Nádcha a upchatá Eustachova trubica
Mali ste takú nádchu o ktorej ste ani nevedeli?ja mám problém s uchom praská mi v ňom rezonuje atď.ostalo mi to po zápale stredného ucha.krciar tvrdí že zápal ucha tam už nie je ale že mám opuchnuté sliznice v nose a preto mám aj problém s uchom.vraj mám liečiť nádchu u keď príznaky nemám a ucho prejde.samozrejme sa mi aj točí hlava.zbehla som na neurolu.spravili mi ct ,nič nenašli
ja som mala podobne ale o nadche som vedela kedze som bola chora, mala som bolesti v oboch usiach, zalahnute asi dva tyzdne, popritom mi v nich akoby bzucalo, skoro som nepocula, sla som na orl, ze mam upchatu eust.trubicu, opuchnute sliznice dal mi antihistaminika clarinase repetabs, tie som uzivala tyzden a postupne to prechadzalo, asi tyzden po dobrati tych liekov uz to bolo uplne ok
@nahodnemeno takze tiež cítite tlak?ja rovno akoby som v ňom mala kamen
tak kamen ja necitim, len to zalahnutie vlavo, a pri fukani nosa mi to tam cele praska :/ ak zacnem dlhsie rozpravat, tak akoby sa to na chvilu otvorilo a do toho taky zvuk ako ked sa kazi televizor :D taky vysoky..z vlastneho hlasu..no sranda..
@nahodnemeno a sluch vám merali?lebo ja mám sluch ok ale pritom natlakovane.a v noci ako som dýchala a prehltala tak mi to tam vrzgalo 😅 normálne som sa nato zobudila 🤦
@julka1982 mne tie tabletky zabrali az tak zhruba posledny den co som ich brala, tak postupne to islo potom pomalicky.. vedlajsie ucinky som mala, neskutocne sucho v ustach, aj v noci som vypila asi 3pohare vody, a nemohla som spavat, som sa zobudila o jednej-druhej a vyspana, cely tyzden som prebdela v obyvacke pri filmoch.....
mne to uz preslo konecne...zavraty ak su tak asi bude postihnute i vnutorne ucho...
@nahodnemeno tak to závidím
Skus pripadne otovent balonik... nas maly je po odstraneni nosohltanovej mandle a ma este nejaky problem s eustachovou trubicou a toto mu odporucili. Spytaj sa v lekarni / zdravotnickych pomockach, ci by Ti to nepomohlo. Eustachova trubica vyrovnava tlak medzi vonkajsim a vnutornym uchom, tak mi to vysvetlili, cize mozno preto mas to pukanie v uchu, ze sa tam tie tlaky nevyrovnavaju...? Neviem, no, nie som lekar, ale za spytanie sa v lekarni alebo u lekara, ci by Ti to pomohlo, nic nedas...
@nahodnemeno dobrý večer prajem, dostala som sa k tejto diskusii, lebo riešim svoj problém, ktorý vyzerá identicky ako Váš. Bola som prechladnutá, cestovali sme a zaľahlo mi primárne v ľavom uchu. Už je to 4. týždeň a mám za sebou liečbu u obvodnej aj ORL - vybratý Aerinaze, z ktorého som mala vedľajšie účinky ako tu popisujete - sucho v ústach a j v noci, nevedela som spať, mala som jemné závrate, stále beriem Ryaltris (korti + anihistaminikum) a bola som 8x na prefuku. To všetko úplne bezvýsledne. Niekedy to mám horšie, inokedy lepšie, ale úplne mi zatiaľ odľahlo len raz a to asi na sekundu pri fúkaní nosa. Robím si masáže, manévre, nahrievam infralampou, beriem vitamíny. Idem kúpiť otovent, začnem naparovať a robiť preplachy. Už som by som fakt skúsila čokoľvek, uvažujem o akupunktúre. Prosím poradíte, čo Vám pomohlo a ako dlho to trvalo? Ďakujem
@sofoori zdravím môžem sa opýtať ako ste dopadli? Ja mam presne ten problém co vy akurát mne to trvá už asi rok a pol 🥺.
@patrickwonder zdravim, mne to postupne zrejme odoznelo. Ale neviem to povedat s istotou, pretoze ten pocit odlahnutia neprisiel. Jedine ak sa mi to stalo v noci, ze som si to neuvedomila, alebo postupne. Podla mna je aj moznost, ze som si proste na to zvykla a moj mozog to nejako spravoval.

...ja uz mam po nadche, ucho som zapalene (asi) nemala lebo nebolelo, ale presne toto iste zazivam...uz 6 dni ...mozno mohol predpisat nosove kortikoidy aj so pseudoefedrinom , Aerinaze napr. a to brat par tyzdnov...mne sa hlava netoci nastastie a tak cakam ked to prejde...hlavne ked viac rozpravam, je tam naznak odlahnutia, no len na kratko a znova sa to upcha...uz mi to riadne lezie na nervy..