Nárok na invalidný dôchodok pri strate sluchu
Prosím Vás neviete mi poradiť alebo ma niekto skúsenosti, či mám nárok na nejaký invalidný dôchodok keď slabšie počujem od malička a momentálne mám obojstrannú stratu sluchu 60%, ďakujem
@bartova1691 jedine, ze mas dalsie vaznejsie diagnozy, ktore by ti zvysili body
neviem presne ako su nastavene percenta v tabulkach ale pri uplnej strate sluchu je narok na plny invalidny takze ak mas 60% korizovany bud kochlearom alebo strojcekom vyskusaj podat za podanie nic nedas, ak mas pridruzene aj ine ochorenie prirata sa ti 10% a mozno ti vyjde min. 1/2. nakolko strata sluchu je velmi vazna diagnoza a obmedzuje kazdodenny zivot cloveka. drzim palceky
neviem presne ako su nastavene percenta v tabulkach ale pri uplnej strate sluchu je narok na plny invalidny takze ak mas 60% korizovany bud kochlearom alebo strojcekom vyskusaj podat za podanie nic nedas, ak mas pridruzene aj ine ochorenie prirata sa ti 10% a mozno ti vyjde min. 1/2. nakolko strata sluchu je velmi vazna diagnoza a obmedzuje kazdodenny zivot cloveka. drzim palceky
@kacena4 ďakujem 🙂
@bartova1691 určite vyskúšaj o ID požiadať. Ale ako sa rozhodnú uvidíš.
Môj muž má obojstrannu hluchotu na 96%. Uznali mu mieru poklesu na 60% a teda ma polovičný ID.
Skúšali sme pred par rokmi o plný ID,ale pomaly som čakala ci mu aj tento nezoberu. Urobili z neho zdravého človeka, co vie odcitat z pier a počuje na 1m (ak má strojček). Takže asi tak

Nie, to by bola miera poklesu cca 20%, to nie je invalidita.