icon

Nesedia mi šošovky

alureb
19. máj 2022

Čaute...Co mam robiť...skusala som už 2 značky šošoviek a mne asi nesedia. Občas ako keby ťažšie zaostrujem,že sa mi posúvajú po oku. Trochu prevratim oči (neviem ako to povedat🤣) vrátia sa sosovky späť a je to ok? Možno je to len o zvyku..neviem,no...nemáte skúsenosť s niečím podobným?

moonlight1210
19. máj 2022

@alureb to je bezne, zvyknes si, ze sa obcas zlahka posunu. Staci zmurknut, ci zavriet oci a supnu sa na miesto.

alureb
autor
19. máj 2022

A to tak často? Mne napadlo,že mám zle zakrivenie alebo zlý typ šošoviek alebo co..ale asi ozaj len zvyk

nerya
19. máj 2022

A kde kupuješ šošovky?.hádam nie sama, ja som šla normálne k očnému, skúsil jedny, premeral, skúšal ako vidím, či sedia na oku, šošovky by sa nemali kupovať len tak podľa dioptrií, mne zapasovali až tretie

alureb
autor
19. máj 2022

Bola som u očného a na základe jeho premerania som išla do optiky, tam ma tiež zmerali,ale nakoniec som si cez net kupovala (vasesosovky).

madamcoco
19. máj 2022

@alureb ahoj, roky som nosila šošovky.
Pred pár mesiacmi mi začali v očiach tak vadiť, že ich neznesiem ani pol hodinu.
Tak mám od čias škôlky zasa okuliare na nose. 😃
Príčinu nepoznám, nosila som roky tie isté a zrazu toto. Vyskúšala som aj iné a tiež zle. 🤷

leuska0910
19. máj 2022

Mozes mat nejake zakrivenie, alebo co.. ja som skusala 5znaciek, kym mi tieto, co nosim, sadli dokonale, ani neviem, ze ich mam v ociach🙂 objednava mi ich ocna.

pukina
19. máj 2022

Ja nosim sosovky uz asi 6 rokov a prednedavnom som chcela skusit inu znacku, ale absolutne mi nesadla a mala som presne rovnaky problem, v oku som ich stale citila, trochu ma rezali a to ani neboli naruby 😀 vratila som sa teda k povodnej znacke. Musis skusat, ktore ti sadnu najlepsie..

nerya
19. máj 2022

@alureb ja som tiež chcela na začiatku podľa dioptrií z netu lebo je to lacnejšie, ale potom som čítala, že je lepšie keď odborník skontroluje ako šošovky sedia na očiach, myslím, že ak pôjdeš k očnému skôr ti poradí, prípadne skontroluje

alureb
autor
19. máj 2022

Vďaka baby, skočím ešte raz inému doktorovi a snáď do tretice mi ďalšie sadnu😊