icon

Neviem zreteľne rozprávať

marko2001
30. nov 2015

Dobrý deň. Viem, že je to celkom trápne ale uvedomil som si, že neviem rozprávať zreteľne. Vždy keď chcem niečo povedať tak nepoviem v slovách niektoré písmenká ako napr. slovo neviem a ja poviem namiesto toho nevie a m poviem len tak slabšie a mimo to rozprávam strašne rýchlo...naozaj už neviem na koho sa mám obrátiť a potreboval by som naozaj radu aj keď toto zmením aj keď sa snažím rozprávať normálne tak zrazu nastane ako keby vnútorný blok a znova začnem rozprávať rýchlo a nezrozumiteľne. Takže za každé rady budem rád 🙂

gretocka
30. nov 2015

logoped... ale je fajn ze si to uvedomujes a chces s tym nieco robit

thea77
30. nov 2015

@marko2001 Ahoj, a co takto psycholog a logoped? Podla mna mas zrejme nejaky blok, ktory ti spusta taketo reakcie...rychle rozpravanie a tym padom sa neuvolnis, hltas pismena a je ti tazsie rozumiet.

marko2001
autor
30. nov 2015

Vďaka za odpovede 🙂

andruska80
30. nov 2015

@marko2001 ahoj, toto presne mám aj ja, nejak to neriešim, tí, čo ma poznajú si už zvykli, cudzí mi občas nerozumejú, vtedy sa snažím rozprávať pomalšie, ale často sa pozabudnem a opäť začnem rýchlo, rýchlo.... ale my to máme v rodine, rozpráva tak aj mama, moja teta, sesternica, neviem, či to môže byť dedičné alebo som proste počula, že mama tak rozpráva a automaticky som sa aj ja tak naučila? mám však bratov, tí hovoria skôr pomalšie, tak neviem....

maminecka2
30. nov 2015

Ahoj, k logopédom chodia aj dospelí, nie je to nič neobvyklé, určite sa objednaj, sú aj štátni kde sa neplatí len treba lístok od obvoďáka. Oni Ti poradia, určite sa s tým bude dať pracovať, ale priprav sa že to nepojde zo dňa na deň.

marko2001
autor
16. dec 2016

Ďakujem!!!! Konečne je mi rozumieť

simon1997
25. sep 2021

@marko2001 ahoj 🙂 ako sa ti to podarilo? 🙂