icon

Neustále bolesti hrdla

somavi
12. jan 2017

Ahojte baby . píšem hlavne preto , ci sa uz niektorá s tým nestretla , lebo som trosku z toho na nervy.
Na krku maM dve hrcky (uzliny?) , jednu tesne pod sankou , druhu kus nižšie . Dr. len mavla rukou, ze uzliny. Jednu mandľu mam stále zväčšenú. NevieM ako dlho , mesiace , roky.. fakt neviem . V lete som si to všimla. Dr. povedala , ze to je zvlastne, ale ze je to ok . No fajn . Často sa mi tam tvorí hnis.
Dalej ma casto pobolieva hrdlo. Brala som uz 2 x atb ( výter z hrdla tam bol nejaký bacil) , na to hrdlo to dajak nezaberá . Boli hlavne ked idem von , ked zjem sladké , večer a rano . Cez den ani nie.
a teraz este ma pobolieva neviem ci horné zuby zadné , ci skôr okolo ucha to je... neviem predné identifikovať .
Kus sa uz bojím a som z toho na nervy.
Nebolo by fajn ist aspoň na orl? Nestretli ste sa s tým ? Lebo nexhcem vyzerat ako hypochonder, ale ma to kus trápi . Dakujem

Strana
z2
iva4444
25. apr 2024

@somavi ahoj.co to nakoniec bolo?

majusik1304
25. apr 2024

@somavi ahoj autorka, ja mám tiež takýto problém. Išla som s tým na ORL,bola som už po X ATB a stále stále má pobolievalo hrdlo a presne len v noci a ráno. Cez deň nie. Doktorka mi urobila výter na ORL a vyšiel mi streptokok, ale ja som mala pred tým ešte šarlach prekonaný, tak povedala že toto nemá význam už preliecovat ATB a poslala ma na výber mandlí do nemocnice. Bola som tam na prvom vyšetrení, tiež odporúčali vybrať krčné mandle, aALE, na operáciu musím byť úplne zdravá a nesmiea vôbec bolieť hrdlo. Čo mňa teda bolí NON-STOP každý deň. Takže neviem ako ďalej, asi to budem zase konzultovať, že čo a ako v nemocnici....keďže tá bolesť je chronická. Kloktam slanú vodu, propolis....ale stále to bolí.....a najmä boli keď si dám zmrzlinu, studené nebodaj bublinkate.... samozrejme sa tomu vyhýbam. Ale takto som to odpozorovala, že jednoducho toto nemôžem lebo sa to ešte viac zhorší. A vraj aj keď vyberú mandle tak nebudem môcť studené, bublinkate lebo hneď bolí hrdlo. Ale tie mandle sa vyberajú najmä kvôli streptokoku, lebo môže napadnúť srdce, obličky...no je to beh na dlhé trate. A tiež som z toho nešťastná....

zuzka0601
20. jún 2025
@lumi46

No ja som tiez riesila moje pozvacsovane uzliny na krku pred dvomi rokmi 🙂 a citlive hrdlo a hlavne pocit cudzieho telesa v nom.. krcna mi povedala ze vela ludi ma takto pozvacsovane choroby po prekonani chorob mozu ostat vacsie.. bola som aj na sone.. vysledok len zvacsene uzliny.. a co sa tyka tej bolesti ja som az tak bolest nemala ale k tomu hrdlu mi zistili gastroenteralny reflux ( zaklapka na zaludku sa nwzatvara a obsah ide hore do pazeraka a hrdla, ked sa predklonis napr... a drazdi hrdlo a ja som mala zapal pazeraka aj.. ) brala som lieky a upravilo sa to..

@lumi46 dobrý deň viem že to je veľmi dávno ako dlho trvalo kým sa vám stav zlepšil? A bolelo vás aj ucho? A ešte ak môžem aké lieky ste brali?

Strana
z2