icon

Nádcha a upchatá Eustachova trubica

julka1982
1. mar 2023

Mali ste takú nádchu o ktorej ste ani nevedeli?ja mám problém s uchom praská mi v ňom rezonuje atď.ostalo mi to po zápale stredného ucha.krciar tvrdí že zápal ucha tam už nie je ale že mám opuchnuté sliznice v nose a preto mám aj problém s uchom.vraj mám liečiť nádchu u keď príznaky nemám a ucho prejde.samozrejme sa mi aj točí hlava.zbehla som na neurolu.spravili mi ct ,nič nenašli

nahodnemeno
1. mar 2023

...ja uz mam po nadche, ucho som zapalene (asi) nemala lebo nebolelo, ale presne toto iste zazivam...uz 6 dni ...mozno mohol predpisat nosove kortikoidy aj so pseudoefedrinom , Aerinaze napr. a to brat par tyzdnov...mne sa hlava netoci nastastie a tak cakam ked to prejde...hlavne ked viac rozpravam, je tam naznak odlahnutia, no len na kratko a znova sa to upcha...uz mi to riadne lezie na nervy..

lubka261
1. mar 2023

ja som mala podobne ale o nadche som vedela kedze som bola chora, mala som bolesti v oboch usiach, zalahnute asi dva tyzdne, popritom mi v nich akoby bzucalo, skoro som nepocula, sla som na orl, ze mam upchatu eust.trubicu, opuchnute sliznice dal mi antihistaminika clarinase repetabs, tie som uzivala tyzden a postupne to prechadzalo, asi tyzden po dobrati tych liekov uz to bolo uplne ok

julka1982
autor
1. mar 2023

@lubka261 tiež mám clarinase.beriem ich už od nedele zmena žiadna.citim tlak v uchu zalahnute ale sluch zhoršený nemám.tabletky vám nerobili nejaké vedľajšie účinky?

julka1982
autor
1. mar 2023

@nahodnemeno takze tiež cítite tlak?ja rovno akoby som v ňom mala kamen

nahodnemeno
1. mar 2023

tak kamen ja necitim, len to zalahnutie vlavo, a pri fukani nosa mi to tam cele praska :/ ak zacnem dlhsie rozpravat, tak akoby sa to na chvilu otvorilo a do toho taky zvuk ako ked sa kazi televizor :D taky vysoky..z vlastneho hlasu..no sranda..

julka1982
autor
1. mar 2023

@nahodnemeno a sluch vám merali?lebo ja mám sluch ok ale pritom natlakovane.a v noci ako som dýchala a prehltala tak mi to tam vrzgalo 😅 normálne som sa nato zobudila 🤦

lubka261
2. mar 2023

@julka1982 mne tie tabletky zabrali az tak zhruba posledny den co som ich brala, tak postupne to islo potom pomalicky.. vedlajsie ucinky som mala, neskutocne sucho v ustach, aj v noci som vypila asi 3pohare vody, a nemohla som spavat, som sa zobudila o jednej-druhej a vyspana, cely tyzden som prebdela v obyvacke pri filmoch.....

julka1982
autor
2. mar 2023

@lubka261 no sucho mám neskutočne aj ja.zavraty ste nemali?alebo točenie hlavy?späť tiez veľmi nemôžem.budem rada keď ich doberiem

nahodnemeno
3. mar 2023

mne to uz preslo konecne...zavraty ak su tak asi bude postihnute i vnutorne ucho...

julka1982
autor
3. mar 2023

@nahodnemeno tak to závidím

mamatroch
3. mar 2023

Skus pripadne otovent balonik... nas maly je po odstraneni nosohltanovej mandle a ma este nejaky problem s eustachovou trubicou a toto mu odporucili. Spytaj sa v lekarni / zdravotnickych pomockach, ci by Ti to nepomohlo. Eustachova trubica vyrovnava tlak medzi vonkajsim a vnutornym uchom, tak mi to vysvetlili, cize mozno preto mas to pukanie v uchu, ze sa tam tie tlaky nevyrovnavaju...? Neviem, no, nie som lekar, ale za spytanie sa v lekarni alebo u lekara, ci by Ti to pomohlo, nic nedas...

lubka261
4. mar 2023

@julka1982 nie to som nemala, uz som myslela ze pojdem znova k dr a ze zas dalsie lieky, ale ozaj ku koncu doberania tych clarinase mi to zacalo ustupovat, som rada ze to mam za sebou... drzim palce nech ti to cim skor tiez prejde, usi a zuby su najhorsie...

sofoori
21. jan 2024

@nahodnemeno dobrý večer prajem, dostala som sa k tejto diskusii, lebo riešim svoj problém, ktorý vyzerá identicky ako Váš. Bola som prechladnutá, cestovali sme a zaľahlo mi primárne v ľavom uchu. Už je to 4. týždeň a mám za sebou liečbu u obvodnej aj ORL - vybratý Aerinaze, z ktorého som mala vedľajšie účinky ako tu popisujete - sucho v ústach a j v noci, nevedela som spať, mala som jemné závrate, stále beriem Ryaltris (korti + anihistaminikum) a bola som 8x na prefuku. To všetko úplne bezvýsledne. Niekedy to mám horšie, inokedy lepšie, ale úplne mi zatiaľ odľahlo len raz a to asi na sekundu pri fúkaní nosa. Robím si masáže, manévre, nahrievam infralampou, beriem vitamíny. Idem kúpiť otovent, začnem naparovať a robiť preplachy. Už som by som fakt skúsila čokoľvek, uvažujem o akupunktúre. Prosím poradíte, čo Vám pomohlo a ako dlho to trvalo? Ďakujem

patrickwonder
11. dec 2024

@sofoori zdravím môžem sa opýtať ako ste dopadli? Ja mam presne ten problém co vy akurát mne to trvá už asi rok a pol 🥺.

sofoori
14. dec 2024

@patrickwonder zdravim, mne to postupne zrejme odoznelo. Ale neviem to povedat s istotou, pretoze ten pocit odlahnutia neprisiel. Jedine ak sa mi to stalo v noci, ze som si to neuvedomila, alebo postupne. Podla mna je aj moznost, ze som si proste na to zvykla a moj mozog to nejako spravoval.