala, skoro aj vek sedí.. aj to znížené železo....s tým, že ja som vždy mala brutálne husté vlasy, ale fakt moc husté. No teraz už mám menej než polovicu toho čo som mala a už vidno aj holé miesta vo vlasoch. ☹ Som z toho nešťastná.. tiež skúšam kadečo, no bez úspešne. Zatiaľ. Tak som sama zvedavá, čo ti tu poradia,.. snáď sa najde niekto s dobrou radou. Inak takto to vyzerá u mňa po česaní, tolko isto vypadá aj pri umývaní, a v poslednej dobe mam aj plny vankúš vlasov, posteľ, zem... všade.
@tomaskovamama ahoj, to ma mrzi. viem, ako to zamava psychikou. ja mam dost problem ocesat sa, podľa toho vidim, ze sa niečo naozaj zmenilo. vzdy musim skontrolovať, ci niekde nemam presvitajúcu kozu, mam omnoho jemnejsie vlasy, takze napr zapletany cop je v mojom pripade utopia. jedine, čo mi pomohlo zmiernit padanie, bolo tabletky Triconicon, co som si kupila v Taliansku v lekarni. Ale odkedy som ich vysadila, je to naspat. Bola si u kožnej alebo na nejakych vyšetreniach? Nie si kratko po pôrode?
@salonka22 nie nie, uz som vyse 3 roky po porode. A vysetrenia? Akurat len na štítnej. A myslíš, že kožná by mohla vedieť viac z oblasti padania vlasov? 🤔 mňa ani nenapadlo ísť touto cestou. (pred týždňom som prišla z dovolenky v Taliansku 😂 toto vedieť, tak by som si isto kupila 🙄 škodaaa)
@tomaskovamama úprimne, nemam pocit, ze kozna o tom nieco vie... ak mas zakladne odbery a stitnu ok, neviem, co to moze byt. este mozno oblicky. moja kozna mi akurat tak predpisala samu chémiu, ale nic z toho neberiem
Aj mne takto dlhodobo padaju a mala som zvysene Ig v krvi, cize mi kozna povedala, ze mozem mat alergiu a to sposobuje vypadavanie. Ostatne vysledky boli ok. Chystam sa k alergologicke, co mi povie.
Ahoj, kup si v lekarni KREMÍK alebo vitaminy na vlasy. Mne osobne to veeeelmo pomohlo pri padani,dlho uzivam magnezium a omega3 a mozem povedat ze vlasy nieze menej padaju ale rastu brutal rychlo... pred 3rokmi som bola Boba (po bradu) a teraz mam po pas... a to sa podstrihavam pravidelne

@demetria ja panikarim hlavne preto, ze chcem otehotnieť a mam rozne vnútorné scenare... napr. paranoju, ze to moze byt stitna zlaza, ze mam nieco s hormonmi atd. preto som bola na vsetkych moznych vysetreniach, chyba mi len ten hormonalny profil (ale bezna prehliadka aj stery boli vzdy v poriadku). my sa snazime uz teraz, ale bojim sa, ci by som to este nemala riešiť a pockat. ale uz ani neviem na co, popravde. na tej stitnej som nebola u lekara, ale zaplatila som si balicek vysetreni krvi v medirexe. sestricka vtedy hovorila, ze okrem sona, ktore robi endokrinolog, to vyšetrenie pokryva viac veci ako dava endokrinolog kontrolovat z rozboru krvi.
keby to bolo len vekom, asi sa s tym nejako postupne zmierim. hlavne aby to nebolo nieco, co moze ovlyvnit dieta.