icon

Nafukovanie u vegána

siskaa86
25. sep 2020

čo s tým je to dosť zlé veľa strukovin zeleniny a brucho ako balon

ella_price
25. sep 2020

Ak ešte len začínaš s vegánstvom, potom je toto úplne normálne. Dokonca aj bolenie brucha a časté chodenie na záchod. Dôležité je dostatočne piť a pomôže sa trochu aj hýbať. Inak je dobré často kombinovať zeleninu a ovocie a jesť pomaly.

maminka123abcd
25. sep 2020

Daj si žltú tabletku espumisan

ckocka
25. sep 2020

Strukoviny zaraďovať postupne, variť s korením ktoré zmierňuje nadýmanie /rasca, fenykel, zázvor, tymián.../. Strukoviny namáčať a niekolkokrát vymeniť vodu, pomože aj ošúpať z nich šupky.

siskaa86
autor
25. sep 2020

@ckocka kolko ich namáčas vopred a kolko ich varíš, mám ich rada ale robia šarapatu

ckocka
25. sep 2020

@siskaa86 Fazulu 24 hod, normálnu šošovicu pár hodín - niekedy vobec, cícer mám rada naklíčený, takže jeden deň namáčam a 2-3 dni klíčim. Mám elektrický multifunkčný hrniec, ten som kúpila práve na varenie strukovín a je to chvílka - namočená fazula asi pol hodiny.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
osky
25. sep 2020

@siskaa86
Strukoviny treba riadne pteplachnur a potom na noc nechat namocit,mozno este lepsie na 24.h.
Potom vodu zliat,preplachnut a v novej vode varit-ja varim zasadne v tlakovom hrnci,tam je to chvilocka.do pol hodky su hotove...
Ale niekto robi aj tak,ze oo namacani da v novej vode prevarit,cca 5 minut povarit a potom zliat a znova preplachnut.a v novej vode potom uz dat normal e varit.vraj to je este lepsie proti nadymaniu,ale odskusane to nemam.
Bukovsky ma o tom na youtube fajn video.
A nechcem robit reklamu,ale jeho kniha-protiprdkava kucharka obsahuje vela dobrych rad a receptov ,veganskych,prave pre taketo pripady.

jakubkocerha
Odpoveď bola odstránená
meluela
25. sep 2020

@siskaa86 ked to spravis s indickym/thajskym korenim tak ta naduvat nebude. a chvilu aj trva kym si telo zvykne na inu stravu