icon

Následok liekov

drobecbobo
23. dec 2014

Ahojte dievčatá,

prosím o radu. Manžel má DNU. Berie na to lieky diclobene a colchicum dispert. Viem, že pri chorobe (DNA) je potrebné vyplaviť kryštáliky, ktoré sa usadzujú a spôsobujú bolesť, von z tela. Práve preto sú vedľajšími účinkami liekov hnačky, prípadne zvracanie. Tentokrát mal manžel silný záchvat a vzal počas dňa (aj včera) dosť veľa tabletiek, takže hnačky sú tieto dni u neho naozaj časté. Teraz mi povedal, že nebol dva dni na malej potrebe. Môže to byť spôsobené hnačkami? Viem, že sa riedkou stolicou organizmus odvodňuje, ale aj tak, dva dni bez močenia 🤐 Dnes sú hnačky menej časté, ale včera to bolo naozaj intenzívne, okrem toho včera aj niekoľkokrát zvracal. Cíti sa dobre, ale ja som z toho na nervy. Ďakujem.

karkana
23. dec 2014

@drobecbobo aj môj muž sa lieči, užíva Milurit,ale akože nemal by nič jesť čo mu škodí, ale jasné že je-neodolá údenému atd.....a teraz práve hovorí, že ho klby veľmi bolia, ,,,,,a sú aj iné lieky na DNU?lebo len tieto užíva ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,no hlavne nech pije veeeľa vody čistej, a ten záchvat mal vdaka dne,? fúúúúú

uhnakova
23. dec 2014

Ano, ked ma clovek hnacku, nepotrebuje tolko na malu, lebo ma narusene vstrebavanie vody. Lahko tak moze dojst k dehydratacii, clovek skonci v nemocnici na infuzkach. Pri silnych hnackach je vhodne popijat rehydratacny roztok, my mame vyskusany Kulisek.