Nechtiac som zjedla kúsok alobalu

14. aug 2023

Ahojte, fakt som sa nestretla ešte s tým, že či sa môže niečo stať, ak som nechtiac skonzumovala kúsoček alobalu spolu s pizzou? Netušila som, že sa uchytil o spodnú časť pizze :( Prosím, upokojte ma, že to bude ok, šlo o malý kúštik, dokopy cca 2x2 mm. Ale ešte som sa s tým nestretla, dávam si vždy pozor, aj keď deťom dávam, vždy pozriem. A zrovna dnes som nepozrela :(

doriiis
14. aug 2023

Nič sa ti nestane

luliu
14. aug 2023

A čo by sa ti mohlo stať? Nehysterci 😉. Nič sa nestane....

amer_pogeris
14. aug 2023

Nevadí, nič sa nestalo, budeš v pohode

h2
14. aug 2023

Stane sa ti to, že v najbližších dňoch vy... 💩kúsok alobalu. To je všetko.

autor
14. aug 2023

ježiši, ďakujem vám. mne so toto nestáva a predsa, je to hliník. tak som dostala strach, že či to nie je otravné alebo čo. prosím, nesmejte sa mi, ja som si vážne myslela, že hliník sa NESMIE konzumovať. že slúži len ako obalový materiál.

citron25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aeruginosa
14. aug 2023

Ale prosim ta, nadych-vydych, z takeho „mnozstva” sa ti nema co stat.

autor
14. aug 2023

ďakujem, vám všetkým, upokojili ste ma.

cacianka
14. aug 2023

Kľud, nehysterči.
Keby bol tak závadný, tak by sa nesmel používať an i ako obal. Vykakaš a hotovo.

jj298
14. aug 2023

Myslis si ze by balili jedlo do niecoho co je otravene?🙈 akoze co povedat na takyto primitivizmus

autor
14. aug 2023

@jj298 mne sa to tiež nevidelo, žeby balili do toho jedlo. ale kedysi som videla nejakú reportáž alebo dokument o nebezpečenstve hliníka v prípade konzumácie, tak som sa preľakla. nechápem, prečo hneď primitivizmus, veď sa normálne pýtam, ešte sa mi to jednoducho nestalo. deti zjedia rôzne drobné veci a mamičky sa tu pýtajú a len blbec ju za to odsúdi. stane sa, človek sa poučí. v tomto prípade o tom, že je to v poriadku.

jj298
14. aug 2023

Aj ked zjes celu zubnu pastu tak ti to moze uskodit ale ked ju raz prehltnes tak nie je treba kvoli tomu pisat na MK. Hovori sa tomu kriticke myslenie.

autor
14. aug 2023

@jj298 Nemala som sa koho spýtať. A radšej nehľadám cez google, lebo tam ľudia len vystrašia mnohé články. Preto ma zaujímali možno osobné skúsenosti. Zo života. Teraz už budem vedieť. Už teraz, keď sa mi to v budúcnosti stane, tak budem pokojná. Je na tom niečo zlé?

jj298
14. aug 2023

Hanbila by som sa ako pes opýtat takúto debilinu. A opýtat sa googla nie je nič zlé. Záleží na článok z akej stránky klikneš. to čo sa píše na MK je ale pre teba asi zaručená pravda.
Je smutné, že sa toto potrebuješ pýtat a nedokážeš to sama vyhodnotiť.

levica202
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ropucha6
14. aug 2023

To mi pripomenulo, ako sme ako male deti chodili do Slobody zvierat vencit psov. A raz nam jeden zjedol karicku aj s tym obalom 🙂) tiez sme ho uz videli mrtveho, ale len to pekne vylucil 🙂

autor
14. aug 2023

@jj298 určite ma viac upokojí osobná skúsenosť ľudí, ktorí prežili 🙂 a už nemusíš rýpať. rýpla si si viac než dosť, tak to už nechaj tak. Ďakujem.
@ropucha6 ja si spomínam za svojich mladých čias, nemenovaná bratislavská reštaurácia, inak dosť známa, vynikajúco tam varili, chodili tam dokonca aj rôzne celebritky (osobne som stretla nie raz) a priniesli mi cestoviny, ktoré obsahovali aj syr. tavený. no a ako som si premiesavala, chladila, vtom tiež asi polovica toho alobalu z taveného syra. tak som to ukázala čašníčke a tá úplne zhrozená, že: chvalabohu, že ste to nezjedli.
no tak čo si mám potom o tom pomyslieť? 😀 aj takéto zážitky formujú podvedomie človeka. no tak som sa opýtala. no bože. všetky ste mi normálne napísali, len jedna to nevie prehrýzť 😀

rebeka7501
14. aug 2023

🤦🤦🤦
V mojom detstve, puberte som jedla s hliníkovým príborom. A div sa svet už mám 48 r.
Preboha dievčatá, ženy, pamätajte sa!!!
Neviem si vysvetliť ako predchádzajúce generácie mohli prežiť 😁 bez netu a diskusných fór 🤷‍♀️

viestta
14. aug 2023

kym si chodila do skolskej jedalne kazdy den si olizovala hlinikove pribory a stalo sa ti nieco?

autor
14. aug 2023

@rebeka7501
@viestta akože. ja som nechodila do školskej jedálne. ani týždeň. mama varievala denne doma. stravovali sme sa len doma. takže neviem o hlinikovom príbore. Ale keby aj som sa, tak to bolo tak dávno, žeby som si nepamätala, z čoho bol príbor. A keby aj bol hliníkovi, predsa som neodhryzla kus vidličky a neskonzumovala 😀 No i tak ďakujem za Vaše postrehy. Ako píšem v predchádzajúcich správach, už budem nabudúce vedieť, že sa nič nestane. Nehanbím sa. Som o čosi múdrejšia 🙂

autor
14. aug 2023

hliníkový