icon

Nepríjemný tlak pod rebrami

9. júl 2025

Dlhodobo mam traviace problemy, milion gastro vysetreni, stale vsetko ok. V sobotu som robila kolac a nanho glazuru, ktoru som v kuse ochutnavala. Bolo to podvecer. Uz vtedy som citila krce. V nedelu som sa zobudila s hroznou nevolnostou, pocit na zvracanie. Nejedli som nic iba par tych ryzovych chlebikov. V pondelok som si dala rano hrianku s maslom a sunkou. Do pol hodky mi zase bolo zle. Tupa bolest hore v strede, nevolnost a zase pocit na zvracanie. Tak som si dala uz len suchar. Vcera som riskla hrianku ale taku silnejsiu co bola takmer ako suchar, ale vecer som si uz dala hrianku so sunkou a na obed kuracie z vyvaru a varene zemiaky. Nepotrebovala som ani tabletku po jedla, myslela som aze to bude ok. Ale vecer som zacala citit mierne krcne, dala som si algifen. Citila som hrozny tlak v hornej casti brucho, velmi neprijemny, zaspala som az o pol3, uz som citila aj hlad vtedy. Dnes rano som sa zobudila o pol5 s tym ze zase ten isty tlak ale citim ho aj v tom istom mieste v chrbte. Chytila ma hrozna panikq, vyletel tep, kedze beriem lieky na tachykardiu hned som si ich dala. Mavam casto traviace problem, ked viacej zjem alebo nieco co by som mozno nemala. No takyto tlak som este necitila. Moja dr dnes nerobi. Davala som si od nedele nolpazu, neviem ci mi toto nerobi lebo po helicidey, enamere mi stale bolo velmi tazko. Bojim sa ze mam zapal pankreasu. Brucho na dotyk neboli, stolica je normalna, kusok svetlejsia ako bezne ale tak nejem nic normalne, moc ok, teplotu nemam. Nejake skusenosti alebo rady? Vdaka

Strana
z2
balerina2025
9. júl 2025
@anonym_autor

@janka_266 nie som zlta. Aj moc ma normalnu farbu, robila som si rano ak test z mocu s tymi indikatoroymi papierikmi a tam bilirubin a urobilinogen ok

@anonym_autor no nic dufam ze ides k lekarke.

autor
9. júl 2025
@balerina2025

@anonym_autor no nic dufam ze ides k lekarke.

@balerina2025 uz sedim v cakarni

balerina2025
9. júl 2025
@anonym_autor

@balerina2025 uz sedim v cakarni

@anonym_autor no daj vediet. 🍀

autor
9. júl 2025
@balerina2025

@anonym_autor no daj vediet. 🍀

@balerina2025 vraj najskor z jedla nejakejo pokazeneho, jedla som v sobotu aj grilovany enciacn. Zakladne ko boli ok a aj crp. Usg tiez

ivik4
9. júl 2025
@anonym_autor

@balerina2025 vraj najskor z jedla nejakejo pokazeneho, jedla som v sobotu aj grilovany enciacn. Zakladne ko boli ok a aj crp. Usg tiez

@anonym_autor autorka, v tom zakladnom krvnom obraze si mala aj amylazu a lypazu ? Lebo aspon co ja viem, Ta v zakladnom nieje. Aspon o tom neviem, mozem sa mylit tak sa pytam. Mne ked vzdy kontroluju hodnoty tak doktor povie ze mi to dava brat navyse mimo toho zakladneho

autor
9. júl 2025
@ivik4

@anonym_autor autorka, v tom zakladnom krvnom obraze si mala aj amylazu a lypazu ? Lebo aspon co ja viem, Ta v zakladnom nieje. Aspon o tom neviem, mozem sa mylit tak sa pytam. Mne ked vzdy kontroluju hodnoty tak doktor povie ze mi to dava brat navyse mimo toho zakladneho

@ivik4 nie nie, ale dr mi vravela ze by boli zmeny v ko aj crp keby ze je tam akutny zapal pankreasu. Mozno si necham sama zobrat na vlastne naklady pankreatixke enzymy

balerina2025
9. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aha toto sme nevedeli ze si jedla jasne ze moze byt z toho

ivik4
9. júl 2025

Nie, ked je podrazdeny pankreas a zvysene hodnoty, crp mozes mat stale v poriadku . Mala som tak ( inokedy, nie ked bol zapaleny). Teraz sa nebavime o zapalenom ale o podrazdenom a bolestiach.
Ano ak si chces byt uplne ista, daj si niekde spravit

mamina7070
9. júl 2025
@anonym_autor

@ivik4 nie nie, ale dr mi vravela ze by boli zmeny v ko aj crp keby ze je tam akutny zapal pankreasu. Mozno si necham sama zobrat na vlastne naklady pankreatixke enzymy

@anonym_autor ak robili krv crp a usg tak to zapal pankreasu nebude, skor dietna chyba potom.

Strana
z2