icon

Ako zvládnuť hyperhidrózu pri tancovaní?

matej202
16. jan 2025

Ahojte, mam 36 rokov a bohuzial, trpim na hyperhydrozu, t.z. nadmerna potivost. Nedavno som zacal chodit na kurzy tanca. Nakolko som slobodny a co s volnym casom po veceroch, som si povedal, ze sa naucim nejake zaklady spolocenskych tancov (niezeby som nevedel tancovat na diskoteke). No pocitujem aj napriek svojmu veku averziu k sebe nakolko chapem, ze pre neznamu zenu toto nemusi byt prijemna skusenost. Chcem sa spytat, ci je tu niekto taky, kto má alebo mal takyto problem a ako odkomunikovat tuto zdravotnu indispoziciu. Zrejme odpoved na moju druhu otazku bude v zmysle "rovno jej to povedz na rovinu". Ale aj napriek svojmu veku sa citim mizerne, ked so mnou zeny nechcu udrzat kontakt. Dakujem za vase rady a mier s vami✌️

bg92
17. jan 2025

kde sa potis?

katty123456
17. jan 2025

pokial sa bavime o pazuchach,da sa tam aplikovat botox na zastavenie potenia..a iste by som si dala skontrolovat stitnu zlazu.pekny den

akvi
17. jan 2025

@matej202 veď to nemusíš komunikovať na prvom rande. Naozaj ťa žiadna normálna žena nepošle do kelu kvôli tomu, že máš takýto problém. Obzvlášť, ak normálne dodržiavas hygienu a snažíš sa to riešiť. Ak ti ide konkrétne o tie situácie pri tanečnom kurze, že ti je nepríjemné, že sa viac potis, tak si nos na tréning viac tričiek. Ja nosím napríklad tričká proti prepoteniu, čiže prepotim to spodné tričko a vrchné ostáva suché a teda nevidno žiadne mapy od potu a pod. A nemám problém sa kľudne aj prezliecť, ak by to bolo nutné, niektorí chlapi sa u nás prezlecu aj trikrát.

orisker
17. jan 2025

@matej202 dá sa to aj operovať.
Myslím, že to operujú niekde v Tatrách, na klinike vo Vyšných Hágoch.