Nedostatok vitamínu B12
Zdravím žienky, zistili mi nedostatok vitamínu B12..má s tým niektorá z vás skúsenosti?..
@adulienka11111 ak by ste mala cas mohla by som vam napisat súkromnú spravu? Mam milion otazok a nikde odpovede od nikoho
@lienka2407 kludne piste sukromnu
@adulienka11111 môžem sa aj ja spitat akú b12 beriete
@michaela404 na predpis ma vit b12 ja som si objednala cytoplan b12 1000mg beriem 2xdenne a citim rozdiel
@lienka2407 1000 mg dva krát denne????
@aandrea9 Ano,vitamin b12 je rozpustný vo vode teda sa vyluci nicom co telo neprijme.Aka hodnota vam vysla?
@lienka2407 áno ja viem, že sa vylúči. Pred pár rokmi som mala hodnoty 110 piktogramov, po intenzívnej liečbe chodím raz mesačne na injekciu 1000 pikto a hodnoty sa držia na cca 320. Ale ja ho neviem vstrebat zo stravy. Takze ak je to aj váš prípad tak ho beriete úplne zbytočne.
@aandrea9 ja som mala vysledok 184 velmk nizke teraz čakám na vysledky od hematologicky vzala krv aj na protilatky pri pernicioznej anémii tak uvidim.injekcie mi nedaju tak skusam takto
@lienka2407 ak mate naplánované kontrolné odbery tak to užívanie na vlastnú päsť môže výsledky skresliť, tak pozor na to
@aandrea9 Ano trochu som vynechala ale nie uplne vlastne ak by islo hore tak by ma aj potesilo kedze b znamenalo ze sa da zvysit aj takto vitaminmi uvidim o tyzden idem k dr po vysledky som zvedava
@lienka2407 môžem sa opýtať na ten cytoplan? Či vám pomohlo...ja som mala injekcie teraz mi zrušil injekcie a predpísal tbl čo obsahujú plno "sajrajtu" 😣
@katkakacena ahoj u mňa to je celé divné užívala som cytoplan 4mesiace potom 4 som mala pauzu a veruže to išlo hore hoci stále nič extra.Myslím ze u mňa je problém so vstrebávanim ale dr nerieši u mňa nič

@lienka2407 mam vo forme tabliet B12 1000-ku