Neustále potenie a nepokoj. Môže ísť o panickú poruchu?
Dobry večer . Chcem sa opytat ci ma niekto skusenost ? Odkedy vstanem potim sa ,oblečiem sa normalne do zimy keďže vonku je mínus ,a celu cestu v zime mi je teplo . Aj v obchode aj vsade ,prídem domov totalne spotena a vnútri cítim taky nepokoj . Kamaratka vraví ze je to panicka porucha.
@kristina23433 len podla týchto príznakov si nemyslím, že by to bolo ono
@kristina23433 neviem koľko máš rokov, ale mne takto začínala menopauza. Plus ešte ďalšie veci okolo toho 😏
@bielasovicka 27
@kristina23433 aha, tak to asi nie 🤭
@kristina23433 Ja mam panicku, ale mne skor byva zima praveze, ked to na mna pride. Neviem, len z tohto opisu by som ja osobne netipla panicku.
Keď mám z niečoho stresy, nervy, obavy tiež som sa tak potil. Aj keď bola zima furt. Súvisí to s tým nepokojom.
Pories ten skôr ako prerastie do panickej poruchy
@kristina23433 panicka Porucha to nie je
@marianarem ahoj mozem sa opyat ako u teba prebieha panicka porucha a co ti pomaha a ako casto ju mas
@katarinaschober Ahoj, mam uzkostno-panicku a take mierne prejavy mam velmi casto - mierna uzkost, napatie, bolesti, mozgova hmla, problemy so spankom, pocit zimy. To chodi aj pri unave, beznom strese, vlyvom hormonov, pri chorobach a podobne. Horsie prejavy byvaju len raz za cas, vacsia kriza raz za niekolko rokov. To byvaju velmi silne uzkosti, panicke stavy a ataky, problemy s dychanim, prehltanim, bolesti celeho tela, hnacky a traviace problemy, triasky, zasklby, aj zvukove halucinacie som uz mala (nie hlasy, ale rozne zvonenia), hrozna unava fyzicka aj mentalna, extremne problemy so spankom a sustredenim, vtierave myslienky. A vselico ine, ani si nespomeniem na vsetko 🙂
Pomahaju mi najviac rozne relaxacie a meditacie, odburavanie zbytocnych podnetov a cokolvek, co upokojuje nervovu sustavu. Za mna je panicka porucha extremne rozdrazdena nervova sustava, resp. nejaka porucha, v ramci ktorej chybaju v mozgu bud ukludnujuce neuroprenasace alebo ich receptory, alebo je tam prebytok niecoho, co nervovu sustavu aktivuje. Samozrejme nie som lekar, je to moje chapanie tejto poruchy odvodene z dlhorocneho pozorovania prejavov a toho, co pomaha.
@katarinaschober ahoj ja mam tiež panicku poruchu mam ju od 15 cize 3 roky pomaly. Ja to mavam kazdý den niekedy viac krat do dna niekedy viac niekedy menej. Ja osoben mavam ze sa mi tazsie dycha ze to citim obcasne malokedy ze mam zavart a cel sa potim . Ale vacsinou mam tazke dychanie a pocit ze mam akoby kamen na hrudi tazsie pluca. Bola som u psychiatra no neberiem antidepresiva ked mi ich predpiaal mne niekedy pomaha ked pouzivam metodu dychanie do stvorca cize sa zhlboka nadychnes nosom a naratas do 4 potom 4 naratas a vydichnes tiez 4 ratas. Skus si pri atakoch uvedomit a povedat nahlas ze je to oen docasne nic sa ti nestane nemoze tu to uvlizit je to len v hlave a opakuj si to mne to niekedy jemne ukludni. Taktiez sustredit svoju mysel v tej chvili na nieco ine naprikld ked si vonku pozri na hocico. Napriklad ja ked som v mhd pozriem kludne aj na niekoho topanky a rozmyslam ze z akeho materialu su ako asi dlho ich ma proste zamestnat mysel nad myslenim nqd niecim inim. Snad ti to pomoze aspon troska .
@123viktoria nadupane
@marianarem dakujrm za radu aj ja skusam meditaciu a chodim na reiki
@kristina23433 ja mám úzkosti.a je to presne opak.Ako náhle prídu,idem zamrznut🥶.A keď sa to uvoľňuje príde horučavost .Ale tá zima to je niečo neuveriteľné.Ťazko povedať len na základe toho ,že máš panicku poruchu .Treba si možno o tom niečo prečítať a trošku poštudovat ako sa cítiš ty .Či by si sa v príznakoch našla .
@marianarem dakujrm za radu aj ja skusam meditaciu a chodim na reiki
@katarinaschober reiki je super nebezbecne. Hned sa toho zbav. Bude ti este horšie s reiki. Uplne sa zbav reiki.
@katarinaschober reiki je super nebezbecne. Hned sa toho zbav. Bude ti este horšie s reiki. Uplne sa zbav reiki.
@veroni2 preco mas stym sskusenost? Mne to praveze pomohlo ma to upokojilo

No len na základe tohto by som nedokázala tvrdiť, že to je panická porucha.