Narkóza pri vyšetrení na krátku dobu
Boli ste niekedy prosim Vas v celkovej anesteze kvoli vysetreniu ? Prosim Vas ako to prebiehalo ?
Aj muž mal narkozu keď bol na kolonoskopii, čo trvalo pár minút.. vyšiel odtiaľ v pohode. O ničom nevedel,necítil, nič ho nebolelo
@lilyianka a ty pichli len injrkciu bola da aj zaintubovana ? Cievkovanie .. nie ?
ak to ma byt len kvoli zakroku, po ktorom proste pojdes domov, ziadne cievkovanie ta necaka. ja si pamatam, ze som naratala asi do troch a proste dalej uz neviem co sa dialo, slo to vsetko veru rychlo
Bola som uz v niekolkych narkozach 😀 v kratkej som bola pocas diagnostickej laparoskopie. Nebola som cievkovana ani intubovana. Lahla som si, dali mi infuzku, do nej pichli anestetikum, zatocila sa mi hlava a spala som.
Mala som aj dlhsie narkozy, najdlhsia bola 4.5 hodiny ked mi operovali rameno. Ale ani vtedy som nebola cievkovana (aspon si to teda nepamatam, jedine, ze by ma cievkovali uz v narkoze a odcievkovali este v narkoze), ale bola som intubovana. Ale to tiez vsetko vybavili ked som uz spala, cize som sa zobudila uz normalne bez zaintubovania. Akurat ma z toho asi 2 dni boleli pluca.
zalezi o ake vysetrenie ide. pri kratsich vysetreniach napr. colonoskopia,gastr staci SA -sedoaanalgeza- aplikuju sa dva lieky ,pozoruju sa vitalne funkcie -aby nedoslo k urcitym komplikaciam. celkova narkoza sa moze robit bud pomocou LAMA je to taka specialna maska alebo pomocou tubusu zaintubovanim. dolezite pred kazdou narkozou je 6 hodin predtym nepit a nejest.
@cherry_cherry no zakrok trva 35-40 min
@norikaro narkoza max 40 min . Cize ti daju len infuziu a hotovo ? Ziadna intubacia ?
ake vysetrenie? napis konkretne, napisem podrobnosti o anesteze /dr/
@zuzik307 MR
je potrebna celkova anesteza? pacienti zvladnu vysetrenie aj v analgosedacii...ak celkova anesteza, tak je potrebne zabezpecit dychacie cesty- laryngealna maska, intubovat nezvykneme, cievkovanie nie je nutne...
@zuzik307 analgisefacii to je ake ?
* analgosedacii ?
pisala vyssie @marlene...dostanes do zily lieky, ktore navodia taky lahky spanok, nie tazku celkovu anesteziu...
Tak kvoli MR nepredpokladam, ze ta budu davat do celkovej anestezy a uz vobec nie cievkovat a intubovat. Maximalne ta prispia, daju nejake oblbovaky. Alebo sa jedna o dieta?
zalezi o ake vysetrenie ide. pri kratsich vysetreniach napr. colonoskopia,gastr staci SA -sedoaanalgeza- aplikuju sa dva lieky ,pozoruju sa vitalne funkcie -aby nedoslo k urcitym komplikaciam. celkova narkoza sa moze robit bud pomocou LAMA je to taka specialna maska alebo pomocou tubusu zaintubovanim. dolezite pred kazdou narkozou je 6 hodin predtym nepit a nejest.
@marlene dobrý den, ako je to prosim s anestezou u pac.s diagnózou cirhozy

Ja som bola pri odbere vajíčok a pohoda. Popisem iba co si pamätám, keď som bola na "stole". Dali mi do žily ihlu a anestéziológ mi vraví,že kým nerátam do 10 tak budem spať. Si hovorím,no jasné, ty srandista. Možno som max naratala do 4 a vyplo ma 😁 potom som sa už len prebrala na,posteli