icon

Nevhodné chovanie obvodnej lekárky

mesiacik12
30. apr 2020

Ahojte, neviem ako mám začať....Dnes som bola u svojej dr. pre lístok na peniaze nakoľko som od Novembra na PN. Liečim sa na uskosti a depresie. Dnes mi obvodná lekárka zadrela, že do kedy chcem byť PN a že nemôžem byť rok PN nakoľko som mladá žena. Liečim sa u psychiatra. Od neho jej dávam vždy papiere, kde píše môj zdravotný stav a že ďalej PN. Nie som dobre na tom a po dnešku mi je ešte horšie nakoľko vidím, že moja obvodná nečíta riadne môj chorobopis od psychiatra. Nabudúce keď zase pôjdem k nej načo sa mám pripraviť čo mi zase povie?! Pokazdné mám papierik od psychiatra, tak neviem aký má ona problém s tým, že koľko som a budem PN.

Strana
z2
mesiacik12
autor
Autor odpoveď zmazal
iva812
30. apr 2020

@mesiacik12 Nechcem bagatelizovat Tvoj zdravotný stav úzkosti a depresie ma najmä v tomto období kde kto. Gratulujem, že si to uhrala na 5 mesiacov PN. Ak dokážeš ráno sa vstať z postele, a nemáš až taky problém so zaspavanim, resp. sa nezobudzas o 2 v noci a už nezaspis(viem o com pisem), tak sa trochu posnaz a chod medzi ludi, aspoň to skus. Fakt sa donekonečna schovávať doma nedá.

jana_eyre_2
30. apr 2020

@mesiacik12 chapem, ze si to zo seba chcela dostať, ale obávam sa, že niekedy ženy na modrom koníku dokážu podkopnut viac ako jedna poznámka od obvodnej..

Porozprávaj sa so svojím psychiatrom, možno by mohol skúsiť nejaké iné lieky a mozno nejakú intenzívnejšiu terapiu absolvovať.. ľudia, čo nezažili úzkosti, či depresie si to predstavujú lahko, dokonca dokážu vysloviť, že pruh, len zato že fyzicky boli je horší ako depresia.. u nás sa psychiatrické poruchy stále bagatelizuju, lebo netušia ako psychika dokáže veľmi bolieť.. držím ti palce, aby si to zvládla a keď budeš pripravená, aby si sa vrátila do bežného života..

panelacikova
30. apr 2020

zmeň OL.... ja som od takého chuja odišla v októbri bez toho, aby som mala "nového" lekára. toho som si našla až od februára.... a to som sa v tej chvíli neliečila na nič. jednoducho ma, idiot, iba nenechal doliečiť z dosť nepríjemnej a ťažkej angíny.... napriek teplotám a hnisu v krku ma vypísal do práce.... akoby to šlo z jeho peňazí. a to po 5 dňoch PN....

luccija
30. apr 2020

@mesiacik12 niektorí ľudia potrebujú nakopnúť.Uzkosti a depresie sú často celoživotné podľa toho čo sa deje v ich živote.Snazit sa musíš aj ty inak sa moze stat, že Ti dajú CID a budeš onalepkovana a budeš mat veľký problém s prácou.Uzkost porazis, keď sa jej postavis celom.Na úzkosť, depresiu je najlepší liek práca, kolektiv, mať povinnosť, mať s kým pohovoriť a nie posedavanie doma a rozmýšľanie nad sebou😀samozrejme nie v akútnej forme.Lekarkine slová ber ako nakopnutie

meluela
30. apr 2020

@extempore antidepresiva ako-tak zaberaju cca. 40-60 percentam pacientov .. takze ak ma smolu ze jej nezaberaju, tak nepomoze ich striedanie ani hospitalizacia. Ale ludia si myslia ze dame liek a clovek je v poriadku a ked, neni tak jeho chyba, mal sa viac snazit. Dusevne zdravie je zial velka neznama nielen medzi verejnostou (kde je to este navyse aj tabu), ale aj medzi castou obornikov. Posudkovi lekari su tiez kapitola sama osebe, o niektorych diagnozach nemaju ani paru, vsak ako by aj mohli mat ked medicina bola este niekde uplne inde ked studovali a odvtedy len predpisovali maste na ekzemy.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2