Neustále kŕče v bruchu
Dobrý deň, už nejaký čas mávam takmer každé ráno, ako vstanem, kŕče v bruchu. Niekedy mám hrozne nafúknuté brucho. Niekedy to prejde, keď idem na stolicu, niekedy to pokračuje ďalej. Trvá to niekoľko dní, potom pár dní mám kľud a opäť sa to opakuje. Už som z toho na nervy. Na gastre pred rokom mi zistili HIT a alergiu na mlieko. To sa snažím dodržiavať. Neviem už, čo mám jesť. Tento problém mi začal tak na jeseň.
Nestretol sa, prosím, niekto s niečím podobným a čo by to mohlo spôsobovať?
Ďakujem.
Zrovna dnes som bola s podobným problémom. Vzala mi krv tak uvidíme zajtra čo mi povie….
@kubizde ako dlho vám to už trvá?
Cca mesiac
@kubizde tak hádam vám niečo zistia a rýchlo to dáte na poriadok. Ja som bola ako tak s kŕčmi uz v pohode. Mala som to asi od jesene a pomaly som zistila čo mi robí asi zle, pravdepodobne pečivo. Nejako som tu stravu ustrážila a bolo fajn a prišla brušná viróza pred týždňom a odvtedy mám nenormálne kŕče každý deň zase.
No dúfam že sa vám polepší! ❤️
Ja sa stym trápim 15 rokov..na počudovanie mi nikto nikdy nerobil testy na intoleranciu. Idem si ich dat teraz urobiť. Zrejme to bude lepok. Ak ho vysadim je mi dobre. Ale tiež to trvá než sa dám do poriadku, kludne aj niekolko dní. Ja to mávam poobede okolo 4-5.. zaberá kvapky iberogast als to neriesi problém. Mne nezistili nič na gastro, ani z krvy ani zo sona. Podľa symptómov to na alergiu vôbec nevyzerá takže idem riešiť tie intolerancie.
@sandra49 noo, mne mlieko z krvi tiež nevyšlo. Až zo vzoriek z gastroskopie. Ale mám pocit že či aj ten lepok mi nerobí zle. Aj keď ten mi nevyšiel.
Mne zo vzoriek nevyšlo vôbec nič.. testy na intoleranciu stoja okolo 100€ a okolo 50 potavin. Ja som to konzultovali s doktorom a ze je to spoľahlivé, že také testy by mi spravili aj na alergologii ale tam kým by som sa dostala prejde aj pol roka. Je to nepríjemné tie bolesti a mega brucho..
@sandra49 no na takýchto testoch som veru nebola.
Ja už neviem čo so sebou. Stále ma niečo bolí. Na nervy som už z toho. Aj keď sa snažím držať diétu, stále
@kubizde prišli vám na niečo?
Predbežne gastritida..v pondelok idem ale na sono a potom na gastro 🙂 dali mi nolpazu 40 a musím držať dietu…
Celiakia je vylucena?
@leeshka áno, celiakia bola negatívna.
@kubizde už vám je lepšie?
Áno, nasadila som dietu a omnoho 🙂

neriesim aktualne ziadne intolerancie a alergie ale ja som toto mavala vzdy ked som si pred spanim dala tabletky prip. ked som ich nicim nezajedla, rano neskutocne krce, obcas som grcala a myslela som si ze umieram
vysadila som tabletky a nic mi nie je