Aké sú následky neliečenej angíny?
Zdravím, chcem sa spýtať, či je tu niekto, kto prechodil angínu bez správne podanej liečby?
Všeobecný lekár odmietol podať antibiotiká, na základe čoho sa domnievame, že došlo neskor k vysokému tlaku, oslabení srdca, čoho následkom mohlo byt aj strata vedomia a následná hospitalizácia.
Zaujímalo by ma, či sa tu niekto stretol s niečim podobným, a ako ste to riešili?
Po prípade, či Vám nevyliecena angína nejakým spôsobom sadla aj na srdce?
Ďakujem.
@veron11234456 ja som po zle/nedostatočne liečenej angine dostala zápal osrdcovnika, veľký vypotok,zachránili ma v poslednej chvíli
@tinka_1807 angínu nevyvoláva virus ale v prevažnej miere baktérie, preto je to take nebezpečné... a v rodine mame prípad neliecenej bakteriálnej angíny, skončilo to transplantáciou srdca mladého človeka...
@dzescebuly ďakujem za zdieľanie, prosím, aké ste mali príznaky? Bolesti alebo problémy s tlakom?
@veron11234456 najprv bolesť medzi lopatkami,neskôr tlak na hrudi,nemohla som ležať lebo som mala pocit že sa zadusim,nevládala som s dychom,doma som odpadla,manžel ma odviezol do nemocnice kde som bola mesiac a pol

@veron11234456 Môj syn mal už niekoľkokrát angínu a následky nemal žiadne 🙏 ATB na ňu bral len raz, keď prerástla do zápalu. Ale inak sa angína nemusi liečiť ATB, len treba sledovať, či angína nevyvolá zápal - napríklad priedušiek, pľúc a pod. .... Každopádne angínu spôsobuje vírus a vírusy veľmi dokážu útočiť na srdce, najmä u starších ľudí (to mám od kamaráta lekára internistu) Ak ide o staršieho človeka mohol vírus znášať horšie ... Každopádne ATB na vírusy aj tak nepomáhajú ... Iba na baktérie a zápaly.