Neustále búšenie srdca a vynechavanie rytmu

scandinavia
13. nov 2016

Ahojte babulky.. chcem sa poradit, ci niektora z vas zazila nieco podobne a co to bolo.. ci problem so srdcom, ci stitna zlaza alebo nieco ine..
Uz par mesiacov mi neprijemne busi srdce..citim udery v krku, obcas silny uder medzi tymi normalnymi, obcas vynechanie a potom silny uder.. nie je to len moj pocit lebo ked som poprosila manzela aby mi skusil tep tak citim vynechanie a nepravidelne udery. Deje sa mito od minuleho novembra s mensimi prestavkami a jednou vacsou asi 4 mesacnou prestavkou ked som mala klud.. bola som u obvodacky- tlak nizky, pulz ok lebo pocas polminutoveho merania som tuto arytmiu prave nemala.. rovnako EKG u kardiologa kde sa na mna len usmievali ze ich 15 sekundove meranie nic neukazalo a som v poriadku a ,,treba sa vyhybat stresu,,.
Stres nemam baby, mam kludnu pracu, stastne manzelstvo, chodime na prechadzky a zijeme si svoj pokojny zivot..ale citim sa stale nanic kvoli arytmii ktora ma neskutocne vycerpava ked ma chyti a za minutu mi srdce preskoci a vynecha aj 3-4x a takto to ide aj 3 hodky vkuse..a potom hodinka ci dve pokoj a potom to zacne znovu.
Kardiolog mi dal termin na echo na januar a endokrinolog na jul!:(
Zazili ste niektora nieco podobne ? Aka bola pricina.. som z toho fakt unavena
Ps: magnezko odskusane- nepomohlo
Dakujem babulky

lucinka511
13. nov 2016

@scandinavia to mas palpiracie. su dost bezne ak chces zkstkt ci ti ozaj vynechava a nie je to len subjektivny pocit treba 24hodinove EKG.popripade aj zatazove.... mozes si dat vysetrit aj stitnu. stitna byva ale skor pri zvysenom pulze okolo 90-100 za min.

janka279
13. nov 2016

@scandinavia ano, to vypada na extrasystoly. Vo vacsine pripadov nie su zavazne. Objavuju sa pri zvysenom strese. Aspon u mna to tak bolo. Pomohlo mi magne-b6.

liuska26
13. nov 2016

Skus si nieco nastudovat okolo tetanickeho syndromu. Ja ho mam potvrdeny od neurologa a mavam podobne problemy ako opisujes. Vyliecit sa to neda, ale nie je to zivot ohrozujuce. Priznaky mi zmiernuje obmedzenie kofeinu a toto: https://www.mojalekaren.sk/jamieson-horcik-250m...

uhnakova
13. nov 2016

moze to byt stitnou zlazou. Ja som bola na tom podobne, najhorsie zvykli byt vecery, to mi vynechalo srdce kazdy 5. uder, v pohode aj tri hodiny vkuse. Zabralo mi uzivanie susenych morkych rias, obsahuju vela jodu, ktory je potrebny pre spravnu cinnost stitnej zlazy. Davam si 4 cajove lyzicky denne, cca po tyzdni uzivania mi extrasystoly takmer uplne ustupili. Extrasystoly suvisia aj s menstruacnym cyklom, najlepsie je obdobie od skoncenia menzesu po ovulaciu, vtedy v podstate nemam vdaka riasam ziadne problemy a najhorsi byva tyzden pred menzesom, ale aj vtedy je to uz ovela lepsie, extrasystoly sa vyskytnu len sporadicky a to prudke udretie srdca po pauze sa stlmilo, takze je to znesitelne. Drzim palce, nech je aj tebe lepsie 🙂

tajka1986
13. nov 2016

@scandinavia pozri termin netermin,keby si tomu trosku pomohla...budes mat tento stav,chod na pohotovost...ked tam uz budes,domov ta s arytmiou len tak poslat nemozu a echo ti urobia. Pripadne aj ine vysetrenia. A mas vybavene... 🙂 Mne internistka povedala ked mi urobila ekg ze som zdrava ako repa,ha,truba to bola...Az v nemocke zistili co mi vlastne je...Takze bud bola uplne mimo pani dr.alebo ten pristroj v tej chvili nic neukazal. Dodnes mi to je zahadou

scandinavia
autor
13. nov 2016

@janka279 dakujen Janka. A taktiez si mavala tie extrasystoly- palpitacie tak dlho a tak casto? Ze niekolko hodin vkuse a aj viac krat za minutu? Lebo bezne arytmie raz za cas som mavala cely zivot ale to bolo nic..toto je peklo. Skusim to magneb6. Mozno mi to sumive magnezko nedostatocne vstrevavalo ked nemall ucinok..vyskusam.

scandinavia
autor
13. nov 2016

@uhnakova dakujem, aj ja to mam hlavne k veceru, i ked su dni kedy ich mam uz v posteli od otvorenia oci.. skusim odsledovat ci to ma suvis aj s cyklom..i ked teraz je to velmi zle posledne dni a som 6dpo takze by to sedelo. Citala som o uzivani jodu v doplnkoch ale mam respekt lebo vraj je mnoho poruch stitnej zlazy a pei niektorych sice pomaha ale pri inych poruchach mozE dokonca priznaky zhorsit a zvyraznit. Tebe to odporucila endokribologicka ci ci len tak skusala co pomoze?

scandinavia
autor
13. nov 2016

@liuska26 dakujem..pozriem si to. Mne to zacalo spolu s herpesom zoster- co je v podstate zapal nervov. Najviac som mala chytene prave rebra na lavej strane co je dost blizko srdcu takze asi to moze byt aj neurologicke. No herpes zoster mam daaavno prelieceny a nechce sa mi verit ze by mi toto mohlo kvoli tomu tak pretrvavat.:-/ ale nastudujem si o tom..dik

uhnakova
13. nov 2016

@scandinavia riasy mi poradila majitelka bio obchodiku na nasej ulici, ked som jej popisala moje problemy. Ja som v detstve mala znizenu funkciu stitnej zlazy a liecila som sa na to asi tri roky. Tak som si povedala, ze vyskusam riasy a uvidim, ved par dni uzivania mi nic neurobi. A pomohlo mi to, takze ich uzivam uz treti mesiac. Riasy obsahuju aj dalsie mineraly, tak mozno aj nejaka ina latka napomaha ucinku. Ale myslim si, ze hlavne ten jod.

janka279
13. nov 2016

@scandinavia iste obdobie som to mala snad kazdy treti, stvrty uder. Bola som v uplnej panike. Ale je pravda, ze som mala vela stresu a zle som spavala. A viac extrasystol som mala, ked som si vecer lahla do postele. Mozno je to zmenou polohy tela. Jedna pani docentka, kardiologicka z Univerzitnej nemocnice z Martina ma uistila, ze to nie je nebezpecne. Nejako ma to ukludnilo a pomaly to ustalo. Z casu na cas sa extrasystoly objavia, hlavne ked menej spim, ale uz nie su take caste a po dobrom spanku a magne B6 ustanu.

ervenka
13. nov 2016

@scandinavia pred tym ako zacnes s jodom, precitaj si toto: http://www.tvojlekarnik.sk/liecba/telo/vitaminy... pockaj do vysetrenia stitnej zlazy, a porad sa s lekarom. Lebo napr. tu v Nl sa kelp vobec neodporuca. Ani B-ckove preparaty, pokial clovek netrpi nedostatkom.

uhnakova
13. nov 2016

@scandinavia ja som sa este v septembri citila ako hrobarovi na lopate, strasne to bolo. To poskocenie srdca aj vcelku boli, hlavne ked je to tolkokrat za sebou.

mirkaaa80
13. nov 2016

@scandinavia poznám tieto stavy. Treba užívať horčík, najlepšie v kombinácii s vapnikom a zinkom. Sumive magnezium nie je postačujúce. Neskusaj žiaden jod....ja som podstúpila kardio aj endokrinologiu a všetko negatívne. Potvrdila sa mineurogenna tetania. Príznaky sú veľmi nepríjemné, tvaria sa ako vážne ochorenie, ale našťastie to nie je. Skusim aj ja odsledovať tie extrasystoly, ci majú u mňa závislosť na cyklus. Ja skôr mavam obdobia bez nich- pol roka,rok a potom zrazu sa objavia. Palpitacie mám dlho, veľakrát som bola aj na ekg a nič sa nikdy nezistilo. Búšenie mi ale spôsobuje aj strava- mám potvrdenu histaminovu intoleranciu , skus či na to nemôže mať aj v tvojom pripade podiel strava.

janickadr
13. nov 2016

@scandinavia Napriek tomu, ze ti Mg nepomohlo, skus si ho aspon mesiac davat 500mg 2-3xdenne. Inak v tvojom pripade ti moze aj obvodak vysetrit aspon TSH vylucit zavaznejsiu poruchu funkcie stitnej zlazy. Rovnako obvodak ta moze poslat aj na 24-hod. EKG Holter, kde by sa tie tvoje problemy (teda extrasystoly) pravdepodobne zachytili, kedze mas tazkosti v podstate denne. A napokon, ak ti na ne nepomoze Mg, tak obvodak ti moze dat nizku davku lieku, tzv.betablokatora, ktory pomoze utlmit az uplne odstranit extrasystoly a tak vyriesi tvoje problemy...

papricka33
13. nov 2016

@scandinavia ja som to mala počas tehu, občas aj teraz. Na echu to lekár videl, ale ubezpečil má, že to nič nie je. Ze niektorí ľudia su citlivejší a cítia to intenzívnejšie a niektorim sa to deje rovnako a necítia to. Ono to nie je vynechanie, 🙂 to by si inak dopadla 😉 len jednoducho vtedy sa ti ozvy prenesú slabšie. Tiež mi lekár odporucal magnezko, jogu, dychové cvičenia, autogenny trening... mne magnezko celkom zaberá. Ono s tým stresom je to tak, ze v podstate sa ti môže diať niečo podvedomé, čo sa snažíš vytesnovat a neriešiť. Ale niekedy staci aj trochu oddýchnuť, relaxovať... a súhlasím, magnezko treba brať trochu dlhšie, najlepšie Magne B6. Nie sumaky

maruska.s
14. nov 2016

@scandinavia Ahoj, tiez to poznam, tiez to mavam, niekedy viac, niekedy menej, sú dni, keď vôbec...bola som na štítnej, ta je v poriadku. U kardio - je to vraj neškodné, treba zlepšiť kondicku, malo by vraj pomôcť behanie, skúsila som, zatiaľ som bola len pár krát, ale cítila som sa lepšie....mám aj lieky, lebo som mala aj v kľude moc vysoký tep, inak tlak nízky...chapem, že Ťa to trápi, lebo je to strasne nepríjemný pocit...

jajulaa
14. nov 2016

@scandinavia ahoj, aj som to mávala a dosť dlho, kým som nešla na vyšetrenie štítnej žľazy. Kde sa mi potvrdila zvýšená činnosť štítnej.
Tak určite odporúčam toto vyšetrenie, len chcem upozorniť, že musíš ísť ku špecialistovi, lebo ja som mala napríklad výsledky na štítnu u obvodnej dobré a v Ľubochni mi na toto prišli. Neviem odkiaľ si, ale určite odporúčam Ľubochňu, tam ti za jeden deň vyšetria všetko a ty ak si tam počkáš ideš odtiaľ už aj s receptom, v prípade zlých výsledkov.
A nemáš ešte nejaké iné príznaky, mne napríklad dosť vlasy padali, mávala som ľadové ruky a aj sa mi potili.

tt247
14. nov 2016

@scandinavia Ahoj, myslím, že sú to extrasystoly, aspoň mne tak povedali po 24-hod. vyšetrení, no vtedy ako naschvál bolo všetko viacmenej v poriadku. Ja užívam Magnerot, ten je bez predpisu a potom Kaldyum raz za čas, no ten je asi na predpis. V podstate ide o doplnenie draslíka a horčíka + mne viacero lekárov odporúčalo marhule a banány vo zvýšenej miere a tie sú naozaj fajn.

charity
14. nov 2016

Aj histaminova intolerancia sa takto prejavuje.

adka2011
14. nov 2016

Teda, uz nejaky cas zamyslam, co mi je, kedze mam rovnake priznaky, takze mi tato diskusia super pomohla!

marka13
14. nov 2016

@scandinavia Ahoj, okrem stresu a unavy to byva aj zo stitnej zlazy .Tiez som mala busenie, zrychleny pulz, prebuchavanie - az som sa hockedy rozkaslala z toho. Nemohla som uz preto ani zaspat casto. Nakoniec som sa jedneho dna zobudila s tlakom na hrudi a stazenym dychanim...spanikarila som a skoncila na pohotovosti....Na kardio mi nic nezistili, vyklula sa z tohi stitna zlaza - znizena cinnost. Teraz uz roky beriem Euthyrox a je to ok. Len kym ti na endokrinologii nepotvrdia ze si ok po tejto stranke,jodu a riasam a spol sa radsej vyhni. Mna lekarka dorazne upozornila ze to moze narobit so stitnou viac skody ako uzitku ... V kazdom pripade Ti zelam skore uzdravenie 🙂

boneta
14. nov 2016

Neviem ci to ma nejaky suvis ale to busenie srdca som mala ked som mala velmi nizku hladinu zeleza. Beriem zelezo pravidelne a od vtedy mam pokoj.Klop klop klop 🙂

meusicka
14. nov 2016

@scandinavia ahoj, ja som mala busenie srdca, ked som mala problemy so stitnou. aj mne dali termin na dost neskoro a ked som s tym zasla k obvodnej, sa zhrozila. zobrala telefon a zavolala endokrinologovi. ja som mala zle vysledky krvy.
moj muz ma zase problem s vyskym tlakom, a jemu na rychly pulz zabralo, ze zacal pit pravidelne harmancekovy caj a hlohovy caj. jemu aj lieky na tlak len stlacili tlak, ale na pulz mu nepomahali. az ked zacal pit tieto caje tak sa mu to postupne zlepsilo a teraz dokonca nebere ani lieky na tlak.

myskahryzka
14. nov 2016

@scandinavia Ahoj. Necitam co sa tu pisalo predomnou, tak sa mozno budem opakovat. Ja mavam nieco podobne. Vola sa to extrasystoly a vraj to nieje nebezpecne, aj ked je to velmi neprijemne. Pochodila som kvoli tomu lekarov , mala som aj Holtera, ktory to zaznamenal. Vtedy som bola velmi anemicka a ked sa mi zlepsila krv, zlepsili sa aj tie extrasystoly. Vtedy som ich mala stale..cely den.. snad kazdu minutu. Teraz raz za tyzden. Ale vzdy, ked sa mi krv zhorsi, tak aj srdiecko zacne poskakovat. Ta anemia je u mna chronicka. Vraj to moze byt aj vtedy, ked clovek malo pije a krv je moc husta. Takze moja rada znie...vela vody a doplnit zelezo. Kazdopadne dat urobit krvny obraz. To urobi aj vseobecna.. No a ten termin u endokrinologa.. to je cista utopia. No vseobecny test na stitnu ti moze urobit tak isto vseobecna.. Kazdopadne prajem skore uzdravenie.

luckacik
3. apr 2018

Ja mam detto to iste len doplnim pri vinechani tlkotu cítim tlak

scandinavia
autor
19. aug 2018

@luckacik ano..ja tiez..tlak do hlavy ako keby

dandulina
3. sep 2018

Aj ja to mavam, su dni ked ich mam cely den, inokedy nic..uz som z toho na nervy. U lekara som bola na ekg, nic sa nezaznamenalo aj stitnu zlazu mi vysetrili, tam tiez ok..je to velmi neprijemne..vie mi to tak pokazit den..mavam to napr pri zmene polohy tela..niekedy ked dlho stojim a posadim sa, alebo opacne..alebo z vycerpania..ale uz som to mala, aj ked som bola v klude..ale zjavne zas zle sedela alebo co..jednoducho si to vsimam, kedy sa to deje..je to velmi tazke si vraviet, vsak to nic nie je..

chloe135
22. sep 2018

Ahojte. Tak ja som zacala mať take poriadne bušenie srdca od minuleho roka. Inak sa liečim na tachykardiu beriem concor 5 mg.Je to zvlaštne pretože mne bušenie prichádza ihned po nahlom prebudení napr. v noci. Srdce trepe ako blaznive, prvý krat sme šli s mm na pohotovosť tam mi dali tbl pod jazyk a natočili echo všetko ok , dali vyšetriť štitnu ta je tiež ok. Na kardio to uzavreli , že niesom kardio pacient. Tak mi povedzte čo mi je?? a prečo vlastne mávam tieto ataky.

arcanne2
22. sep 2018

Necitala som komentare len napisem svoju skusenost, mala som s tým problém od minulého oktobra, presne som mala to isté čo popisujes, k tomu tocenie hlavy.raz som mala pocit že dostanem infarkt a bežala som sa pohotovost, no všetko ok. Vysetrenia ako ty, u obvodnej a u internistky, tiež to uzavreli že stres a že to nič nie je. Ale ja som mala vtedy tazke obdobie. Nakoniec mi obvodna poradila lieky na ukludnenie keďže som bola zúfalá z toho. Brala som ich len mesiac, odvtedy mam klud.

ka_ti
18. okt 2020

@scandinavia Dobry den, sice mate starsi prispevok ja som bola vcera s tym na pohotovosti ale tlak len trocha vyssi v normne a busenie srdca. Ako ste s tym pochodili pomohlo vam na to niečo?