icon

Nemôžem spávať. Čo mi pomôže?

12. aug 2022

Ahojte,
Ja som už zúfalá vôbec nemôžem spávať kúpila som si nejake výživové doplnky, overene babské recepty..nič!
Ja už chodím ako zombi. V robote na mňa pozerajú čo je so mnou.
Prosim poraďte mi niečo, nejaké tabletky? Skusim to ešte sama potešiť a keď to nepôjde tak navštívim dr.

Strana
z2
ssimusska09
14. aug 2022

Ahoj. Mala som tento problem 3 mesiace dozadu a bolo to sialene. Lahla som do postele a hroza, do rana som mala pocit, ze len bdiem. Nezaspala som. Stresy zo stavby domu, penazi, nastupu do prace po materskej.. plus moje uzkosti - ja mam hypochondriu - vyvrcholili do takejto podoby, a teda mozem povedat, ze nespat bolo strasne. Ja uz som nespala ani na lexaurine. Tak som zasla za psychiatrickou a nasadili sme AD. 2 tyzdne som este brala na noc mini porciu frontinu (ako neurol) a poradila mi absolutne monotonne zmyslanie. Poradila mi otcenas zdravas dookola. A tak som aj urobila, akokolvek to bolo nepohodlne a usla som myslienkami inde, vratila som sa na zaciatok a dookola opakovala otcenas zdravas. Az som zacala spat. Momentalne mam tiez narocnejsie obdobie, ale uz 3 mesiace si na noc nedavam nic, a akurat rano skor vstavam, ale to su tie moje uzkosti 🙂 takze za mna vyskusat monotonne zmyslanie..

evkakorcek
14. aug 2022

Ja užívam Trittico. To návykové nie je. A spim ako drevo. A ráno doruzova

pink_lady
14. aug 2022

Ako barlicku mat doma hypnotikum nie je hanb,a, ani psycholog nie je hanba.
Ale, unie to možno smiesne...ale skus každý den kvasnice...v mlieku So skoricou to je "jedle"...alebo z ciech objednaj sirup novopassit...za mňa 👌prip melatonin rapid ...

dankamg
14. aug 2022

Skús teplé mlieko s medom. A hlavne kávu max. doobeda. Mne napr. triticco vôbec nevyhovovalo, celý ďalší deň mi padala hlava na stôl od únavy.

petrofka
14. aug 2022

Chod si po tabletku na predpis kým sa zlepší životná situácia. Potom ich vysadíš. Je ale dosť možné, že budeš po nich viac unavená, možno hneď, možno neskôr. Mozog si pri nich tolko neoddýchne. Takze ak máš pocit, ze sa to potiahne dlhsiu dobu, sla by som rovno psychiatricke a mozno bude mat lepsie riesenie ako lieky na spanie. Nepotrebujes ani výmenný listok. Skusala si niekedy zaspat pri telke? Keď nemôžeš zaspať v posteli, skús zaspať na gauči. Ale nespi a nedriemaj poobede po robote. Držím palce.

petrofka
14. aug 2022

a ešte, skús si s niečím zutulnit priestor na spanie. Nejaká lampicka nová, kamienok, kvet, stolička, niečo čo ti pomôže obľúbiť si to miesto, kde spis.

vanilka83
14. aug 2022

Určite zásady tu sú a to nepit kávu po 15tej,večer žiadne čaje max čisté bylinkové na dobrý spánok a to du medovka,ľubovník,levanduľa, kamilky...večer nepúšťat telku,telefón,počítač ,lebo modré svetlo nám umelo potlaca únavu a odďaľuje odchod do postele a skus závesy, alebo rolety,od kedy si zastieram na noc okná spim ako dudek,tma pomáha tvorbe melatoninu-hormonu navodzujúci dobrý spánok. Odporúčam olej z čiernej rasce 1 kávovu lyžičku každý vecer a jednoznačne hudbu z youtube-všetko čo sa začína deep sleep music,soothing relaxation,relaxing music for sleep,rainforest sounds,relaxing piano music with Rain......je ich tam naozaj veľmi veľa,treba si vybrať podľa svojho gusta akú má kto rád .Moje deti som od narodenia pri tom uspavala a ma to vždy úspech!

petrofka
14. aug 2022

neviem, či by si mala na toto trpezlivosť, ale mohlo by to pomôcť k uvoľneniu. Len pozor, je to YouTube a ten tam hocikedy pichne reklamu ak nemas premium zaplatené, to by nebolo dobré, aby si sa nezľakla. Dá sa to kúpiť aj na CD, ak by sa ti to páčilo.

https://www.youtube.com/watch?v=_5A5vt6JndI
martulka48
14. aug 2022

@lujza10 ja tiež doporučujem metódu 4-7-8. je to bez chémie a u mňa funguje na 100%. už pri druhom cykle zívam... 😀 😴

deniska14
14. aug 2022

Just - levandulovy etericky olej....mam problem so zaspavanim...ked si natriem spanky a popod nos hned zaspim..jedine co mi pomaha

juliet86
15. aug 2022

@evkakorcek ako dlho ho beries ake boli prve dni tyzdne a nepriberas z neho? dik

evkakorcek
15. aug 2022

@juliet86 všetko v poriadku. Užívam už 4 mesiace a vždy sa super vyspim

ritter
20. aug 2022

@evkakorcek ahoj mne ho dala dr. Ale neni mi dobre po nom, som vydrzala 4 dni a vysadila som.nespim vobec davam si sanval dva ni nespim a potom dam sanval aby som sa vyspala.idem v septm. Na kontrolu , tak rada by som sa chcela vyhnuť tomu triticu ale ani za svet zaspať.mam sedave zam. Asi budem musiet zacat s tym behanim ako niektore radia.ty si mala nejake vedlajsie ucinky po triticu,

N

3009
24. aug 2022

@ritter určite začni brať Trittico. Treba ho brať dlhodobo.

lucia851
31. aug 2022

Melatonín ste neskúšala?

Strana
z2