Neustály zvuk dunenia v ušiach/hlave
Zdravím. Chcela by som sa spýtať či tu má niekto skúsenosť s tým že by neustále bez rozdielu či je v hluku alebo tichu počul taký neopísateľný dunivý zvuk. Neviem či pochádza z uší alebo hlavy. Ani príčinu. Napadá mi chrbtica, nejaká porucha ucha alebo niečo čo sa týka ciev v hlave možno nejaké dotýkanie vzájomné, zúženie. Zvláštne však na tom je že som sa liečila liekom Sertralin cca 2,5 roka a v tom období po asi dvoch týždňoch liečby zvuk zmizol, keď som ale pred 2 mesiacmi liek vysadila opäť sa objavil tak mám pocit že to lieky len potlačili. Má niekto nápad ktorým odborným smerom by som sa mala vydať po pomoc? Či neurológ, ORL alebo postupne všetko a ísť vylučovacou metódou. Najprv som si myslela že to je súčasť psychických problémov, žiaľ je to zrejme nezávisle od nich. Ďakujem za každú radu. 🙏
@beeesy presne takýto problém som mala ja, išla som na ORL a doktorka mi povedala, že si mám každý den2x zobrat fén a teplý vzduch nech mi ide do uši. Išla som z ambulancie a v hlave som si sama pre seba povedala, že asi na niečom fici keď mi toto poradila 🤣 a večer keď mi znova “Dunilo” tak som ten fén vzala🤦♀️ a fenovala. A musím uznať, že pomohlo 🤣 skús..
Ja som to mala napríklad z chrbtice, bola som aj u neurologičky, tá mi poradila cvičiť na krčnú chrbticu. Taktiež to môže byť z ľahkého prievanu, aj to sa mi stalo. Vracalo sa mi to pravidelne, keď vonku veľmi fúka, dám si vatu a je to ok, čiže fén určite pomôže.
@mischumischu skúsila som ale nepomohol. Uvidím teda ako dopadnem na ORL. Ak nie tam tak Neurolog. 🙄
@beeesy máš sedavú prácu? Určite skús aj tú krčnú uvoľniť, masáže, cvičenie, suché teplo. Za skúšku nič nedáš...
@mischumischu nie práve naopak, prácu mam aktívnu neustály pohyb 😕 ale vyskúšam no snáď nato prídu
a počujete to dunenie neustále? ja riešim dunenie v dome. Vonku to takmer nepočuť, dnu v dome to počujem výrazne. Aj tak to môže byť nejaký problém s ORL/Neuro?
a počujete to dunenie neustále? ja riešim dunenie v dome. Vonku to takmer nepočuť, dnu v dome to počujem výrazne. Aj tak to môže byť nejaký problém s ORL/Neuro?
@stanno takže ste na nič neprišli? tiež toto riešim dlhsie, vonku nič, vnutri počujem..myslela som si, že nejaký zvuk zvonka, ale už podozrievam tinitus. to duša asi vyliečiť nedá....alebo ma niekto nejakú radu? ja mám pocit že to je len cez ľavé ucho. keď si zápcham ľavé ucho je to lepšie... takže čo to môže byt? dakujem za kazdu radu
@stanno takže ste na nič neprišli? tiež toto riešim dlhsie, vonku nič, vnutri počujem..myslela som si, že nejaký zvuk zvonka, ale už podozrievam tinitus. to duša asi vyliečiť nedá....alebo ma niekto nejakú radu? ja mám pocit že to je len cez ľavé ucho. keď si zápcham ľavé ucho je to lepšie... takže čo to môže byt? dakujem za kazdu radu
@anonym_d4e803 toto iste mám aj ja, huci mi v podstate už asi všetko 😞 len neviem či to je z toho dunenia alebo tinitus
@anonym_d4e803 toto iste mám aj ja, huci mi v podstate už asi všetko 😞 len neviem či to je z toho dunenia alebo tinitus
@monitas15 a nepomôže zapchať ucho? možno to hučí len v jednom uchu...??
@anonym_d4e803 no ja počujem akoby dunenie v pozadí, aj keď zápcham ucho tak počujem
@monitas15 ja to mám asi len cez jedno ucho. keď zapcham ľavé, ticho,nie vždy to zaberie ale zvykne.ale keď zápcham prave tak počujem
inak cez deň nevnímam vôbec, len doma keď je ticho...😏
@monitas15 ja to mám asi len cez jedno ucho. keď zapcham ľavé, ticho,nie vždy to zaberie ale zvykne.ale keď zápcham prave tak počujem
@anonym_d4e803 ja tiež cez deň nič, v noci je to katastrofa 😞niekedy počujem ako keby vrtuľník na domnou lietal alebo sa rozbiehala električka
@anonym_d4e803 ja tiež cez deň nič, v noci je to katastrofa 😞niekedy počujem ako keby vrtuľník na domnou lietal alebo sa rozbiehala električka
@monitas15 no, a už ste to riešili niekde u lekára? snáď to nejak poriešime 😌
@monitas15 no, a už ste to riešili niekde u lekára? snáď to nejak poriešime 😌
No u mňa to skôr bude asi zvýšená citlivosť na zvuky. Lebo aj pri cestovani som si všimla že počujem elektricku alebo vlak hlasnejšie ako predtým. A asi budem aj z toho dunenia ktoré počujem v noci ohucana- nizkofrekvencne zvuky. Tak ja budem skôr riešiť asi to, že odkiaľ z bytu, okolia tie zvuky idú. Aj keď asi viem
No u mňa to skôr bude asi zvýšená citlivosť na zvuky. Lebo aj pri cestovani som si všimla že počujem elektricku alebo vlak hlasnejšie ako predtým. A asi budem aj z toho dunenia ktoré počujem v noci ohucana- nizkofrekvencne zvuky. Tak ja budem skôr riešiť asi to, že odkiaľ z bytu, okolia tie zvuky idú. Aj keď asi viem
@monitas15 a odkiaľ? ja tiež netuším, či mám len citlivý sluch a počujem všetko výraznejšie, alebo je to tinitus.ja netuším čo by ten zvuk zvonka mohlo spôsobovať
@monitas15 a odkiaľ? ja tiež netuším, či mám len citlivý sluch a počujem všetko výraznejšie, alebo je to tinitus.ja netuším čo by ten zvuk zvonka mohlo spôsobovať
@anonym_d4e803 no podozrievam novú električku 😞 a stále dúfam že to nie je tinitus. Ja som si všimla že u seba doma to počujem ale keď som u rodičov doma tak vôbec 😀
@anonym_d4e803 no podozrievam novú električku 😞 a stále dúfam že to nie je tinitus. Ja som si všimla že u seba doma to počujem ale keď som u rodičov doma tak vôbec 😀
@monitas15 no toto si musím aj ja odsledovať že inde okrem domu či počujem. ale dost som z toho už vykoľajená😒
@monitas15 no toto si musím aj ja odsledovať že inde okrem domu či počujem. ale dost som z toho už vykoľajená😒
@anonym_d4e803 nie je to nič príjemné, už som mala stavy keď som sa aj rozplakala kvôli tomu, takže to úplne chápem ako sa cítite… a hlavne niekedy mi z toho už hučí takmer všetko dokonca aj kanvica, práčka 😞 dnes mi hucala aj sprcha 😂
@anonym_d4e803 nie je to nič príjemné, už som mala stavy keď som sa aj rozplakala kvôli tomu, takže to úplne chápem ako sa cítite… a hlavne niekedy mi z toho už hučí takmer všetko dokonca aj kanvica, práčka 😞 dnes mi hucala aj sprcha 😂
@monitas15 bez srandy, ale pri sprche už hučí sj mne...budeme to mať asi niečo podobne. verim,že to raz skončí 🙏🏻
@monitas15 velmi podobne to mám aj ja.. počujem to najviac doma, najviac v noci a akoby hlavne cez jedno ucho... :( trápim sa s tým už cez rok. Niekedy keď som pár dní mimo domu a vrátim sa, akoby som to potom zasa pár dni nepočul... neviem čo to je, ale je to veľmi nepríjemné.
@anonym_d4e803 ja to mám tiež akoby cez jedno ucho, u mňa pravé. Ja, keď si ľahnem na to ucho na vankúš, počujem, akoby to šlo z vankúša. Keď sedím, akoby to šlo od steny.. za rok aj niečo som nezistil čo by to mohlo byť

@beeesy a nie si alergicka na nieco? Napriklad mne sa takto prejavovala alergia na pel.