icon

Nenosila som nočný strojček na zuby

10. apr 2023

Ahojte, chcela by som sa spýtať, ci niekto nema podobnu skusenost, viem ze je to moja blbost ale po fixacnom som mala nosit este nocny aby sa mi neskrivily zuby, vydrzala som asi pol roka a prestala som lebo som s tym strasne dlho a tazko zaspávala. Nastasie zuby sa mi posunuli iba minimalne, ale uz ho tam samozrejme nedám, ale bojim sa ze sa mi 1 zub pomalicky kriví.
Myslite ze sa da spravit si nočný na novo? Spravil to niekto tak?
Nezdrbala vas zubarka moc?
Poprosim komentare len k veci, viem ze som ho mala nosit.

januska12323
10. apr 2023

Všetko sa dá, stačí sa opýtať zubárky.

janikk54
10. apr 2023

to uz je neskoro, mala si ho pekne krasne nosit. teraz ti uz nocny nepomoze vobec nijak, pretoze sa ti vratili na povodne miesto. jedine ak by si si dala znova fixny.

veronika_sk000
10. apr 2023

ja som ho tiez nosila kratko a potom som sa na to vykadlala, spodne sa mi malicko skrivili, ked mi rastli osmicky, to by sa stalo tak ci tak si myslim, horne zostali rovne, aj ked vyliezli osmicky 🤷 asi je to individualne, skus sa spytat zubarky na to

autor
10. apr 2023

@janikk54 nie su krivé, su malicko posunute, ja ho chcem aby sa viac neposuvali, nie aby sa dali naspat na miesto

domiklik
10. apr 2023

Niečo podobné sa mi stalo. Keď som ho chcela dať naspäť bolo to ťažké ale dala som ho tam, len to prvú noc strašne ťahalo, ale potom to už šlo... No ale to bola ešte technológia z roku pana

miriamik77
10. apr 2023

no tak v takomto pripade ti asi nepomozeme my tu, to si musis vykonzultovat so svojou zubarkou, ona najlepsie vie, co bude pre teba najlepsie, ked pozna tvoje zuby. jej sa mozno staci pozriet a vidi.

autor
10. apr 2023

@miriamik77 samozrejme, chcela som vediet len ci niekto nemal podobnu skusenost

ecko80
10. apr 2023

Ahoj, nosim nocny udrziavaci strojcek (take priesvitne dlahy). Ja som si davala robit novy, nie sice kvoli tomu, ze by nesedel, ale sa mi praskol a zlomil. Lekárka urobila nove odtlačky zubov a vyrobila nové folie.
Takze ak sa Ti zuby posunuli a povodny strojcek uz nesedi, choď za svojou ortodontistkou, spraví odtlačky zubov a urobi nový strojcek podla aktualneho stavu.

evicka530
10. apr 2023

Jasne, ze sa dá. Nové odtlačky asi, ale určite do toho chod. Mne sa zuby pokrývili roky po tom, ako mi dala dole strojcek
Ked po par rokoch odstránila podlepenie, myslela som, ze uz nočný nosiť nemusim a prd makový. Riadne sa pokrývili zas.

cimage
10. apr 2023

Som zaskocena baby, lebo uvazujem nad strojcekom a to budem musiet do konca zivota riesit? Aby sa mi nevratili? Ja, ze sa vyrovnaju, par mesiacov este pre istotu a potom to bude ok 🙄.

zobaka
10. apr 2023

kedysi neboli take strojceky ako dnes, vyrobili mi len taky tuhy, do ktoreho sa nasilu narvali zuby a nedali otvarat usta, pisala som na papieriky, vadilo mi to aj v noci, strasne ma bolelo vyberanie a bolo to cele odveci, hodila som ho do kosa, nemam ziadne komplexy zo zubov

zuzanka.zuzu
10. apr 2023

však, že máš cca 16 rokov? taký bojazlivý štýl vyjadrovania... či vás zubárka nezdrbala 😀 po prvé - zubárka ťa nemá čo zdrbať, nie je to výchovná poradkyňa, ani tvoji rodičia, a po druhé - tej je to jedno, maximálne niečo utrúsi, akurát ty budeš zase o zopár € ľahšia a ona bohatšia 😉

miskaska
10. apr 2023

Bože dievčatá. Ja som po zložení fixného strojčeka musela nosiť vyberaci (horný aj spodný) cez deň. Vôbec som s tým nevedela na začiatku rozprávať. Ale neľutujem to. Mám pekne rovné zuby. Syn nosil v 3. a 4. ročníku vyberaci strojček, v ktorom musel mať zahryznute zuby. A tak aj rozprávať. A zvládol to. Niekedy treba vydržať aj diskomfort 😁

martinka13
10. apr 2023

Všetko sa dá, len treba chcieť a platiť...

marca12
10. apr 2023

@cimage Ano do konca zivota,ale to ti maloktory zubar povie. Ja som po rokoch prestala nosit nocny,uz mi vadilo a po rokoch sa mi vratili zuby naspat.

nikha2809
10. apr 2023

@marca12 mne sa tiež všetky zuby vrátili späť, ale je pravda že som ho nosila krátko, ten nočný, len pár mesiacov.

sisiano6
10. apr 2023

Ahoj, som celustna ortopedka :D a teda v našej ambulancii kazdemu pacientovi odporúčame nosiť retencny strojček (buď zivicovu platnú na 12h - čiže noc, alebo priesvitnu dlahu na 22h denne) po dobu 5 rokov. Potom postupne vyhadzujeme, každú druhu noc další rok.. atd atd. Ale je to na každom pacientovi ako to bude dodržiavať lebo tu naša práca konci a začína práca pacienta. Ale ne pravda že zuby sa môžu vrátiť aj potom, u každého je to iné, závisí to od diagnozy, hustoty kosti a iných veci. Ale napr v Amerike povedia kazdemu rovno že nosiť cely život pretože tam sa všetci hneď súdia a vinu dávajú ortopédovi :D ten za to ale nemôže.. zuby sme nasilu kde boli uložené geneticky dali do inej polohy, logicky sa chcú vrátiť :D takze treba s tým počítať ak sa niekto do toho pusti. čo sa týka toho he si nenosila, tak sko to tu už písali.. nové odtlacky a nový retencny strojček, u nás živicova platnicka so skrutkou aby sme urobili miesto a potom pridáme iné prvky podľa toho čo a ktorý zub treba opraviť, dá sa to.. ale platí tak isto, po úprave nosiť retenčny ďalej minimálne 5 rokov.. pre spokojnosť aj 10.. mame aj takých poctivých 🙂

mandzula
10. apr 2023

@cimage dcera taha uz piaty rok, cca 2 roky ma udrziavacie dlahy, no nosi ich uz len kazdu tretiu noc, takze to nebude problem hoci aj do konca zivota. A hlavne to stoji zato nielen z estetickeho, ale aj zo zdravotneho hladiska - rovne zuby sa proste cistia ovela lahsie ako krive.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
barbora19911
10. apr 2023

No ja som od 2008 do 2015 mala fixný strojček hore aj dole ..a samozrejme že zuby sa mi skryvili ale že nenormálne dole úplne ako keby som tých 7 rokov nemala žiadny strojcek a hore my išli zuby zase do seba čiže sa tlačili ..takže v roku 2020 čiže v mojich 20.rokoch som dostala zase fixný strojček na 4 roky hore a dole na 5 🤷🤷🤷🤷🤷

autor
10. apr 2023

@sisiano6 dakujem, a moze ma moja zubarka odmietnut skrz to ze som ho nenosila a nechodila na kontroly?
A mozem tym nocnym este upravit tie zuby alebo uz len udrzat tak ako su?

sparrows
10. apr 2023

Ja som nosila strojček, aj ten nočný (nie síce 5 rokov, čo bola očividne chyba) a zuby sa mi znovu skrívili 🤷‍♀️ čo už xD

mikadooo
10. apr 2023

Dá sa a nezdrbala. Ja som svoj omylom rozbila na dve polovice (padol mi a ešte som ho stihla aj pristúpiť) no a kým som sa dostala k zubárke, prešiel asi rok... 🤷. Nič nepovedala, dala mi vyrobiť nový, len to na začiatku príšerne tlačilo, kým to tie zuby zas posunulo naspäť.