Nádor na mozgu - meningeóm. Operácia v Martine
Ahojte drahé mamičky.
Poprosím Vás o radu, skúsenosti.
Už dlhšiu dobu som mala problém so zrakom. Počas tehotenstva sa to ešte zhoršilo. Šla som teda na vyšetrenie k očnej lekárke. Myslela som si, že odídem s okuliarmi, bohužiaľ namiesto toho nastal rad vyšetrení so záverom - nádor na mozgu - meningeom... ( Extraaxialna v.s.solídna ostro ohraničená loziskova ležia nabadajuca na processus clinoideus anterior vpravo,rozmere 17/18/10mn ) Je nutná okamžitá operácia. Čítala som rozne články, fóra atd. Veľmi sa bojím, čo bude ďalej, čo bude nasledovať po operácií, nakoľko som čítala, že človek može zostať plne ležať, oslepnúť,... Mám doma malého dvojmesačného chlapčeka ☹. Trhá mi srdce predstaviť si, čo bude...
Chcem sa spýtať či s tým má niekto skúsenosti..ak áno dajte mi prosím vedieť, ako ste to zvládali, čo možem očakávať, ale hlavne by ma zaujímalo, kde ste sa dali operovať. Mne doporučujú Martinskú nemocnicu.
Veľmi pekne ďakujem.
@ania2 ďakujem za odpoveď... Ale mam psychiku úplne na dne.. Pred 7 rokmi mi zomrel môj milovaný syn, pred týždňom dobrá kamarátka... A teraz zase oto... Ale ukludnila si ma.. Ďakujem.. Volala som už s neurologickou známou, povedala, že sa nemám báť, že podľa toho čo som jej prečítala, je to len na sledovanie. Nie na operáciu..
Ale to je rodinná známa, idem ešte k mojej v utorok.. Nemôžem spať, jest... Dávam si stále lexaurin... Asi už zblbnem..
@klara024 ako ste dopadli?
Ahojte, chcem sa opýtať či ste počas toho ako ste mali meningeom boli tehotné. Ja ho mam už cca 4 roky zatiaľ vďaka Bohu nerastie ale chceli by sme bejby...
@ania2 ahoj. Môžem ti napísať dnes mi našli meningeon..😢 Veľmi sa bojím.
@gabilopatka môžeš...neboj sa, je to nezhubný nádor.

@ania2 ahoj... Mne zistili meningeóm práve pred týždňom... Som totálne v strachu a depresii.. Mam ho vraj v oblasti, kde by nemal robiť žiaden problém... Ale aj tak.. Idem v utorok k mojej neurologicke.. Ty píšeš, že ho mas 8 rokov...