icon

Neustály pocit hladu

oblaacik
3. sep 2025

Ahojte, asi za posledny pol rok som si vsimla ze som sa strasne rozjedla. Proste neustale som ako keby hladna, ani nie ze by mi skvrkalo v bruchu, ale ked zjem slane, musim hned za tym mat sladke, potom zas slane, vzdy by som jedla. Problemy s vahou zatial nemam, nemam ani nadvahu, ale bojim sa ze by to mohlo prist ale hlavne sa bojim inych chorob spojenych s takymto prejedanim. Psychicke problemy nemam, nie je to ze by som zajedala nejaky smutok alebo nieco. Minule som bola na predlzenom vikende s kamaratkou v Polsku, ked videla co vsetko som zjedla tak mi len povedala ze som riadne zhresila, nechcela som jej hovorit ze takto jem kazdy den. Cim to moze byt? Minule som uz mala zo seba zly pocit, tak som si dala vecer dvojhodinove kardio, s pohybom fakt problem nemam a mam aj kondicku, ale nechapem preco mam taky vlci hlad.

sweet20
3. sep 2025

@oblaacik nepijes malo? Hlad je prezleceny smad..

sweet20
3. sep 2025

všeobecným odporúčaním je vypiť 30–40 ml vody na každý kilogram telesnej hmotnosti. Napríklad človek s váhou 70 kg by mal vypiť približne 2,1–2,8 litra denne.

Ja vypijem strasne vela vody napr, ale to som ja

anonym_dfecdd
3. sep 2025

@oblaacik Neviem,ale môže to byť aj stitnou žľazou.Treba skúsiť k lekárovi. Ak je to len pažravosť (poznám posledné roky) tak to stopni čím skôr kým nemáš kila navyše. Pretože ja som sa pri druhom tehotenstve dosť opustila (predtým potrat) a vtedy som sa rozjedla a od vtedy sa trápim aj s kilami aj s tým, že prídu žravé dni a neviem mieru.Lubim dobré papať aj variť a pohybujem sa celý život v kuchyni. Nikdy predtým som nemala taký problém ani v mladosti, ani po prvom pôrode.

oblaacik
autor
3. sep 2025
@sweet20

všeobecným odporúčaním je vypiť 30–40 ml vody na každý kilogram telesnej hmotnosti. Napríklad človek s váhou 70 kg by mal vypiť približne 2,1–2,8 litra denne.

Ja vypijem strasne vela vody napr, ale to som ja

@sweet20 ano. Kazdy den zacinam tak ze vypijem pol litra vody. Celkovo pijem dost, stale nosim so sebou pol litrovu flasu a doplnam si ju tak aby som mala dostatok vody.

oblaacik
autor
3. sep 2025
@anonym_dfecdd

@oblaacik Neviem,ale môže to byť aj stitnou žľazou.Treba skúsiť k lekárovi. Ak je to len pažravosť (poznám posledné roky) tak to stopni čím skôr kým nemáš kila navyše. Pretože ja som sa pri druhom tehotenstve dosť opustila (predtým potrat) a vtedy som sa rozjedla a od vtedy sa trápim aj s kilami aj s tým, že prídu žravé dni a neviem mieru.Lubim dobré papať aj variť a pohybujem sa celý život v kuchyni. Nikdy predtým som nemala taký problém ani v mladosti, ani po prvom pôrode.

@anonym_dfecdd ano ved toto. Ta nadvaha je tiez strasiak, aj ked vacsinou to jedlo vyvazim cvicenim ale aj tak ma to trapi, ze preco tak srotujem.

anonym_89caab
3. sep 2025

@oblaacik ja vyhladnem vždy po ovocí, ak zjem nejaké ovocie, za chvíľu mám vlčí hlad

kristinka92
3. sep 2025

Malo bielkovín v strave. Preto si hladná a sladké a slané to nerieši

jogy1984
3. sep 2025

Možnosťi sú rôzne . Si tehotná, ješ nesprávne potraviny ktoré ťa nezasytia. Máš parazita. Problémy štítnou žľazou. Máš diabetes .

anonym_dfecdd
3. sep 2025
@oblaacik

@anonym_dfecdd ano ved toto. Ta nadvaha je tiez strasiak, aj ked vacsinou to jedlo vyvazim cvicenim ale aj tak ma to trapi, ze preco tak srotujem.

@oblaacik Tak možno máš aj dobré spaľovanie, šport a nepriberieš .Skôr môže byť zdravotný problém. Treba skúsiť si dať urobiť vyšetrenie.

tatiana149
3. sep 2025

Ja som bola vkuse hladna. A na gastro zistili problem so žalúdkom len hlad bol tip bolesti. Po lečbe mi je ok. Sem tam este zvyknem mať vlči hlad. Váhu mam 20 rokov stejnu. Skor mam problém pribrať.

oblaacik
autor
3. sep 2025
@tatiana149

Ja som bola vkuse hladna. A na gastro zistili problem so žalúdkom len hlad bol tip bolesti. Po lečbe mi je ok. Sem tam este zvyknem mať vlči hlad. Váhu mam 20 rokov stejnu. Skor mam problém pribrať.

@tatiana149 aku si mala diagnozu?

tatiana149
3. sep 2025
@oblaacik

@tatiana149 aku si mala diagnozu?

@oblaacik mam chronicky zápal žalúdka, intolerancie aj helikobaktera, ktory sa ma drzi stale. Vselijake 3 kombinacie aj 4 kombinacie antibiotik nepomohlo. Tak ho mam furt. 10% ľudí co ma heliko tak ho ma na velmi dlho alebo na vždy. Ja som to schytala. Mne pomohlo aj to, ze po 18 hodine uz nic nezjem. Mam aj reflux. Ale vsetko uz viacmenej ok, ale ak porusim stravovanie tak ma prepadne vlči hlad co u mňa je bolest. Neni to taka bolest ze ma bolí žalúdok ale je to hladova bolest. Proste to nepochopí človek, ktory to nezazil. Je to u mna tip bolesti. Ak niečo zjem vecer po 18.....ojjj, rano vstanem a vlčí hlad ukrutny. Inak prave ten hlad bol dôvod, ked som uz bola na gastro. Lebo som vzdy bola hladna a vzdy som jedla. Ale nepribrala som ani deko.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená