icon

Nejde mi vytiahnuť šošovka

nela01
11. okt 2023

Ahojte prosim vas pisem narychlo.Mam sosovky po 10 rokoch dnes 2 den.Uz hodinu a pol mi 1 sosovka nejde vytiahnut.Poradte mi lebo oko uz mam strasne podrazdene.Mozem v tom spat a zajtra ist k ocnej ?

harrisson
11. okt 2023

@nela01 ja by som s tým nespal. Chod na pohotovost

mikadooo
11. okt 2023

@nela01 ja robím takto - stiahni nabok z rohovky na bielko. Potom skús 2 prstami pinzetový úchop. Ak nejde, asi máš príliš suché oči (stáva sa mi to po poobednom šlofíku). Vtedy buď počkaj nejakú hodinku, alebo ak máš, tak daj umelé slzy, alebo sa skús rozplakať 😁 - ja neviem - cibuľa alebo čo... 🤷. A keď budeš mať mokré oko, tak skús ten postup hore. Držím palce...

nela01
autor
11. okt 2023

@mikadooo skusim tak este len musim pockat lebo uz ho mam podrazdene dost ach dakujem

pinkgirl
11. okt 2023

Nakvapkaj si do oka roztok na šošovky - nech ti oko aj šošovku zvlhčuje. Poklipkaj viečkom, alebo si posuchaj oko rukou - snáď sa ti to potom podarí.

nela01
autor
11. okt 2023

@pinkgirl diky moc dobre ze to mozem do oka lebo nemam ocne kvapky

jj298
Odpoveď bola odstránená
mikadooo
11. okt 2023

@nela01 jj ten roztok čo radi @pinkgirl je vlastne tiež ok, aj ten môžeš kľudne dať do oka na zvlhčenie.

nela01
autor
11. okt 2023

@mikadooo och nejde to za svet

mikadooo
11. okt 2023

@nela01 tak potom jedine tá pohotovosť...

ariannazara
11. okt 2023

@nela01 hlavne sa ukludni sadni si blízko zrkadlá. Chyť tu šošovku a ťahaj ju smerom ku kútiku a isto vide.

nela01
autor
11. okt 2023

@ariannazara mam ju tahat cez kutik ?

lubkovaandrejka
11. okt 2023

@nela01 ked si nakvapkas roztok na sosovky do oka a pozmurkas ona sa odlepi, mne to vzdy pomohloo. A mam jednu zasadu. Nikdy v sosovkach nespim, ani slofik. Vzdy sa nalepili a potom to vyzeralo rovnako ako u teba.

nela01
autor
11. okt 2023

@lubkovaandrejka ja som v nich nespala dala.som si ich o 11 dnes doobeda uz som kvapkala 3x a nejde to :(

ariannazara
11. okt 2023

@nela01 áno tahaj ju do kútika a ona sa pred koncom pokrči a vytiahnes ju

ja_mama
11. okt 2023

A mas tam tu sosovku urcite? Lebo niekedy (ak ti nesedi ta velkost na oku) sa moze stat ze ju "vyzmurkas" a vypadne, ani si nevsimnes...ak ju mas v oku tak skus este to ze si prsty osusis, sosovku navlhcis tym roztokom a suchymi prstami ju skus stiahnut dole na bielko (pozeras sa dohora a druhou rukou drzis spodne viecko) a tym pinzetovym uchopom ju vybrat. Tym ze su prsty suche mala by sa prilepit na prsty a odlepit z oka, ktore je zvlhcene.

joannita
11. okt 2023

@nela01 mas sosovku nalepenu na rohovke, bud z dovodu ze mas velmi suche oko, alebo nemas spravne zakrivenie sosovky a su ti male.
Nalej si do oka roztok na sosovky a pokus sa hybat so sosovkou po oku, alebo suchaj zavrete oko, aj silnejsie skus. Musis to dat prec aj keby co bolo, urcite v tom nespi, do rana budes mat zapal oka.
A pouzi nabuduce vacsie zakrivenie sosovky, idealne si daj zmerat u dr.

adka176
11. okt 2023

Ja som sa takto tiež trápila, celé oko som si podráždila a nakoniec som zistila, že žiadnu šošovku v oku nemám...ani som nevedela kedy a kde mi vypadla... až o niekoľko dní som ju našla vypadnutú na zemi..... takže je otázne či je ešte v oku....

nela01
autor
11. okt 2023

@ariannazara dakujem uz ju mam vonku 🥰🥰🥰

nela01
autor
11. okt 2023

@joannita dakujem bola som u dr.oni mi vybrali velkost sosoviek.Ano mala som uplne suche oko preto to neslo aj ked som kvapala ale uz konecme povolila mam ju vonku 🙂

nela01
autor
11. okt 2023

@adka176 ano sosovku som v oku mala aj ju bolo dobre vidiet len nesla bola pricucnuta mala som suche oko a aj napriek tomu kvapkaniu nie a nie za svet.Konecne sa to ale podarilo.Budem si rano musiet nejake kvapky kupit cele ho mam cervene

nela01
autor
11. okt 2023

Dakujem vam vsetkym za dobre rady ❤ ste zlate

joannita
11. okt 2023

@nela01 kup si umele slzy vhodne na sosovky a kvapkaj casto pocas dna.

nika11103
12. okt 2023

@adka176 toto sa aj mne už neraz stalo , že si babrem do oka a čočka dávno vonku . Dovtedy by som nikds neverila , že človek si dokáže prejsť bruškom prsta po oku 🤣