Nebilet a Cardilan
Ahojte, dr. mi predpísala Nebilet 5 mg 0,5 tbl ráno plus cardilan 1 tbl ráno. Nemám ho predpísaný na vysoký tlak ale pre búšenie srdiečka. Nepríjemné stavy, ktoré neviem popísať proste ako keby mi nesprávne bilo. Niekoľko krát mi robili egk, holter všetko ok.
Nemáte s tým niekto skúsenosti?
Na psychike mi to tiež veľmi nepridáva.. Mám obavy nastaviť sa na také lieky, nikdy som nebrala nič dlhodobo.
Za každý názor, radu a skúsenost budem vďačná.
@lavender94 skúšala som aj psychiatra, bez zmeny. Predpísal mi lexaurin p.p a lavekan. Neviem co mi to môže spôsobovať no už to trvá dlho a ubíja ma to. Sú dni kedy mi je fajn a potom sú dni presne opačne, kedy neviem čo so sebou a nezaberie ani ten lexaurin ci magnézium.
Týchto liekov sa obávam asi preto, že ak je to naozaj psychika nemôžu mi uškodiť?Jednoducho stále som brala iba niečo podľa potreby, magnézium, lavekan, lexaurin...
@lasenka22 uškodiť nemôžu, veľa ľudí užíva lieky na srdce a na psychiku dohromady, toho sa určite neboj. A hlavne je to nízka dávka. A zarazilo ma, že ti psychiatrička nepredpisala nič dlhodobejšie na to. Lebo Lexaurin síce môže pomôcť jednorázovo, ale problém nerieši a skôr na to dávajú antidepresíva aby sa tým veciam predchádzalo a rieši to proste tú vec z dlhodobeho hľadiska. Brali ti krv? Ako máš na tom draslík ? Ten rozhádže rytmus srdca keď je ho málo alebo veľa. Máš tam aj cardilan, ktorý obsahuje aj draslík, takže možno si ho mala menej a to by aj sedelo na tie príznaky.
@lavender94 ano kvr mi brali .fúú a koľkokrát. Za každým je viac menej v poriadku. Ja už som bola vyrovnaná aj s tým, že budem brať nejakú dobu ATD, len nech pomôžu, no psychiatricka zhodnotila, že nebudú potrebné. Vieš možno pred 10 rokmi spomínali u mňa tetanicky syndróm, tak hneď sa toho chytili, že príznaky sú podobné...musím si to sama so sebou vybojovať. Nastavím sa na tie dva lieky a premýšľam o psychoterapeutovi.
Za aký čas by som mohla pri ich užívaní spozorovať zlepšenie? Zo dňa na deň to asi nebude však.

@lasenka22 aké máš konkrétne obavy? Žiadna šialená kombinácia to nie je, nemusíš sa toho vôbec báť. Nemôže byť to búšenie srdca sposobene psychikou? Že by možno pomohol skôr psychiater?