Nejde mi vytiahnuť šošovka
Ahojte prosim vas pisem narychlo.Mam sosovky po 10 rokoch dnes 2 den.Uz hodinu a pol mi 1 sosovka nejde vytiahnut.Poradte mi lebo oko uz mam strasne podrazdene.Mozem v tom spat a zajtra ist k ocnej ?
@nela01 ja robím takto - stiahni nabok z rohovky na bielko. Potom skús 2 prstami pinzetový úchop. Ak nejde, asi máš príliš suché oči (stáva sa mi to po poobednom šlofíku). Vtedy buď počkaj nejakú hodinku, alebo ak máš, tak daj umelé slzy, alebo sa skús rozplakať 😁 - ja neviem - cibuľa alebo čo... 🤷. A keď budeš mať mokré oko, tak skús ten postup hore. Držím palce...
Nakvapkaj si do oka roztok na šošovky - nech ti oko aj šošovku zvlhčuje. Poklipkaj viečkom, alebo si posuchaj oko rukou - snáď sa ti to potom podarí.
@nela01 hlavne sa ukludni sadni si blízko zrkadlá. Chyť tu šošovku a ťahaj ju smerom ku kútiku a isto vide.
@ariannazara mam ju tahat cez kutik ?
@nela01 ked si nakvapkas roztok na sosovky do oka a pozmurkas ona sa odlepi, mne to vzdy pomohloo. A mam jednu zasadu. Nikdy v sosovkach nespim, ani slofik. Vzdy sa nalepili a potom to vyzeralo rovnako ako u teba.
@lubkovaandrejka ja som v nich nespala dala.som si ich o 11 dnes doobeda uz som kvapkala 3x a nejde to :(
@nela01 áno tahaj ju do kútika a ona sa pred koncom pokrči a vytiahnes ju
A mas tam tu sosovku urcite? Lebo niekedy (ak ti nesedi ta velkost na oku) sa moze stat ze ju "vyzmurkas" a vypadne, ani si nevsimnes...ak ju mas v oku tak skus este to ze si prsty osusis, sosovku navlhcis tym roztokom a suchymi prstami ju skus stiahnut dole na bielko (pozeras sa dohora a druhou rukou drzis spodne viecko) a tym pinzetovym uchopom ju vybrat. Tym ze su prsty suche mala by sa prilepit na prsty a odlepit z oka, ktore je zvlhcene.
@nela01 mas sosovku nalepenu na rohovke, bud z dovodu ze mas velmi suche oko, alebo nemas spravne zakrivenie sosovky a su ti male.
Nalej si do oka roztok na sosovky a pokus sa hybat so sosovkou po oku, alebo suchaj zavrete oko, aj silnejsie skus. Musis to dat prec aj keby co bolo, urcite v tom nespi, do rana budes mat zapal oka.
A pouzi nabuduce vacsie zakrivenie sosovky, idealne si daj zmerat u dr.
Ja som sa takto tiež trápila, celé oko som si podráždila a nakoniec som zistila, že žiadnu šošovku v oku nemám...ani som nevedela kedy a kde mi vypadla... až o niekoľko dní som ju našla vypadnutú na zemi..... takže je otázne či je ešte v oku....
@ariannazara dakujem uz ju mam vonku 🥰🥰🥰
Dakujem vam vsetkym za dobre rady ❤ ste zlate

@nela01 ja by som s tým nespal. Chod na pohotovost