icon

Nakazenie angínou

31. máj 2023

Co myslite, moze sa clovek nakazit v aute vpredu, ked vzadu sedi s respiratorom clovek s anginou a cesta trva cca 20 min.? Plus s pootvorenymi prednymi okienkami. Ten s anginou nekasle, nekycha, sem tam nieco povie. Je potrebne ist takto 3 dni po sebe a tiez je potrebne, aby sa sofer nenakazil.

felycity
31. máj 2023

Velmi mala pravdepodobnost.

laura07
31. máj 2023

Aktuálne? A to som s mužom vo väčšej izbe ako auto. Ďakujem pekne 😭

autor
31. máj 2023

@laura07 tak podla mna spolocna domacnost, povrchy atd. je ine ako auto na 20 min. a mali ste respiratory?

laura07
31. máj 2023

Nie nemali sme respirátor. Ráno mi nič nebolo. Odviezla som chlapa k doktorke, potom som ešte zaniesla papiere na jeho kúpele. Cestou spat mi prišlo hrozne ťažko. Spala som 5 hodín vkuse. Otras. Neviem čo riešiš, sle skôr nie ako áno. Ak je to jediná voľba, tak inej cesty niet. Tiež mi nemal kto muža odviezť. 🤷‍♀️

uhnakova
31. máj 2023

Pokial to je streptokok a dotyčný je už na antibiotikach, tak šance na nakazenie prudko klesaju. Aj bez respiratora.

uhnakova
31. máj 2023

@laura07 tak ale vy zijete v spolocnej domacnosti, nie? Takze ste boli ovela dlhsiu dobu spolu. Taketo choroby byvaju nakazlive uz pred vypuknutim priznakov, ked clovek este o chorobe nevie a vobec sa neizoluje.

laura07
31. máj 2023

@uhnakova však hej. Najskôr to dovliekla mladá. Tu prehanalo, bola doma a teraz kapeme jak muchy my 🥴

autor
31. máj 2023

@uhnakova je na antibiotikach, ale len od dnes, dve davky. a zajtra sa ide...

uhnakova
31. máj 2023

Bude to ok, neboj. Za tych 24 h na antibiotikach bude o dost menej infekcny. K tomu ten respirator. Podla mna to je bez sance na nakazenie.

autor
31. máj 2023

@uhnakova vdaka

laura07
31. máj 2023

Rovno treba napísať akú odpoved chces. Tiež mi včera nič nebolo. Dnes som ko. Ale však jak napise niekto na mk, tak bude. Prajem skore uzdravenie.

felycity
31. máj 2023

angína je infekčné kvapôčkové ochorenie, ak dodržíte všetky hygienické pravidlá je malá pravdepodobnosť, že sa nakazíte , vlastné uteráky, riad, pri rozhovore dostatočná vzdialenosť atd...

autor
31. máj 2023

@laura07 tu nejde o to co chcem, ale o to, ze vasa situacia bola uplne ina ako ta moja.

luccija
31. máj 2023

Prečo si to ten niekto neodsoferuje sám?
Ale pravdepodobnosť je mizivá.

ada309
31. máj 2023

Dcéra mala angínu už 2x. Z toho raz to bol sarlach.. nikto sme sa doma nenakazili od nej (sme 5clenna domácnosť).. nedodržiavali sme žiadne opatrenia, spala som s nou v jednej posteli..

autor
31. máj 2023

@luccija 🙂 moznosti moze byt hned niekolko - nema vodicak, nema auto, ma horucky a boji sa vtedy soferovat, nesoferoval uz xy rokov atd.

mirkava
1. jún 2023

Ak má respirátor, nekalsle, nekycha tak si myslím ze môžeš byť v kľude 😊