icon

Nepríjemnosti po gastroskopiii a Omeprazole

majkabacovie
7. okt 2025

Dobrý deň, dnes mám 5. deň po gastroskopii (bola robená pretože dlhodobo mam prelievanie čriev a redšiu stolicu). Vzali mi 3 vzorky na histológiu. Na druhý deň po vyšetrení ma začalo dosť bolieť hrdlo, mala som tlak na hrudi, bolesť žalúdka a pichanie v podbrušku (najmä napravo). Začala som brať Omeprazol (kt. mi predpísali), no asi mi uškodil ešte viac, lebo bolesť brucha sa zhoršila a prelievanie čriev bolo intenzívnejšie + sa zastavili vetry. Omeprazol som teda vysadila (vzala som len 3 tablety). Dnes čiže piaty deň po gastroskopii, stále cítim akoby som mala niečo v hrdle, mám tlak na hrudi (a ide to až do pálenia záhy), pobolieva brucho, črevá počujem neustále, odgrguje sa mi aj len po napití sa vody a desí ma najmä to pichanie v podbrušku napravo. Zažili ste to niekto? Môže to byť po gastroskopii ešte takéto dlhšie zotavovanie alebo sa tam zamiešal ešte aj vedľajší účinok omeprazolu? nechcem preháňať, ani chodiť zbytočne po doktoroch...vopred vám ďakujem ak sa podelíte o vašu skúsenosť.

anonym_4a409e
7. okt 2025

Ja som bola minulý rok, a mala som aj zakrok cez usta, zapal zaludka, polyp,. grganie, naduvanie,. tlaky na hrudi, to vsetko sposobuje reflux,. brala som rano Nolpazu asi dva tyzdne, a este mi vypisal Emamera ta je kvalitny liek na predpis, a ked ja teraz mam reflux dam si Emaneru podla potreby,.vsetko by sa malo upravit do 3 tyzdnou,....

balerina2025
7. okt 2025

@majkabacovie 5 dni je dlha doba, smer lekar radsej. inac ano co opisujes moze byt po gastroskopii. ale isla by som pre istotu k lekarke. drzim palce

majkabacovie
autor
8. okt 2025
@anonym_4a409e

Ja som bola minulý rok, a mala som aj zakrok cez usta, zapal zaludka, polyp,. grganie, naduvanie,. tlaky na hrudi, to vsetko sposobuje reflux,. brala som rano Nolpazu asi dva tyzdne, a este mi vypisal Emamera ta je kvalitny liek na predpis, a ked ja teraz mam reflux dam si Emaneru podla potreby,.vsetko by sa malo upravit do 3 tyzdnou,....

@anonym_4a409e takže je to normálne aj takto dlhšie sa zotavovať, že chce to len čas podľa vás? Ešte mi napadlo, že som prehltala počas vyšetrenia, aj to mohlo ten krk tak podráždiť, že ešte dnes pri ohnutí hlavy (ako si tlačím bradou na krk) tak mám bolestivé to...naozaj nechcem ísť s tým k doktorke, lebo si bude myslieť, že som mimo a preháňam. Bolel vás aj krk, hrtan takto dlhšie ?