icon

Náhrada Paretinu

martinastaj
30. nov 2025

Ahojte, prosím nemá niekto skúsenosť s náhradou Paretinu , Paroxetinom? Berie ho 18 ročný syn na paniku a úzkosti a Paretin má momentálne výpadok. Syn veľmi citlivo reaguje na zmeny liekov a ja mám strach, aby kvôli náhrade neboll znova na začiatku.. Dali mi na inom fóre nádej, že možno ešte niekde na SK majú, obvolala som lekárne len na východe, tak zajtra skúsim aj stred a západ. Ďakujem za každé info ❤️.

anonym_f245cb
30. nov 2025

Je to tá istá účinná látka, len minimum iných pridaných aditív. Ja som brala niekoľko rokov Paretin /generikum/ a prešla som potom na Seroxat /original formulu/ a bolo to ok, nevšimla som si žiadne problémy. Dnes ľudia dopredu vymýšľajú, robia si scénare a ešte to ani nevyskúšali.

enmery
30. nov 2025

Obsahuje tu istú účinnú látku, je to len ďalšie generikum a iny názov.

anonym_85bf2c
30. nov 2025

@martinastaj mne dali arketis za náhradu no mne vôbec nesadol..

moonikajan
30. nov 2025

@martinastaj skúste seroxat, to je originálny prípravok. Všetko ostatné sú generiká.

evkamotka
1. dec 2025

Seroxat

timea179
3. dec 2025

@martinastaj včera som bola po lieky,seroxat ma výpadok,dali mi paretin ,aspoň niečo

martinastaj
autor
3. dec 2025
@timea179

@martinastaj včera som bola po lieky,seroxat ma výpadok,dali mi paretin ,aspoň niečo

@timea179 no mne povedali, že výpadok má Paretin a dali náhradu, syn berie Paretin, tak som zháňala ten......odkiaľ prosím si, skúšam, kde ešte majú Paretin