Nevládzem, som unavená
Mám 2 detičky,majú 4r a 15r.Mensi je malý čertík,staršia v puberte.No máme veselo doma.Toto leto mi dáva zabrať.
Pracujem,deti sú doma celé leto a robia si zle navzájom.S manželom sme sa snažili vykryť prázdniny,no manžel to nedával doma s deťmi.Stale riešiť nezhody,volava mi do práce nech už dôjdem domov že nevládze.Ked dôjdem domov na obed,rýchlo do seba niečo nahádzať.Rano nachystám suroviny dám variť,manžel to dorobi,aspoň niečo.Potom utekám naspäť do práce.Poobede dôjdem domov celá zničená.Neviem čo skôr,riady umyť,popratat niečo.S deťmi ísť von.Sice staršia chodí von aj sama s kamarátkami,no musím von s menším.Ked nejdeme von tak je zlý ako čert.Horko mi je nevládzem.Vecer zas uložiť všetko na poriadok,vychystat veci na ďalší deň.Hrat sa s deťmi,a čakám kedy pôjdu spať aby som si aj ja oddýchla.Cez víkend zas variť upratovať,deťom sa venovať.Manzel pomáha no deti chcú viac mňa než jeho.Tym pádom ani cez víkend si neoddýchnem.A to ešte aj záhradu robiť,vôbec nestíham.
Ako to robíte vy ,stíhate všetko?Nie ste unavene?
@lizatko1009 15 ročná nemá strážiť dieťa, ak sama nechce, má tam predsa otca. Ale aby sa nepodieľala svojim dielom na chode domácnosti, je pre ňu medvedia služba. Tu je problém, že všetko je na autorke a pritom sú v domácnosti traja, ktorí by mali mať rozdelené povinnosti. A dvaja starostlivosť o mladšieho.
Výborne poplakala si a zase za mesiac napíše rovnakú tému. Rovno to píš do príspevkov nech ti tu ženy zbytočne neradia a venujú energiu tomu, čo si aj vypočuje rady.
@dadis ja viem je toho veľa:(aj ten malý si s ňou už robí čo chce.Je mi jej úprimne ľúto, pokým ona nezmení správanie skončí na psychiatrii.Ved to sa človek ani neteší z práce domov, keď vie čo ho tam čaká.Ked deti vidia ako sa k nej správa robia to isté.Podla mňa to je ten, čo rozbil od nervov tie kvetináče, lebo sa synovi niečo stalo.
Jej muž je blázon a zničí celú rodinu
@miriam11 možno je rada, že zalezie do izby pri takom otcimovi.A ona bude typ, že všetko si najlepšie spravím sama.Ktovie mozno ju muž sekiruje aj za upratovanie všetko...On bol tuším starý mládenec?a taky musí byť na nervy so 4 r uplakaneho chlapca, tak ona asi robí čo môže len nech je doma klud
@miriam11 Ale zivot s takym toxickym clovekom, ako je jej muz, je na mile vzdialeny od normalnosti. Ta zena ma k tomu cloveku zavisly vztah, nesprava sa ako bezny partner. Nema ziadne hranice, sebahodnotu a sebavedomie - to sa odraza na vsetkych jej vztahoch - napriklad k detom a suvisiacich problemoch. Ale odist evidentne nechce, len sa tu pride vyzalovat a potom napise inu temu. Nema odvahu vziat svoj zivot do svojich ruk, nema odvahu spravit ani male kroky v jej zivote. Je to jej rozhodnutie. Je mi to luto, odide v buducnosti, ked to toxicke spravanie sa prenesie aj na syna a uz to nebude unosne.
@luccija či môže, alebo nemôže neviem, ale asi nie, keď píše, že mu robí zle. Tam je všetko nastavené nanič, vrátane vzťahov medzi súrodencami. Sú rodiny, kde sa súrodenci majú radi a radi sa aj medzi sebou zahrajú, aj postrážia. Tu očividne nie sú vzťahy dobré. A nie, deti naozaj nemajú povinnosť opatrovať svojich súrodencov pokiaľ sami nechcú. To je povinnosť a zodpovednosť rodičov.
@dadis ona písala, že rodinu nemá a teraz pár mesiacov robí veď už tu mala aj príspevok či by zvládla podnájom z 1000 eur mesačne, ale musí bývať v dedine, lebo tam má prácu ja verím, že je v ako začarovanom kruhu plus nesoferuje.Azylovy dom pre matky zamietla a pomôcť jej nemá kto
Ale určite existuje nejaké riešenie muž vie, že si môže dovoľovať, lebo nemá kam odist
@zuzanaam tak ktorý puberťák je rád, keď mu mama porodi malého rivala čo je naviazaný na mamu?Aj to dievča to má ťažké.opatrovat nie, ale pokým mama niečo robí snáď sa mu môže povenovať veď všetci píšu, že súrodenec je dar🙂neviem ja mám jedno.
@luccija ja mám súrodencov dvoch a pre mňa je to prekliatie. Doslova. Sú o 10 rokov starší a jeden celý život vykrikuje, že som mu zničila život tým, že som sa narodila. Aj z tohoto dôvodu som mala namiesto detstva peklo. Dnes nie som s nikým z nich v kontakte, ani oni medzi sebou. Aj takto môže vyzerať ten "dar".
@tequelinka bohužiaľ, deje. Ani nevieš ako mi je ťažko, keď vidím rodiny, kde súrodenci držia spolu a pomáhajú si. Mne keď zomrú rodičia, už nebudem mať nikoho (ani tam nie sú vzťahy ideálne). Majú 80 a bojím sa dňa, keď bude dedičské konanie.
Muz nevie vyvencit 4r detsko a nalozit riady fo umyvacky??? Resp. To by mala robit uz aj dcera. Mas to doma zle nastavene. Ja varim vecer a ked pridem z prace,kuchyna upratana a deti 2x vonku. Rano par hodin a poobede bud na dvore aideme spolu, alebo ich zobere niekam a ja mam doma klud.

@luccija neda sa nesuhlasit… tu uz asi niet pomoci.