Neustály kašeľ

jozeffezoj
29. jan 2024

Ahojte.
Mal som v decembri covid.
V januári som 2 týždeň som mal zápal zrejme priedusiek, neviem keďže sa doktor normálne nevyjadril. Bral som 3 dní antibiotika. PN mi už skončila.
Dnes som prišiel do prace ale hoci mi PN ukončil telefonicky tak stále kašlem. Môžem mať ešte zápal? Alebo je to nejaký bežný jav po zápale priedusiek?
Kašlem škaredo aj kolegovia sa ma už pýtali.
Dusí ma a pocitujem aj menšiu bolesť na hrudníku.
Kašlem z hlboká a škaredo.
Najmä keď som vonku alebo keď chodím.
Mam ísť z ova za doktorom?
(On rad eci zlahcuje a počítam ze ma pošle preč)
Ďakujem.za rady

0silvia0
29. jan 2024

@jozeffezoj a ako dlho si bol na pn? Dostatocne si vylezal ten zapal?

arieska
29. jan 2024

Tiež som mala v decembri Covid a tiež odvtedy kašlem. Tiež som brala ATB a nič nepomohlo, ten kašeľ je tu stále. Bola som aj na RTG aj na krvi, všetko v poriadku. Minula som už neskutočné peniaze za kadejaké lieky, výživové doplnky. Už keď mám pocit že je lepšie tak je to horšie. Skús Anjelskú kúru Pľúca od Serafin. Mám pocit že to mi tak najviac pomohlo.

simca06022011
29. jan 2024

Ja osobne by som isla k dr a nechala sa riadne vysetrit, s tym, ze strasny kasel mam... Ak ta posle, prec, skus sa popozerat po inom lekarovi. Je to unavujuce mat silny kasel, k tomu pracovat... a to ma clovek prechodit? este ak to nebodaj vyrusuje kolegov.
AK budes mat dychanie, priedusky ok, tak mozes samoliecit. Mne dcera kovid v septembri, a kasel az do decembra, do toho 2x ochorela riadne... pomohol stoptussin sirup asi 5dni v kuse 3x denne a mala pokoj. Ja ked som dostala covid na vianoce, mne prisiel kasel az tak dodatocne.. uz poucena, som isla po tom sirupe..

pitr5
29. jan 2024

Mne dcera po covide kaslala tri mesiace nonstop. Vsetky vysetrenia spravili, rontgen, stery, krv, vsetkooo.. nepomohlo nic.. ani atb, ani prirodne veci.. potom to preslo same..

cookie29
29. jan 2024

kasel moze pretrvavat aj 3 mesiace...

ropucha6
29. jan 2024

Tiez v decembri covid a tiez stale kaslem…u mna normalka aj 8 tyzdnov

jozeffezoj
autor
29. jan 2024

@0silvia0 10 dní, asi nie

jozeffezoj
autor
29. jan 2024

@ropucha6 ok aj ale aj bolesť na hrudi?

0silvia0
29. jan 2024

@jozeffezoj lebo mam to iste co ty, v decembri kovid a od minuleho stvrtka zapal priedusiek. Dnes doberiem 5-dnove atb. Tiez mam take cudne pocity na hrudi a nejaku dychavicnost a dusi ma na kasel. Ale tak ja to mam len 5. den.
Aj beries este nieco na kasel?

jozeffezoj
autor
30. jan 2024

@0silvia0 nebral som nič, myslel.som si ze to prejde ze to 2,3 dní zmizne. Ale dnes mam ísť za lekárom po papiere na ročnú prehliadku tak asi s nim porozprávam. Dnes cítim aj pálenie na pľúcach v strede aj na krajoch

shawlin
30. jan 2024

@jozeffezoj CRP nech vám doktorka spraví.. ja som bola včera..takisto sa mi vrátilo a sťažené dýchanie som mala večer ... Doktorka ma poslala na pľúcne a tam mi nasadili inhalacnu liečbu ...manžel mal svoje ATB ..nezaberali mu..a stále ešte pokasliava ... Určite riešte aby to neprešlo do zápalu pľúc

jozeffezoj
autor
31. jan 2024

@shawlin CRP v norme, tuším 3 som mal. Dnes mi robili stery z hrdla a nosa tak som zvedavý..
Len horšie je to ze od pondelka mame v práci robotu v exteriéri na týždeň... veľmi mi to asi neprospeje

shawlin
31. jan 2024

@jozeffezoj a čo to pľúcne vyšetrenie? Neposlala vás doktorka!

jozeffezoj
autor
2. feb 2024

@shawlin starý v poriadku ale PN som ore pracovné veci odmietol tak ma poslala ešte na röntgen tak uvidím no ze ako