Náhrada za zub

11. feb 2022

Mám vytrhnutu 6 na oboch stranách.Pri jedení ma to ďasno boli a celkovo mi vadí prázdne miesto.Aka je najlacnejšia verzia náhradu zubu?vôbec sa v tom nevyznám mostíky, implantáty....pri mostíku mi musia obrusit aj 2 najbližšie zuby však?

selest
11. feb 2022

Napr ja mam na vlakne vymodelovay zub prave pre to ze som nechcela dva brusit.

katica06
11. feb 2022

Tiež som mala tento problém. Mám mostík viac ako 25 rokov. V tej dobe ako čerstvej maturantke ani neponúkli inú možnosť. Mamka mala tiež mostík a dlho s tým normálne fungovala. Bola to prirodzená volba. Ano je potrebné zbrúsiť vedľajšie zuby, za toľko rokov sa jej tie zbrúsené zuby pod mostíkom úplne pokazili, tak jej musel vybrať. Teraz ako dôchodkyňa má vyberateľne...na zvyšné zuby sa už nový mostík robiť nedal. Pravdepodobne dobadnem ako ona. Bývalá kolegyňa si dala implantáty, neviem koľko zubov len to že si brala na to spotrebný úver.

1111kristina1111
11. feb 2022

Mne vytrhli šestky pred nasadením fixného strojčeka, ten potom sedmičky a osmičky krásne posunul dopredu. Neviem, ako by to vychádzalo cenovo a či by Vám to vyhovovalo, ale možno by som sa informovala aj ohľadom tejto možnosti.

autor
11. feb 2022

@katica06 veď to, že nechcem dať za jeden zub 800 eu

autor
11. feb 2022

@selest akým spôsobom ho máš pripevnený?to je teda implantát do kosti zasadený?

autor
11. feb 2022

@1111kristina1111 mám to už dlho neposunuli sa mi mám po 40 tke strojček nie je cesta pre mna

1111kristina1111
11. feb 2022

No bez strojčeka sa samé neposunú, zvyčajne. Ak by to bolo len na zadných zuboch, tak by to nemuselo byť vidieť; okrem toho sú dnes aj tzv. “neviditeľné strojčeky”. Samozrejme, nie som odborník, len píšem z vlastnej skúsenosti a poznatkov. Za konzultáciu s ortodentistom by ste nič nedali. Príde mi to ako menej invazívne riešenie, než nechávať si obrúsiť okolité zuby alebo navŕtať implantát.
Tak, či tak, držím Vám palce, nech nájdete pre Vás najlepšie riešenie, ktoré pomôže vyriešiť Váš problém 🙂

smoulingirl
11. feb 2022

Ahoj, najlepšia náhrada je implantát, ale najlacnejšia to ani zďaleka. Existujú aj mostíky na sklených vláknach (takto sa to volá, poľahky najdeš na goole), vtedy netreba zuby brúsiť, ale sa medzi susednými vyrobí štruktúra, na ktorú sa nasadí náhrada. Tiež to ale tie zuby poškodzuje, akurát, že ich netreba brúsiť. A šestky sú dosť vyťažené - neviem či sa to dá použiť aj na nich. Zubár určite poradí.

janka1011
11. feb 2022

Môžeš si dať spraviť mostík alebo implantát, iná možnosť nie je. Pri mostíku zbrúsia 2 zuby susediace s medzerou a na tie ti nalepia mostík. Pri implantáte sa iba navŕta taký šroub do kosti a po zhojení naň nasadia korunku. Cenovo je to približne rovnaké - implantát je síce drahý, ale 3-členný mostík vyjde skoro za toľko. Ale zas ceny sa u jednotlivých zubárov diametrálne odlišné, treba sa poradiť priamo so zubárom.

selest
11. feb 2022

Nie to sa do susediacich zubov pripevni akoby do plomby a v strede na vlakne sa vymodeluje zub.

oli18
11. feb 2022

@selest A ak niekto nemá plomby vo vedľajších zuboch a má ich zdravé? To asi do nich navŕta zboku dierky a do nich strčí to vlákno. Či?

mmirka02
11. feb 2022

Ja som bola nedávno na konzultácii a implantát vyjde oveľa drahšie ako mostík .Pri implantáte, keď je zub dlhšie vytrhnutý (u mňa 2roky)sa musí vypĺňať aj kosť .Je to s liečbou dosť dlhý proces a zo všetkými kontrolami by ma to stálo okolo 3000 eur .Mostík má odradil kvôli tomu brúseniu zubov,po nejakom čase by ich aj tak museli vytrhnúť,lebo by sa úplne pokazili ..A to by som zas musela riešiť mostíkom ,alebo ďalšie implantáty ..

selest
11. feb 2022

@oli18 tak to neviem ale oproti bruseniu celeho zuba je to rozdiel.

janka1011
11. feb 2022

@mmirka02 tak ako to ideš riešiť keď ani mostík ani implantát?
To máš potom kus drahého zubára, ja píšem zo svojej skúsenosti, mňa implantát stál 900 a 4-členný mostík 800. Takže v mojom prípade je to rovnako.
Nie je pravidlo, že sa zuby pod mostíkom musia pokaziť, veď ĺudia nosia mostík aj 20 rokov a potom vymenia za nový. Ale občas sa to stáva, to je pravda. Hygiena je veľmi dôležitá. A ešte je riziko, že zub po obrúsení odumrie.

smoulingirl
11. feb 2022

@mmirka02 Uff to ti teda riadnu pálku napočítali. Kamoška si bola dať robiť 4 roky vytrhnutý zub, kosť jej dopĺňali spolu s implantátom v jednom sedení a stálo ju to všetko spolu 1700€. A to má Straumann.

oli18
11. feb 2022

@mmirka02 Tak, ako bolo vyššie napísané, zub pod korunkou sa nepokazí. Ja som toho príkladom. Neviem, kto ti to povedal. O svoju dvojku som prišla cca v 20ke. Mala som cez 40 rokov predu mostík a zuby pod nim nemám pokazené. T.r. ako 65+ ročná som si dala urobiť nové zirkonové korunky. Nebyť toho, že som mala po jednou korunkou vačok a chcel mi robiť na záchranu toho zuba resekciu, som ho radšej dala vytiahnuť, by mi naň dal novú korunku. Tak pre to vytrhnutie som si musela dať obrúsiť zdravé trojky. Ale v mojom veku je mi to už jedno. Brúsenie vôbec neboli, lebo sa to robí pod injekciou a netrvá dlho.

mmirka02
11. feb 2022

@oli18 mne to povedali na konzultácii,nech stým počítam ..

mmirka02
11. feb 2022

@janka1011 Ja pôjdem asi do toho implantátu ..Aj keď pri takej čiastke ešte niesom na 100% rozhodnutá ,ale chcem to riešiť až po pôrode ..

oli18
11. feb 2022

@mmirka02 Tazko povedat, preco sa tak vyjadril. Jedine, ze neche znehodnocovat korunkou vedlajsie zdrave zuby, tak ponukol implantaty. To by som skor chapala ako to, co povedal tebe, aby ta odradil. Lenze nie kazdy ma na drahe implantaty. Je osobne som si dala radsej obrusit, ako vrtat do kosti.

jaroslavkovac
28. júl 2023

Ahoj ja presne tie isté zuby nemám ale to asi väčšina , pretože tie sa opotrebuju naviac. Mne nenormálne pomohol denticor. Za pár euro máš zuby. Skús hľadať na nete. (Nechcem robiť reklamu tak link nedávam)