Nádcha a očkovanie Covid-19
Ahojte
Prosím Vás som prechladnutá, nič viac len plný nos, teplotu nemám, covid test negatívny a dnes mám očko termín na covid. Na nete som čítala že pri nádche netreba odvolať a človek môže ísť na očko. Tak neviem, ísť alebo odvolať? Ďakujem
@141117mmn žiaľ očkovanie potrebujem z dôvodu zdravotných keďže patrím do rizikovej skupiny
@vroni záleží od toho kde si ty? Ja som Horné Rakúsko žijem vo Freistadte a chodím do Linzu do KUK ehemalige AKH na dermatovenerológickú ambulanciu a pri vchode pýtajú greenpas
@vroni tak ty si vo Viedni
Tak ho pýtajú protiprávne. To sú centrálne nariadenia a nie indivindi riešenie jednej či druhej nemocnice.
@vroni neviem na budúci týždeň v utorok tam mám termín tak uvidím či sa niečo zmenilo. Naposledy pred 3 m pýtali 🤷♀️
Ja by som očkovanie a nádchu rozhodne nekombinovala. A dvakrát nie, ak hovoríš, že patríš do rizikovej skupiny.
@141117mmn čo neviem? Chorá nie som len mi tečie z nosa veď píšem že teplotu nemám ani žiadne iné príznaky. A dr ktorý očkoval rozhodol že je to nie je problém.
@vroni len mi tečie z nosa nič iné nemám, a dr tak rozhodol tak snáď vie čo robí 🤷♀️
poses hluposti. V AT celoplosne nikde nemusís mat di KH ockovanie, staci, a aj to len na určitě vysetrenia, PCR test nie starsi amo 48 hodin. Co bolo před teraz mesiacmi uz teraz neplati.
@yanni píšem to čo som mala, každé 3 mesiace pýtali, naposledy v auguste keď som tam bola ešte pýtali. Vroni teraz písala že kd 23.9 nepýtajú najbližšie idem na budúci týždeň. Možno vtedy už nebude keď to tým 23.9 už ukončili. Odkedy čiže od augusta som tam nebola
Pred mesiacom som bola v inej nemocnici a tam pýtali tiez. Píšem len moju skúsenosť
@141117mmn nešírim falošné info, vyššie píšem že pred mesiacom som bola v inej nemocnici a tam tiež pýtali. Bola som u notára v červenom kríži tam tiež pýtali greenpas. Naposledy som v KUK bola 25.8 a dovtedy vždy pýtali keď som tam išla. Vroni písala že od 23.9 už nekontrolujú co som nevedela to uvidím v utorok ci v KUK niečo zmenili. Ale v KH barm.Schwestern pred mesiacom pýtali. Tak asi každá spolková krajina Rakúska ma svoje vlastné pravidlá. Vidíš že Vroni písala že vo Viendi netreba, tu v Linzi pýtajú 🤷♀️
@141117mmn a očkovať som sa musela dať nie kvôli vstupu alebo kvôli dg ktorú mám a dr mi pred 3 m odporúčala sa preočkovať
To nema nič so spolkovou krajinou. Proste očkovanie ti môže lekár maximálne odporučiť, nie ho od teba pýtať. Bodka. Lekár, ktorý odporučí pacientke z rizikovej skupiny a pri nádche očkovanie by pre mňa vyhovujúci nebol. Určite vie, čo robí. Ci je to aj pre teba dobre, je ina otázka.
@141117mmn pre ambulanciu kvôli dg
Píšete bludy, mamina je vo Viedni, pacienta má v nemocnici, chodí za ním každý deň na lôžkove a žiadne očkovanie nepotrebuje, iba antigen kt.jej robia priamo v nemocke.
Že očkovať, to ešte niekto tomuto verí?🙈
@fiffinkaa nežijem vo Viedni
@vroni počkaj v auguste mi moja Dr odp sa preočkovať a dr ktorý bol dnes v očko Strasse ten povedal že nie je to problém tak určite vie čo robí, ja som laik nemám medicínu vyštudovanú tak snáď vedel čo robí ten ktorý má dnes očkoval
@141117mmn tak keď ty tomu neveríš neriešim, píšem svoju skúsenosť
Určite vedel, čo robí. Napríklad určite vedel, že na aktuálne varianty je očkovanie absolútne neúčinné, nezabrani nákaze, nespôsobí lepší priebeh, nemá absolútne zmysel, ale on dostane prémiu.
@vroni mne tam niečo hovoril že je to nová vakcína 🤷♀️ tak neviem

Tu je aj celý link s rozpisom, že žiadne očkovanie.
https://www.akhwien.at/default.aspx?pid=86