icon

Nádor na mozgu - meningeóm. Operácia v Martine

klara024
4. mar 2016

Ahojte drahé mamičky.
Poprosím Vás o radu, skúsenosti.
Už dlhšiu dobu som mala problém so zrakom. Počas tehotenstva sa to ešte zhoršilo. Šla som teda na vyšetrenie k očnej lekárke. Myslela som si, že odídem s okuliarmi, bohužiaľ namiesto toho nastal rad vyšetrení so záverom - nádor na mozgu - meningeom... ( Extraaxialna v.s.solídna ostro ohraničená loziskova ležia nabadajuca na processus clinoideus anterior vpravo,rozmere 17/18/10mn ) Je nutná okamžitá operácia. Čítala som rozne články, fóra atd. Veľmi sa bojím, čo bude ďalej, čo bude nasledovať po operácií, nakoľko som čítala, že človek može zostať plne ležať, oslepnúť,... Mám doma malého dvojmesačného chlapčeka ☹. Trhá mi srdce predstaviť si, čo bude...
Chcem sa spýtať či s tým má niekto skúsenosti..ak áno dajte mi prosím vedieť, ako ste to zvládali, čo možem očakávať, ale hlavne by ma zaujímalo, kde ste sa dali operovať. Mne doporučujú Martinskú nemocnicu.
Veľmi pekne ďakujem.

Strana
z2
ima67
21. mar 2021

@ania2 ahoj... Mne zistili meningeóm práve pred týždňom... Som totálne v strachu a depresii.. Mam ho vraj v oblasti, kde by nemal robiť žiaden problém... Ale aj tak.. Idem v utorok k mojej neurologicke.. Ty píšeš, že ho mas 8 rokov...

ania2
21. mar 2021

@ima67 Ahoj...nemáš sa čoho báť.Je nezhubný, a ani sa na zhubný nezmení.Mne ani nerastie.Žiadny stres hlavne.

ima67
21. mar 2021

@ania2 ďakujem za odpoveď... Ale mam psychiku úplne na dne.. Pred 7 rokmi mi zomrel môj milovaný syn, pred týždňom dobrá kamarátka... A teraz zase oto... Ale ukludnila si ma.. Ďakujem.. Volala som už s neurologickou známou, povedala, že sa nemám báť, že podľa toho čo som jej prečítala, je to len na sledovanie. Nie na operáciu..
Ale to je rodinná známa, idem ešte k mojej v utorok.. Nemôžem spať, jest... Dávam si stále lexaurin... Asi už zblbnem..

kosta123
21. mar 2021

@ima67 ničoho sa neboj.
Ja ho mám tiež a aj venózny angiom,som v sledovaní.
Moc to prežívaš 😉 kľud 🙏👌

ima67
21. mar 2021

@kosta123 ďakujem... 💖

ania2
22. mar 2021

@ima67 všetko časom prejde.Aj smútok.Niekedy Boh nakladá na ľudí kríž.Pretože ich má rád.Nie naopak.Nikomu nenaloží viac než zvládne.Neviem či si veriaca.Ale do kráľovstva nebeského široká cesta nevedie.

ima67
22. mar 2021

@ania2 ďakujem si zlata, áno som veriaca, jedine to ma drží na vodou...

ima67
11. aug 2021

@ania2
@ania2 ..mam už aj popis od neurochirurga ohľadne môjho meningeomu..vraj náhodný nález...nerobí žiaden problém...a za rok kontrolná MR...
No neviem sa aj tak zbaviť strachu ci narastie, či pôjdem na operáciu a pod...ty si s tým v pohode?

ania2
31. máj 2022

@ima67 nemusís mať strach, mám ho viac ako 10 rokov, a vobec nerastie, bez problémov.
Strach vytvára choroby a znižuje imunitu, takže úplne vylúč strach zo svojho života.Pekný deň.

veronika19895
6. sep 2022

@klara024 ako ste dopadli?

natale
26. jan 2024

Ahojte, chcem sa opýtať či ste počas toho ako ste mali meningeom boli tehotné. Ja ho mam už cca 4 roky zatiaľ vďaka Bohu nerastie ale chceli by sme bejby...

kosta123
27. jan 2024

@natale áno a rodila som normálne.
Všetko ok.

natale
2. feb 2024

@kosta123 ďakujem 🙂 to ma potešilo. Verím že aj u nás bude všetko dobré.

kika12345k
Autor odpoveď zmazal
kika12345k
Autor odpoveď zmazal
gabilopatka
4. dec 2024

@ania2 ahoj. Môžem ti napísať dnes mi našli meningeon..😢 Veľmi sa bojím.

ania2
5. dec 2024

@gabilopatka môžeš...neboj sa, je to nezhubný nádor.

Strana
z2