Neuroborelióza
Dobrý deň. Prosim vas chcela by som sa spýtať. Stretli ste sa niekto s tym že máte neuroboreliozu aj ked ste nemali z krvy pozitivnu boreliozu ale negativnu? Ja mam strasne bolesti chrbtice mám poškodené kríže tŕpne mi noha mala som utlaky na duralny vak a koreň. Po prt ct uz utlaky nemam ale napriek tomu mam strasne bolesti a neviem sa ani ohnúť. Mam vysunute platnicky a kadečo. Neurolog povedal ze z jeho strany nevidí aby som mala bolesti. Ze sa môžem dať hospitalizovať a zoberu mi z mozgu mok ktorý poslu do labolatoria a bude sa skúmať ci nemam neuroboreliozu ktora napada nervy. Ďakujem
@dizzy1822 Áno, ja. Až krvné testy na súkromnej klinike v BA preukázali neuroboreliozu, oni posielajú krv do nemeckého laboratória. U nás stále negatívne, zabila som tak 5 rokov života, bola zo mňa úplná troska. Teraz na poriadnej liečbe už je to lepšie.
@zefyra Dobrý večer prosím vás na ktorej klinike? Tiež sa dlho trapim, kým mi na to prišli ale už je to neznesiteľné.

Ahojky, neviem ako si na tom dnes. Radikulárny syndróm ani presunuté platničky nemusia byť dôvodom na bolesti. Ja som mala borelku tiež negatívnu, a aj tak sme s bylinkárkou nasadili byliny a ťažkosti začali postupne prechádzať. A to som bolav stavoch kedy bežné fungovanie bolo nemožné, dennodenné kolapsy, úzkosti, brmelo mi celé telo, extrémne bolesti chrbta (mne to vystrelovalo od krížov dohora až do hlavy) a kopec ďalších - keď som to rátala tak tých symptómov bolo vyše 70.
Ale - a to podotýkam - veľké ALE - telo je zvláštny stroj a môže sa stať že to, čo ťažkosti spustilo, tak že s tým si už aj poradilo, čo bol tiež môj prípad. V čase keď už tie baktérie boli podľa iných meraní zrazené o vyše polovicu dole a cítia som sa relatívne dobre (už som vládala aj športovať), sa stalo úmrtie v blízkej rodine a symptómy sa mi vrátili. Ono existuje taký mechanizmus v mozgu že ak máš nejaké traumy alebo si nejaký typ osobnosti, máš tendenciu potláčať pocity atd, tak namiesto tých pocitov to výstrelí do tela. Môže to rozbiehať strach zo symptómov a chorôb, hnev, smútok, nuda, celá plejáda pocitov. Raz sú tie bolesti a symptómy zapísané v podvedomí tak ich môže nervový systém neskôr generovať aj keď už pôvodná hrozba neexistuje. Typický príklad je post-lyme alebo dlhý covid. Človek už chorobu dávno prekonal ale symptómy pretrvávajú. Existujú na toto programy, ako sa z toho dostať, najznámejší je asi Alan Gordon alebo Howard Schubiner. Ale na YouTube nájdeš kopec ďalších ľudí čo sa tomu venuje, ja mám rada Dan Buglio. Držím palce!