icon

Nechal vás zubár po jednoduchej extrakcii bez antibiotík?

katka9296
10. dec 2020

Ahojte, bola som na extrakcii zubov múdrosti. V októbri jeden, bez problémov. V pondelok som ale bola na ďalší, ranu mi ponechal bez šitia, aby som neopuchla. Tento zub bol skoro prerezaný, myslela som si, že to bude jednoduchšie ako ten prvý.. omyl 😃 nezabrala mi injekcia, ani prvá ani druhá. Ale ďasno už prerezal, čiže zub musel ísť von. Tak som nejako vydržala 😔. Čo som sa chcela ale spýtať je, že či aj vás nechal lekár bez ATB po jednoduchej ekteakcii? Keď som navštevovala inú kliniku, tam som ATB dostala hneď. Tu som dostala len poučenie, že v prípade potreby mi tie ATB predpíšu... Včera sa bolesť dala zniesť ale poobede to už bolo horšie a o dnešnej noci ani nehovorím. Nezaberal mi ani Flector. Nezdá sa mi ani, že by som to mala zapálené. Iba tá bolesť. Neviem ako sa zariadiť, keďže ten prvý zub prebiehal úplne v pohode a to som ho mala ešte aj šitý.. viete mi poradiť či pýtať tie ATB alebo len vydržať ? Prípadne ako dlho sa to hojilo vám ?

Strana
z2
majamat
10. dec 2020

@katka9296 bolest nemusi byt zo zapalu, bolest je predsa aj z tpho, ze su porusene tkaniva a je tam rana. aj ked sa poranis, poskriabes, pichnes, padnes a odries si nohu, tiez to boli a nie je tam zapal.

drzaopica
10. dec 2020

@katka9296 boliet Ta moze aj tyzden, ale mne hned dali na 10 dni Penbene ATB

floren
10. dec 2020

Tiež bez a to mi trhali všetky štyri

katka9296
autor
10. dec 2020

@majamat to áno, ale ja som bola na extrakcii v pondelok. Utorok všetko v poriadku, streda počas dňa super a na večer a v noci sa to výrazne zhoršilo, preto som sa pýtala.

xxxzzz
10. dec 2020

@katka9296 nie, nedal mi. Stenu som takmer skrabala, ked som nemala v sebe ibalginy, ale na zapal to nevyzeralo. Jasne, ze to boli, neskutocne, cca 5-6 dni. Ved to je zasah a "od kosti"

majamat
10. dec 2020

@katka9296 bolest nemusi byt stale rovnaka. no ak ta to cez den prestalo boliet, tak to na zapal nevyzera. pri zapale by to cez den asi neprestalo. uvidis,a ko bude dalej.

bboossoorka
6. okt 2022

Trhal mi dnes šest naráz.hned mi dal atb aj síl.prwsne pre prevenciu

seepferdchen
26. jan 2025

@katka9296 ako si dopadla nakoniec? Preslo?

katka9296
autor
8. feb 2025

@seepferdchen bola som na čistení rany, ale nakoniec prešlo. Chvála Bohu, bola zo hnusná bolesť

Strana
z2