icon

Necítim sa dobre a čaká ma nočná

smile32833
12. aug 2023

Zdravím, chcem sa spýtať pracujem normálne v automobilke ešte som nemarodil takže nemám skúsenosti a zajtra v nedeľu večer mám ísť na nočnú no mám dosť veľké bolesti zuba a na zákrok idem až v utorok na rovinu píšem je to kôli financiám preto až v utorok, mám vyplatu. Otázka znie čo mám spraviť ak mám ísť v nedeľu na nočnú ale ja to vôbec nezvládnem tam makať v bolestiach mám napísať majstrovi že neprídem a pondelok ráno ísť svojmu obvodnému lekárovi a požiadať ho o pnku aspoň do stredy? Mám mu povedať že som mal ísť v nedeľu na nočnú ale s bolesťami som to nezvládol? Pýtam sa lebo si chcem byť istý proste v tomto sa nevyznám normálne k lekárom nechodím keď nemusím ale teraz musím.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Autor odpoveď zmazal
lonely66
Odpoveď bola odstránená
zuzkaa1991
12. aug 2023

@smile32833 nemusi byt pn staci zobrat paragraf na ktore ma clovek 7dni na seba a 7 dni na rodinneho prislusnika ;)

lonely66
Odpoveď bola odstránená
doriiis
12. aug 2023

@zuzkaa1991 ...lenže paragraf mu neuznajú na nočnú zmenu.
Na nočnú sa uznáva buď papier z pohotovosti alebo potom pn- ka

madeline1
12. aug 2023

@smile32833 daj si na nedelu dovolenku a od pondelka lekara. Na lekara mas narok na 7 dni, mozes si vybrat naraz dva dni za sebou. Tak si vyber pondelok a utorok, cize v praci predlozis len potvrdenia od zubara, ze si unho bol, pytaj si dve aj na utorok. V praci to nemusis vysvetlovat. Proste pondelok, utorok mas lekara. A este mi napadlo, mozes ist na pohotovost s tym zubom...ale iba ti ho otvoria a bude to musiet dokoncit tvoj zubar al.vytrhnu, ale zbavia ta bolesti...vo vacsich mestach to stoji cca 70...

barcinka13
12. aug 2023

@smile32833 je mi úprimne ľúto, že musíš počkať na výplatu. Nedá sa ti ísť na pohotovosť aj dnes ? Nemá ti kto požičať (rodina, kamosi) nech sa zbytočne netrápis? Držím palce nech máš čím skôr pokoj 💪

smile32833
autor
13. aug 2023

@barcinka13 Vydržím to ja si od nikoho nepožičiavam lebo proste by som sa hanbil potom akože nemám peniaze na zubára mám peniaze na stravu a tak zubára si môžem dovoliť vždy keď je vyplata lebo v dnešnej dobe tam človek nechá krásne sumy už aj so 100 erovkou by som sa tam bal ísť že mi to nevyjde. Tie bolesti sú silné ale do utorka to už zvládnem ďakujem.

weronika171717
13. aug 2023

@smile32833 ak budeš chcieť PN spätne, tak treba ísť na pohotovosť, aby si mal doklad, lebo napríklad môj lekár dá spätne pn len na základe papiera z pohotovosti. Tie 3 dni spätne už nechcú dávať, vraj je to zakázané. Ale ktovie..... Možno to záleží do lekára.

nelca84
13. aug 2023

To uz sa chodi na PN aj s bolestou zuba?
@smile32833 vsak si daj tabletku. Ja som bola tyzden na tabletkach, kym chirurg prisiel z dovolenky a prezila som...

smile32833
autor
13. aug 2023

@nelca84 Určite je rozumné chodiť v bolestiach pracovať to určite nie v takýchto nie.

nelca84
13. aug 2023

@smile32833 muzi 🤷‍♀️ ked si das tabletku, tak ta nic boliet nebude

smile32833
autor
13. aug 2023

@nelca84 Ja som chodil do práce s teplotami chodil som do práce s bolesťami chrbta všelijak 6 rokov som nemarodil ale proste ja bolesť zubu nezvládam priznam sa že bolesť zuba ozaj nedávam a to som vyjedol už krabičku Ibalginu.

nelca84
13. aug 2023

@smile32833 neviem si predstavit, ktory lekar ti da pn-ku na bolest zuba

bluecapybara
13. aug 2023

@nelca84 ked mas akutny zapal zubnej drene, tabletka je Ti na nic, mozno nie uplne, ale vobec to nemusi odstranit bolest. Mavam teplotu aj ked ma iba nieco intenzivne boli bez zapalu.. a teda nie je to nic prijemne musiet takto pracovat. Tiez si viem predstavit, ze by mi na toto PNku moja obvodna dala. K tomu, ze "muzi" ... netreba ich zas hned zhadzovat, maju prirodzene nizsi prah bolesti ako zeny predsa, celkovo vnimanie bolesti mame kazdy bez ohladu na pohlavie...

nelca84
13. aug 2023

@bluecapybara normalne ho boli zub, co sem pleties akutny zapal kostnej drene?

bluecapybara
13. aug 2023

@nelca84 ZUBNEJ drene.