Nadmerné ochlpenie
ahoj baby. ani neviem ako mam zacat. uz od puberty som mala o nieco viac chlpov ako ostatne dievcata. bolo to pre mna neprijemne. frustrujuce. ale nejako som sa s tym dokazala zmierit. momentalne mam priatela sme spolu už tri roky. ochlpenie je stale horsie vyraznejsie a to mam len 21. co budem robit o niekolko rokov? najhorsie na tom je ze moj priatel ma presne opacny problem. na tvari ma asi 30 chlpov takze sa da povedat ze zarastam viac ako on. nad hornou perou si to davam depilovat cukrovou pastou ale uz sa i objavili aj na brade som z toho cela zla. bikyny radsej ani nekomentujem to je kapitola sama o sebe brucho tiez. najhrosie na tom je ze ja mam male jemne chlpky po celom tele cize ked sa holim a depilujem tak to ochlpenie sa akoby rozrasta lebo ked si chcem depilovat tie tmave tak zachytim aj tie blede a takto to ide dalej. som z toho v tazkych depresiach moj priatel sa o tom ani nechce bavit. podla neho som pekna a nemam to riesit. ale dost ma to zasiahlo v intimnom zivote. hambim sa pred nim vyzliect. dokonca mam myslienky ze sa s nim radsej rozidem. lebo ktory chlap by chcel mat chlpatu zenu? nechcem s nim ani nikam chodit aby sa za mna nemusel hambit. O dva tyzdne idem gynekologicke a urcite si dam predpisat HAK ale pochybujem ze to je riesenie. Nemate niektora uzitocnu radu ako sa s tym vysporiadat? Chcem byt mlade dievca co sa tesi zo zivota a nie len stale vyplakavat..ale to sa neda ked sa na seba pozriem do zrkadla.
@katre a mozem sa ta spytat orientacne kolko si za to platila?
@bielalabud platim 30 za bradu a fuzy🙂 ale netusim ci je to standardna cena.
Ahojte tak znova sa hlasim po pol roku. U lekarky mi zistili zvysenu hladinu androgenov ako som aj predpokladala. Nasadila mi Hak s protiandrogennym ucinkom a vysledky som videla uz mozno po 3 mesiacoch.chlpky boli jemnejsie menej vidietlne Nastal vsak iny problem aky som nikdy predtym nemala zacali mi velmi vypadavat vlasy tak som antikoncepciu okamzite vysadila. Je to zacarovany kruh s tymi hormonmi. Znova som sa objednala k doktorke skusim este zmenit druh HAK mozno len tato na mna zle vplyva..pretoze za ten cas co ju neberiem mi normalne zacali rast nove vlasy nad celom takze bolo to urcite z toho..a ked mi nebude sedet ziadna..tak sa na to asi vykaslem..radsej chlpata ako bez vlasov...
@bielalabud Ja mám podobný problém. Nakoľko som s priateľom 4 roky, tiež sa mu páčim, ale mne samej to vadí. Cez deň sa ani neopovazim vyzliecť sa a kúpaliska a podobné miesta už dupľom! Je to hrozne. Mám 21 a som ako opica. Tie chĺpky mám všade. A mám pocit, že čoraz viac sa smavnuju. Na vyšetreniach som bola a našťastie s hormónmi mám všetko v poriadku. Lieky tiež mi neodporúčala, nakoľko je to ževraj len kozmetická chyba. Ale keď som si niejake miesto vydepilovala, už to mám horšie a chĺpky sú hrubšie a tmavšie. Taktiež prosím o radu. Ďakujem
Ahojte tak znova sa hlasim po pol roku. U lekarky mi zistili zvysenu hladinu androgenov ako som aj predpokladala. Nasadila mi Hak s protiandrogennym ucinkom a vysledky som videla uz mozno po 3 mesiacoch.chlpky boli jemnejsie menej vidietlne Nastal vsak iny problem aky som nikdy predtym nemala zacali mi velmi vypadavat vlasy tak som antikoncepciu okamzite vysadila. Je to zacarovany kruh s tymi hormonmi. Znova som sa objednala k doktorke skusim este zmenit druh HAK mozno len tato na mna zle vplyva..pretoze za ten cas co ju neberiem mi normalne zacali rast nove vlasy nad celom takze bolo to urcite z toho..a ked mi nebude sedet ziadna..tak sa na to asi vykaslem..radsej chlpata ako bez vlasov...
@bielalabud Ahoj, sú to už roky. Ako sa máš teraz? My sme všetky v rodine strašne chlpaté a u mňa sa to vekom zhoršuje. Zistili mi PCOS. Vždy som mala veľmi nepravidelnú menštruáciu, dlhé cykly, niekedy anovulačné. Aby nestačilo, že mám veľa chlpov, ešte mi aj vlasy začali vypadávať. Tiež mi je častokrát do plaču. Ale manžel ma ľúbi napriek tomu, za čo som vďačná.

@kiwi3 mas pravdu..dakujem za povzbudenie..budem sa snazit co najviac mysliet na ine veci..a nie na tie prekliate chlpy 🙂