Nevysvetliteľná bolesť ruky
Dobrý deň mala som v novembri covid a potom v decembri chrípku dosť silnu mala som aj antibiotiká na to potom ma odrazu cca pred 2 týždňami začala bolieť ruka ľavá mala som aj zápal ruky aj antibiotiká na to q odvtedy stále boli. myslela som ze z liekov pretože nič iné som náročné nerobila, bola som aj na magnetickej z chrbtom ci tam nieje problém a nič ruka stále boli. Mali ste niekto podobne problémy? Moja lekárka ze je to psychika lebo mam úzkosť no ja si to nemyslím ze zo psychiky.. Ďakujem za odpoveďe.
@evamarek77 a co ti presne našiel? Obvodnej si povedala ze ta. Boli ruka tak preto ti dala výmenný?
@evamarek77 aké ti dal lieky? Mne trosku pomáha dorsiflex no není to uplne ono stále.
@evamarek77 hm neprijemne 😒
@jessi06 teoreticky ti môže dať odporúčanie aj neurológ (ale v praxi to nie je veľmi časté), prípadne neurológ môže napísať odporúčanie v lekárske správe na ortopéda s tým, že obvodná to už urobí. Obvodná ťa nechce poslať preto, lebo chce ušetriť peniaze poisťovni a byť pre nich chrumkavá (teda aby poisťovňa nezaplatila ďalšie vyšetrenie a revízny lekár nebuzeroval obvodnú lekárku - tu je pes zakopaný, preto je taká neochotná, proste sa bojí, druhá možnosť je, že je má IQ pod normu). Teba ako pacienta to však zaujímať nemusí, ty si zdravotné poistenie platíš a keď máš problémy tak ich treba riešiť. Obvodnú by som vážne vymenila. Takýto lekár ťa dokáže aj zabiť, lebo zľahčuje všetko čo sa dá.
V prvom rade treba nájsť príčinu bolesti. Pchať do seba lieky rad radom nie je riešenie. Odporúčam potom nájsť aj rovno lepšieho ortopéda (nie len taký aby bol z polikliniky), ktorý nerád rieši neštandardné prípady.
Inak ma dosť zaujíma odkiaľ vieš, že si mala zápal ruky (konkrétne miesto) a na základe čoho to bolo diagnostikované a od koho ?
@jessi06 dúfam, že sa ti to dnes zadarilo. A ešte taký lifehack, keby sa nezadarilo alebo mala v budúcnosti problémy, tak kľudne choď aj s bolesťami na pohotovosť (trosku prifarbi, že ťa to boli viac) a povedz, že obvodná to nerieši a ty si ako pacient nemáš ako pomôcť. Tá tvoja obvodná reprezentuje hlboký vedomostní prepadák, čím skôr od nej preč.
@gemerka17 absolútne súhlasím,presne toto ja riešim už druhý rok ...1,5.ma bolia oba lokte z oboch strán , ortopéd ma poslal na operáciu epicolitida s výmenný lístkom ..bez akého kolvek vyšetrenia ,jasné ..poslali ma preč a napísali mu že mi má spraviť vyšetrenia ...na to ..on si nemyslí ,že treba vyšetrenia ...išla som sama neurologické na MR chrbtice ...skončila som na operácii krčnej ...ale ..ruky bolia od lokta dole ..neurologická hovorí ,že to treba teraz pokračovať s tým ortopédom ...takže ..idem v pondelok ,dostanem výmenný lístok na operáciu rúk ..a MR rúk ..to ťažko od neho ..asi si musím zaplatiť z vlastného vrecka ..
@raportka ako náhle ťa lekár pošle na operáciu bez základných vyšetrení tak ciarov ohnivou od neho preč. Zbytočne aby sa k nemu vracala, že treba urobiť vyšetrenia ako MR, keďže sa tak boji poistovne, aby mu to nevycitala. Takže hľadať nového ortopeda a na toho starého sa kľudne sťažovať a povedať novému čo sa stalo. Nikto normálny ťa nebude operovať bez vyšetrenia MR lakťov a skúsenia všetkej možnej konzervatívnej liečby, a tej je naozaj dosť.
@raportka chod na bory, ostaň u toho lekára, kde ťa pridelia, on ťa pošle na MR a rieš to s nim. Starého ortopeda nerieš a ani tam už nikdy nechoď len napíš negatívnu recenziu všade kde sa dá. Jasne povies novemu ortopedovi, ze k povodnemu uz nepojdeš z dôvodu ze je neodborný blbec (povieš čo sa stalo, ako na teba krical a jeho vedomosti su ubohe, tak sa nenechas ohrozit na zdraví). By ma zaujímalo, aké je jeho meno.
Operovať sa určite nenechaj, máš veľmi veľa konzervatívnej liečby, ktorú môžeš využiť. Operácia je rizikova a preto sa pristupuje vždy ku konzervatívnej liečba, ktorá je úspešná.
@raportka máš aj lepšie možnosti t.j fokusovana razova vlna, laser 4. generácie. Ale mal by ťa poslať na to lekár až po MR. Všetko síce hradiš ale vie to mat úspech. A MR si mala mat už dávno, nech sa vôbec vie čo liecis, keďže teraz to nevieš. Nikto pricetny ťa nezačne operovať bez toho aby videl pomocou MR čo ho vo vnútri čaká.

@gemerka17 aj psychiater mi vravel ze moze bolesť končatína aj zo psychiky no to len z konstatival Tiež sa mi psychicky stav zhoršil tou rukou. Netuším co sa tam stalo