Neskutočná bolesť polovice tváre
Ahojte, chcem sa s vami poradiť .... Neskutočne ma boli ľavá polovica tváre, táto bolesť trvá asi od začiatku roka ...Najprv raz za dva týždne, raz za týždeň a v poslednom čase je to čím ďalej častejšie, je to aj niekoľkokrát za týždeň. Najprv som navštívila obvodného lekára, ktorý ma nikam neposlal a nasadil mi antibiotiká s tým, že je to možno len podráždeny trojklanný nerv, a že ak lieky nezaberú, pošle ma neurológovi .. Samozrejme nezabrali a min. týžden som bola u neurológa, ktorý ma poslal na rtg prínosových dutín a lebky s výsledkom negatívnym, tak usúdil, že je to "asi" prechladnutý trojklanný nerv a nasadil mi Novalgin a Milgamma a doporučil mi ohriavať si lampou tú časť tváre. Lieky beriem od piatku, nedela, a pondelok kľud a včera ma to zase chytilo. Bolesť začne väčšinou večer pred spaním alebo počas noci, čiže sa s ňou buď budím, v horšom prípade ani nespím. Lieky nie vždy zaberú, ako napr aj teraz, nezabrali od včera večera.... Bolí ma spánok, bolesť prechádza až ku koreňu nosa, Ďalej akoby zuby, ale zuby to horné nie sú, pretože sa viem najesť normálne, ale akoby nad nimi .. Bolí ma celá lícna kosť a prechádza to až smerom k oku ... Sem tam ma bolia aj dolné "zuby" resp ďasná alebo čo a pichá ma v uchu .... Avšak najväčšia bolesť je bolesť spánku, tá je bodavá a stále pretrvávajúca a lícnej kosti ... Prosím poraďte čo to môže byť .. Neviem či to môže byť od zuba, mám robený panoramatický rtg zubov pred pár týždňami a u zubára som bola každý týždeň a nič .... Už som načisto zúfalá, v práci ledva existujem a doma tiež ....
@sima.p ahoj fuuu uz si nepamatam ale bolo to krute asi dva mesiace? ma celu chvelu, mozno menej. Netusim uz si to nepamatam. A preco ju beres?
@cherry1981 no beriem ju kvôli trojkalannému nervu, už vyše 2 rokov, začínala som 2x denne 75 mg, neskôr ráno 75 mg a večer 150 mg a teraz už užívam 2 x denne 150 mg 😒 😒
A Ty ju už teda neberieš? Tiež si mala problémy s trojklanným nervom?
@sima.p to mas stale bolesti? Ano ja som mala trojklanny nerv ale mne to postupne vysadzala nezvysovala davky, preco ti zbysuju davky a neskusia postupne vysadit?
No u mna je to tak, že napr. 2-3 mesiace nebolí, potom týžden boli, potom mesiac nebolí, potom 2 dni bolí a tak sa to strieda. Dávky mi zvýšil práve vtedy, ked bolel aj týžden.
@cherry1981 ahoj, vcera som si nedala Lyricu, uz ju chcem konecne vysadit, uz sa odhodlavam 2 mesiace. Mam znizenu davku na 1x 75mg vecer, s tym, ze mozem vysadit. Bolo nieco, co Ti pomahalo zmiernit abstaky? Ak si teda este pamatas.
@sima.p ahoj nič len to pretrpieť. Aké abstaky boli hrozné .
@cherry1981 a pamatas si, ako si ju vysadila? Prestala si po tej davke 1x75mg vecer, alebo si este brala napr. obden?
@sima.p fuu už si nepamätám ale sa mi zdá že večer. Obden asi nie.
@cherry1981 dakujem a drz mi palce
@lilyianka Chcela by som.sa opytat, co Vam.nakoniec na tieto.priznaky pomohlo ? Lebo mam.rovnake ako Vy. Hrozna bolest
@soffinka22 zdravim....pozeram ze prispevok som písala v marci min.roku....tieto bolesti a este horsie u mna pretrvávali az do cca oktobra novembra....pochodila som vsetkych moznych lekárov...neurologov,ocnych,usnych,zubarov....chodila som na rehabilitacie aj infuzie....ale nech sa dostanem v jadru..mne tieto bolesti sposobovala zablokovana a stuhnuta krcna chrbtica....navstivila som jednu neurologicku u nas v meste,u kt.som bola raz ako decko a viem ze ludia si ju chvalia...ked som jej povedala svoj problém,len sa ma spytala aký matrac mam...povedala som makky...ze mam kupit tvrdy a vsetko ustupi....tak aj bolo...postupne bolesť odisla....matrac kupeny aj poduska anatomicka a zacala som pravidelne chodiť na masax....aspon raz tyzdenne....a teraz rok po je vsetko ok...samozrejme ak nezanedbam masaze 😉 ale to uz viem ze ked zacne bolest treba mi tp rozmasirovat....doma som cvicila aj cviky z jogy na krcnu chrbticu a sama v pripade potreby viem kde si mam krk pomasirovat....
Dufam ze som aspon trochu pomohla...ak by ste mali nejake otazky tak napiste
@ela_79 Prosim ta, nepamatas si náhodou ten cvik?
Žiadaj CTčko a magnetickú rezonanciu, podľa mňa ide o neuralgiu, mama to má, ide s tým aj na operáciu. Bude sa to len a len zhoršovať...
postavis sa rovno pred stenu= tvarou k stene , tak aby si mala celo od steny cca 10cm
medzi celo a stenu das malu loptu, okolo 10 cm priemer alebo trochu menej, jemne ju celom tlacis o stenu a akokeby ju po stene gulas, robis kruhy, ciary hore dole a co ti napadne, to vraj uvolnuje mnedzistavcovi priestor tej kritickej platnicky co moze tlacit na nerv
povedal mi ze ho mam cvicit vzdy ked si spomeniem ... teraz uz necvicim lebo vecer cvicievam celu celu spinalnu zostavu a celkovo sa snazim mat krk v teple a take vyrazne problemy uz davno neboli...
@lilyianka
vytrhnutie osmiciek vraj moze viest k problemom s krcnou chrbticou, vraj ich odstranenim alebo vytrhnutim jednej z nich moze dojst k zmene rozlozenia neviem coho vsetkeho a moze to ovplyvnit rozlozenie tlaku na platnicky ... neviem pogoogli, ja som o tom niekde citala v casoch ked som mala problemy s bedrovou chrbticou ze vsetko v tele je navzajomm poprepajane. Napr aj kurie oko na jednej nohe ta moze dohnat k prasknutej platnicke v chrbtici ... zle nasliapavas na jednu nohu, panva je nevodorovne a potom je to s chrbatom len horsie ...
@ivetlo ako ti vlastne prišli na to ze je to ten zub?
@kavicka12 som si to celé prečítala a normálne mi je zle z toho čo som prežívala a to bol len začiatok, mne to totižto trvalo celý rok a gradovalo to. No ale skúsim v skratke. Pochodila som všade mozne. Zubár, orl, očný, 3x zmena neurológa, infúzie, rehabilitácie. Už má bolelo všetko,cela tvár resp hlava, neskôr mi začal tŕpnuť jazyk a dokonca nos. Nuž ale u mňa sa jednalo a stuhnutie krčnej chrbtice a pomohol tvrdy matrac,anatomicky vankúš, časté masáže a cvičenie.
Jaj ja to mám ,tiež spojené z hucanim (tinitusom)už nevládzem ,krčna má nebolí,ale polka tváre a to neskutočne hucanie

@cherry1981 prosím Ta a tie abstáky po Lyrice Ti asi ako dlho trvali? Ja ju užívam už vyše 2 rokoov ☹